IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2010, 15:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ve kar yeniden İstanbul'da





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Uzmanların uyarıları sonrasında başlayan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkilemeye başladı

Tekirdağ, Çorlu ile İstanbul'un Silivri ve Çatalca gibi uzak ilçelerinde kar yağışı başladı. Çanakale Boğazı yoğun kar yağışı nedeniyle Ege'den Marmara yönüne transit gemi geçişlerine kapatıldı, Marmara'dan Ege yönüne geçişlerine ise pilot alma zorunluluğu getirildi.

Türkiye'nin iç ve batı kesimlerinde yağış beklenirken, sıcaklıklar kuzeybatı ve batı bölgelerde 8 ila 10 derece azalacak. Trakya ve Marmara bölgesinde sabah saatlerinde başlayan yağmurun öğle sonrası kara dönüşmesi bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye'nin iç ve batı kesimlerinde görülecek olan yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege ile Antalya ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere (8-10) batı bölgelerde azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), zamanla Marmara'da kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, batı bölgelerimizde yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

-UYARILAR-

Yağışların, Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege ile Antalya ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, taşkın v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Türkiye'nin iç bölgelerinde güney ve güneybatı (Lodos), Batı bölgelerde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar olmak üzere, meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililer ve vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

BÖLGELERDE HAVA

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahminlere göre, bölgelerde hava şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, ilk saatlerde güney batısı ile zamanla bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar sabah saatlerinde genellikle yağmur, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar, akşam saatlerinden itibaren kar şeklinde olacak. Yağışların; akşam saatlerine kadar Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova; akşam saatlerinden itibaren İstanbul-Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik ve Yalova çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar; kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek. Bursa ilimiz başta olmak üzere bölge genelinde meydana gelebilecek muhtemel soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE: Parçalı çok bulutlu, kıyı kesimleri kuvvetli olmak üzere bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren Kütahya, Afyon ve Uşak çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar; bölgenin güneyinde güney ve güneybatı(Lodos)yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-50 km/saat) esecek. Bölgenin iç kesimlerinde meydana gelebilecek muhtemel soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmelerine ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Antalya çevresinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-50 km/saat) esecek. Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde meydana gelebilecek muhtemel soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Ankara ve Eskişehir çevreleri zamanla bölgenin güney ve doğusu(Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir) yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, yüksek kesimleri ile gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

Rüzgar; bölgenin güneyinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (40-50 km/saat) olarak esecek. Bölge genelinde meydana gelebilecek muhtemel soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olmak gerekmektedir.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
istanbulda, kar, ve, yeniden, ıstanbulda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ulan İstanbul çetesi yeniden iş başında Seth Yerli Diziler 0 24 Eylül 2014 14:09
İstanbul yeniden 'başkent' seçildi! Ruj Haber Arşivi 0 01 Aralık 2011 03:32
İstanbul'da yeniden kar yağışı Lucifer Haber Arşivi 0 27 Ocak 2010 22:05