IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Şubat 2010, 22:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
8 milyon emekliyi ilgilendiren haber





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kredi borcu yüzünden emekli maaşlarına haciz geliyordu ama artık bu uygulama kalkacak. Emeklilerin yapması gereken ise şöyle:

Emekli maaşına artık kredi borcu yüzünden haciz konulamıyor. Fakat, haczi kaldırmak için itiraz etmek gerekiyor.

Emekli maaşlarına haciz konulmaması yönündeki yasal düzenlemelere karşın pek çok emekli, bu düzenlemeden haberdar olmadığından icra ve haciz kıskacıyla boğuşuyor. Maaşlarına haciz geldiğinde icra hakimliğine giderek karar aldıran az sayıdaki emekli maaşını hacizden kurtarırken, Türkiye genelinde maaşına haciz gelen SSK emeklisinin sayısı 80 bini buldu.

Benzer durum memur emeklileri için de geçerli. Hükümet, geçtiğimiz yıl, kredi kartı borçlarını yeniden yapılandırırken, kredi borçları nedeniyle emekli maaşlarına haciz getirilmesini önlemek amacıyla bir düzenleme yapmış ve Meclis'ten buna ilişkin yasa çıkmıştı. Ancak, çıkan yasaya rağmen hem SSK, hem de Emekli Sandığı'na bağlı emeklilerin maaşlarına haciz konulmaya devam edildiği ortaya çıktı. Üstelik, 2002 yılından bu yana maaşına haciz gelen emeklilerin sayısında önemli bir artış yaşandı. 2002'de, 2 binin altında SSK emeklisinin maaşına haciz gelirken, 2010 yılında, maaşı hacizli SSK emeklisinin sayısı 80 bine dayandı.

Bazı emeklilerin, evlerine haciz gelmemesi için özellikle 'maaşlarını' teminat olarak gösterdiği belirtilirken, en çok haciz getiren borçları, 'kredi kartı, araç ve ev kredisi' oluşturuyor. Emekli Sandığı'ndan emekli olanların maaşlarına da haciz geldiği, kurumun bu yönde bir veri tutmaması nedeniyle kaç emeklinin maaşında haciz olduğuna yönelik bir istatistik bulunmadığı öğrenildi. Ancak, memur emeklilerindeki hacizli sayısının da SSK emeklilerindeki ile paralellik gösterdiği ifade edildi.

KURTULMAK İÇİN İZLENECEK YOL

Türkiye'de 5 milyonu SSK, yaklaşık 3 milyonu da Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'a bağlı olmak üzere toplam 8 milyon dolayında emekli bulunuyor. Meclis'ten çıkan 5510 sayılı yasanın 93. maddesi uyarınca emeklilerin maaşlarına haciz konulamıyor. Maaşlarına haciz konmasını istemeyen emeklilerin, yasayı dayanak göstererek, 'İcra Hakimliği'ne başvurup, karar aldırmaları gerekiyor. İcra Hakimliği'nden aldığı kararı icra dairesine götürüp 'muvafakat etmiyorum' diye beyanda bulunması gerekiyor. İcra dairesinden aldığı 'muvafakat' belgesini SSK'ya götürerek maaşına gelen hacizi kaldırtabiliyor.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
8, emekliyi, ilgilendiren, milyon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
1 milyon emekliyi dolandırdılar Desmont Haber Arşivi 0 03 Ocak 2015 23:49
Freemium uygulamaları ilgilendiren haber! Deep Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 25 Eylül 2014 01:55
1 milyon 112 bin öğrenciyi ilgilendiren haber MasteR06 Haber Arşivi 1 15 Ocak 2014 15:45
10 milyon emeklinin beklediği haber MySpace Haber Arşivi 0 02 Eylül 2013 19:06
Bu haber binlerce emekliyi ilgilendiriyor Zen Haber Arşivi 0 31 Mayıs 2013 16:49