IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Şubat 2010, 11:02   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Iran Dunya ile baglantiyi kesti




İran'da İslam Devrimi'nin 31'inci yıl dönümü kutlamalarında yüksek tansiyon hakim. Tahran hükümeti törenlerde gövde gösterisi yaparken, bir başka meydanda da protestoların düzenlendiği bildirildi. İletişim araçlarına uygulanan ağır kısıtlamalar, İran'dan sağlıklı bilgi akışını engelliyor.



Kutlamalar, başkent Tahran’da yoğun güvenlik önlemleri altında başladı. CNN, Devrim Muhafızları’nın yanı sıra hükümete bağlı İslamcı milis gücü Besiçlerin de iç güvenlik yetkilerinin artırıldığını bildirdi.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, törende bir konuşma yaptı. Ahmedinejad yaptığı konuşmada, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ın yüzde 20 zenginleştirilmiş uranyumda ilk parti üretimini tamamladığını açıkladı. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ın uranyum zenginleştirme oranını yüzde 3.5'tan yüzde 20'ye çıkaracağını açıklaması, bu hafta içinde uluslararası kamuoyunun tepkisini çekmişti.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] resmi yayın organlarının geçtiği görüntülerde, törene 100 binlerce kişinin katıldığı görülüyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bayrakları taşıyan katılımcıların ellerinde ayrıca [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] destekli Şah'a karşı 1979 Devrimi'ni gerçekleştiren Ayetullah Humeyni ve halefi Ayetullah Hamaney'in resimleri de var. Kalabalığın, "ABD'ye ölüm" ve "İsrail'e ölüm" şeklinde sloganlar attığı ifade ediliyor.
Hükümet, protestocuların internet üzerinden örgütlenmesini engellemek için ülkenin dünyayla bağlantılarını kesti. Yabancı basın mensuplarına getirilen kısıtlamalar nedeniyle kutlama törenlerinden geçilen [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve görüntüler, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] devlet yayın organlarının tekeline verildi. Ancak muhalif gruplar, kesintilere rağmen internet üzerinden seslerini dünyaya duyurmaya çalışıyor.
MUHALEFET PROTESTO EDİYOR
Zaman zaman bağlantının koptuğunu belirten gençler, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yayın yaparken, muhalif internet siteleri de [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] geçiyor.
Twitter'da yazılanlara göre, Azadi (Özgürlük) Meydanı'nda kutlamalar yapılırken, protesto gösterilerinin ise Sadeghieh Meydanı'nda yoğunlaştı. Bu meydanın etrafında cep telefonu sinyallerinin kesildiğini belirtiliyor. Bir Twitter kullanıcısı, Tahran'ın Aryaşehir semtinde göstericilere ateş açıldığını bildirdi. Bir kullanıcı, Aryaşehir'deki olaylarda en az 15 kişinin yaralandığını öne sürdü.
Kendisini "öfkeli bir vatandaş, öğretmen ve aktivist" olarak tanımlayan bir blogçu da sitesinde İsfahan kentinden de muhalefet ile güvenlik güçlerinin çatıştığı bilgisinin geldiğini yazdı.
GÖZALTILAR BİLDİRİLİYOR
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da muhalif internet siteleri, kutlama törenlerine katılan muhalefet lideri Mehdi Kerrubi'ye saldırı düzenlendiğini ancak kendisinin herhangi bir yara almadan kurtulduğunu söyledi. Muhalif internet sitesi Jaras, Humeyni'nin torununun da gözaltına alındığını yazdı.
Rahesabz internet sitesi de eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi ile eşinin gözaltına alındığını öne sürdü. Muhalif internet sitesi Rahesabz'a dünden beri erişim sağlanamıyordu.
Yine muhalefete ait "Yeşil Ses" sitesinin haberinde, güvenlik güçlerinin, muhalefet lideri Mir Hüseyin Musevi'nin, başkentin göbeğinde gösteri yapan yandaşlarına ateş açtığı ve göz yaşartıcı gazla müdahale ettiği belirtildi.
DÜNYAYLA BAĞI KOPUK
Associated Press [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ajansı protestocuların etkili bir şekilde organize olmasına mani olmak için internet ve cep telefonu servislerinin devlet tarafından yavaşlatıldığını bildirdi.
Uluslararası basına getirilen kısıtlamalar da sürüyor. Bu nedenle yabancı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ajansları, Tahran bürolarında resmi yayın organlarını ve muhalif internet sitelerini takip ederek dünyaya [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] geçmeye çalışıyor.
Google, e-posta hizmeti Gmail’e çok sayıda İranlı’nın girmekte sorun yaşadığını açıkladı. Bazı muhalif [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] siteleri devlete bağlı Telekom kuruluşunun, internet devine ait elektronik posta servisini kapattığını söyledi.
Bununla birlikte Press TV, Irna gibi İranlı basın organlarının internet sitelerine erişimde de sabah saatlerinden bu yana güçlükler yaşanıyor. CNN’e mail atan bir İranlı, birkaç gündür internet bağlantısının kesik olduğunu ve günde yalnızca birkaç saatliğine açıldığını söyledi.


Hurriyet

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
baglantiyi, dunya, ile, iran, kesti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Arash - Iran Iran Blood Yabancı Şarkı Sözleri 0 26 Ekim 2014 18:11
Iran Edebiyatı ve Özellikleri Damla Doğu Edebiyatı 0 26 Kasım 2011 12:04
Iran Sır Tarih 0 24 Eylül 2011 23:14
Iran'dan Pkk'ya Taarruz Kan Haber Arşivi 0 15 Mayıs 2008 16:58
iran kedisi SbL Komik Loglar 2 13 Mayıs 2008 22:57