IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Şubat 2010, 16:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD ve AB'ye Kötü Haberleri Var!




Dr. Kıyamet' lakaplı yatırımcı Marc Faber, Avrupa ve ABD'de borç sorununun büyüyerek devam edeceğini söyledi. Faber'e göre Türkiye'nin durumu 'nispeten' daha iyi...

Borç batağındaki Yunanistan'ı kurtarmak için Avrupa ülkeleri kolları sıvadı. Mali yardıma yönelik hala belirsizlikler var ama ülkeler yardım için siyasi iradeyi ortaya koymuş durumda. Avrupa'nın borç ateşi son birkaç gündür düşüyor. Ama borç korkusu, bu kez de Atlantik'in öte yakasında, krizin merkez üssü
ABD'de daha fazla hissedilmeye başladı.

Uzmanlar daha yüksek sesle ABD eyaletlerinin yüksek bütçe açıkları nedeniyle zor günler geçireceği uyarısında bulunmaya başladı. İşte o uzmanlardan biri de olan 'Dr. Kıyamet' lakaplı Marc Faber... Faber, Avrupa'daki borç sorununun henüz bitmediğinin altını çizdikten sonra ekliyor: "Borcun asıl kaynağı ABD. Bunun altından tıpkı Avrupa gibi ABD de kalkamayacak. ABD bir şirket olsaydı çoktan iflas etmişti. Tahvilleri beş para etmezdi." Kötümserliği ile tanınan Faber, Türkiye konusunda ise nispeten iyimser. "Türkiye'nin durumu elbette
diğerleri kadar kötü değil" diyen Faber, "Nispeten daha iyi durumda olmanızın temel nedeni, hanehalkı borçluluğunuzun düşük olması. Bu en büyük avantajınız" değerlendirmesinde bulundu.

'BANKALAR BOĞAYA MAHKÛM'
ABD hükümetinin ekonomik müdahalelerini ve genişleyen para politikasını sert bir dille eleştiren Faber, uygulamaların güçlü bir büyümeye olanak sağlamayacağı görüşünde. '
Amerika'nın üstün üretim ve verimlilik mucizesi' görüşünün bir efsane olduğunu belirten Faber, ancak dünyanın ABD ile ilgili bu imaja hâlâ inandığını söyledi. Krizin ortaya çıkması ve devam sürecinde ABD Merkez Bankası Fed'in aldığı kararlar ve hükümetin müdahalelerinin önemli bir sorumluluk payına sahip olduğunu kaydeden Faber, "Daha kötü olan gerçek ise Fed'ten aldıkları kolay para ile yoluna devam eden büyük bankaların açgözlü boğa piyasasına bağımlı kalması, bu çok tehlike hale geldi" dedi. Şubat ayında hazırladığı raporda Goldman Sachs'ın CEO'su Lloyd Blankfein için de 'Bay Piyasa' lakabını kullanan Faber, Wall Street devlerinin açıkladığı son çeyrek kârlarının 'Tanrı'nın işi'ni yaptıklarını savunanlar için başarının kanıtının olmadığını söyledi.

Dr. Kıyamet'ten inciler...

SAĞDUYULU ve kişisel gözlemlerin yatırım
başarısındaki etkisi büyüktür.
SOKAKTAKİ insan, ekonominin durmunu çoğu kez politikacı, üniversite profesörü ve sıkça seyahat eden finansal analistlerden daha iyi okur.
ÜLKELERİN sosyal ve ekonomik canlılığını en iyi, o ülkelerin bar, restoran ve alışveriş merkezlerinde görebilirsiniz.
ABD hükümetinin ekonomiyi canlandırmak adına her vatandaşı için hazırladığı harcama çeki ile Wal-Mart'tan alışveriş yapsak para Çin'e gider, benzin alsak Araplara gider, bilgisayar alsak Hintlilere, sebze-meyve alsak Meksika'ya gider. Bunların hiçbiri Amerikan ekonomisine yardım etmez. Bu parayı ABD'de tutmasının tek yolu, çekleri ABD'nin ürünü olan bira ve hayat kadınına harcamak.

ABD eyaletlerinin bütçe açığı alarm veriyor

ABD Başkanı Barack Obama'nın bütçe açığı ve borçlara karşı bütçede kesintiye giderek tasarruf planını uygulamaya koyacağını açıklamasının ardından New Jersey Valisi Chris Christie de, eyalette 'mali tehlike' ilan etti. Gloom Boom & Doom'un kurucu editörü olan Marc Faber, şubat ayı yatırım raporunda, kırmızı alarm veren eyaletlerin bütçe açıklarını yayımladı. Bütçe açığı krizi kapısında olan ABD eyaletlerinin de yakında birer birer New Jersey gibi 'mali tehlike' ilan etme riski olduğunu savunan Faber, ekonomisi zor durumda olan eyaletlerin başında Kaliforniya'yı gösterdi. Bütçe açığı yüzde 49 olan eyaleti, yüzde 47 ile Ilinois, yüzde 41 ile de Arizona takip ediyor. 2.2 milyar dolar bütçe açığı nedeniyle kamu harcamalarını dondurma kararı alan New Jersey Valisi Chris Christie, okul ve hastanelere aktarılan yardımları azaltma kararı aldı. Christie, yaklaşık 750 milyon dolar tasarruf sağlamayı hedefliyor.

'İşler karışacak' demişti

FABER, Kasım 2009'da verdiği demeçte, "2-3 ay içinde işler iyice karışacak. Merkez Bankaları para basmaya devam edecek" demişti. Türkiye'de gayrimenkul sektörünün önemli fırsatlar sunduğuna dikkat çeken Faber, nakitte kalmanın tehlikeli olduğunu belirtmişti. Faber, ekonomik gücün hızla doğuya kaydığına vurgulayarak Türkiye'nin de doğuya yönelmesi gerektiğini savunmuştu.

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 14 Şubat 2010, 13:51   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ABD ve AB'ye Kötü Haberleri Var!




Onlar icin sorun mu..

Baslatirlar bir savas daha.. somururler baska bir ulkeyi

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
abd, abye, haberleri, kotu, kötü, var, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kötü şifre seçmek, her zaman kötü olmayabilir Deep İnternet Dünyasından Haberler 1 21 Ekim 2014 02:01
Sibel'den Orhan Baba'ya Öyle kötü kötü bakma PassioN Haber Arşivi 0 18 Nisan 2012 21:40
Kadın Haberleri .. Sır Ah Kadınlar 0 24 Şubat 2011 20:24