IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Şubat 2010, 19:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Haiti'de inanılmaz kurtuluş hikayesi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Ocak ayında Haiti'de meydana gelen deprem, arkasında birçok kurtuluş hikâyesi bıraktı.


Son olarak 27 gün sonra enkaz altından bir Haitili çıkarılırken, inanılmaz kurtuluşlardan birini de başkent Port-au-Prince'teki Nur Camii'nin imamlığını yapan 44 yaşındaki Abdullah Antoine yaşadı.
Cuma hutbelerini Arapça olarak okuyan, hutbelerini gözyaşı içinde veren biri olarak bilinen imamın 8 çocuğunun içinde olduğu ev ve imamlık yaptığı cami depremde yıkılmış. Ancak sadece bir sütunun ayakta kalması, evin tamamen yıkılmasını önlemiş. Ayakta kalan sütunun oluşturduğu boşlukta açılan yarım metrelik bir çukurdan da İmam Abdullah'ın sekiz çocuğu sağ salim olarak enkazdan çıkarılmış.
Nur Camii imamı Abdullah Antoine cemaati tarafından sevilen biri olarak biliniyor. Depremde Nur Camii ile birlikte evi tamamen yıkılan İmam Abdullah şimdi 8 çocuğu ve ailesiyle sadece 2 yatak sığacak kadar küçük derme çatma bir çadırda yaşıyor. Komşu çadırın çocukları çadırın deliklerinden kafasını uzatıp içeriyi görebiliyor. İmam Abdullah'ın oğlu hala enkazlar arasında banyosunu yapıyor. Kız çocuklarının banyo yapma imkanı ise yok.
İmam Abdullah şimdi geceleri güvenlik görevlisi olarak çalışıyor ve az bir maaş alıyor. İmam Abdullah Haiti'de sadece kilise görevlilerinin maaş aldığını söylüyor ve cami imamlarına maaş verilmediğinden dert yanıyor.


"ALLAH 8 ÇOCUĞUMU KURTARDI"
Sekiz çocuğu ve ailesiyle depremde 2 kat enkazın altında kalan ve yarım metrelik bir delikten ailesi ve 8 çocuğuyla dışarı çıkan İmam Abdullah, Allah tarafından korunduğuna inanıyor ve şöyle diyor: "Allah bizleri çok seviyor. Depremde 2 katlı enkazın altında kalan 8 çocuğumu kurtardı. Allah beni nasıl kurtardı sokağa çıkıp Haiti'ye ve bütün dünyaya anlatmak istiyorum. Ben ve ailem Allahın bir mucizesi olarak kurtulduk. Çok ilginç bir şekilde cami sütununun biri dik kalıyor ve bizim kurtulduğumuz mağara gibi bir yer oluşuyor. Yoksa kurtulmamız asla mümkün değil."
İmam Abdullah Allah depremin bütün insanlık için bir uyarı olduğuna dikkat çekerek, "Bu deprem sadece Haiti için değil bütün insanlık için bir ikazdır. Bu deprem Allahtan gelen bir şey. Bu depremle Allah insanlara bir şeyler öğretiyor. Allah 'Ben varım' diyor. 'Beni bilin, Yaratıcınızı unutmayın' Biz bu depremle Allahın uzakta olmadığını, Allahın her zaman her yerde olduğunu anladık. Allah Kuran-ı Kerimde her şeyin Allahın izniyle olduğunu söylüyor" diyor.


ÇOCUKLARINI TÜRKİYE'DE OKUTMAK İSTİYOR
Ayrıca İmam Abdullah "Türkiye Müslüman bir ülke olduğu için çocuklarımı Türkiye'de okutmak istiyorum." diyor. İmam Abdullah'ın çocuklarının isimleri ise şöyle Hafza, Fatıma, Ayşe, Hatice, Muhammed İbni Abdullah, Zekiye, Nazike Zara, Tamara. Çocuklarının en büyüğü 22 yaşında en küçüğü ise 7 aylık. Oğlu ise 9 yaşında.
İmam Abdullah, Haiti halkının en büyük probleminin de açlık olduğuna dikkat çekiyor. İmam Abdullah Kuran'-ı Kerim'den İnşirah suresinden "Her sıkıntıdan sonra bir kolaylık gelecektir. Mutlaka her sıkıntıdan sonra bir kolaylık gelecektir" ayetini okuyor. Sahabelerin çektiği sıkıntıları kendisine örnek aldığını anlatıyor.


KİMSE YOK MU DERNEĞİ'NDEN 2 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK
Öte yandan depremden hemen sonra Haiti'ye ulaşarak yardımlarını sürdüren Kimse Yok Mu Derneği, her gün 2 bin kişiye sıcak yemek dağıtmayı sürdürüyor. Dernek, İmam Abdullah'ın ve çok fakir Haitili Hıristiyan ve Müslümanların kaldığı çadır kente de her gün 450 kişilik sıcak yemek dağıtıyor.
Dağıtılan yemeklerle halkın bir nebze yüzü gülse de İmam Abdullah, cami cemaatinin de ancak "Nur Camii'nin yeniden yapıldığı" zaman yüzünün güleceğini söylüyor.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 14 Şubat 2010, 13:34   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haiti'de inanılmaz kurtuluş hikayesi




Simdi Allaha inananmayan insanlara bu olayi sorsalar.. ne derler acaba.

Allahin varligini heryerde..

Gercekten bir mucize.

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
haitide, hikayesi, inanilmaz, inanılmaz, kurtulus, kurtuluş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sınav şebekesinin inanılmaz sahtecilik hikayesi MasteR06 Haber Arşivi 0 03 Ocak 2014 17:36
Haiti ve Haiti Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 28 Haziran 2012 14:54
Antalya'da inanılmaz kurtuluş MoSFeT Haber Arşivi 0 06 Temmuz 2010 16:24
Haiti'de mucize Feronia Haber Arşivi 0 24 Ocak 2010 03:48