IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Şubat 2010, 19:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vasiyetini yaz köpek soyu!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu'ya üniversite bilgisayarından çıktığı anlaşılan öyle bir tehdit maili geldi ki...

Taraf Gazetesi'nde ilginç analizler kaleme alan Emre Uslu'ya çok açık tehdit maili... Kocaeli Üniversitesi'ndeki bilgisayardan çıktığı tespit edilen mail insanın tüylerini ürpertecek [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yer alıyor.

İşte Emre Uslu'nun köşesinde yer verdiği o mail:


- Taraf’ta yazmaya başladığımdan bu yana değişik şekillerde tehditler aldım. Doğrusu eski bir Emniyetçi olmam nedeniyle kendim ve sevdiklerimle ilgili değişik güvenlik önlemleri almamdan dolayı bunları çok önemsemedim. Ancak Yeşil üzerine yazdığım son iki yazı sonrasında aldığım bir tehdit mesajı hem içerdiği grafik objeler ve e-mail adresinin adı ve gönderildiği yer nedeniyle kamuoyu ile paylaşılmayı hak ediyor.

Öncelikle Yeşil üzerine master tezi yazmış bir kişi olarak o çevrenin kapasitesini iyi bilenlerden biriyimdir. Türkiye’de aydınlara yönelik tehditlerin ciddiye alınması gereken nokta, aydınların devletin ideolojik duruşunu kuramsal açıdan eleştirdikleri nokta değildir. Bir başka anlatımla bu memlekette Kemalizmi eleştirmekten dolayı aydının başına bir şey gelmez. Ancak bu memlekette devlet aygıtı ile mafya organlarının ilişkilerinin operasyonel alana döndüğü alanlarla ilgili araştırma yapan, fikir beyan eden, düşünen ve konuşan aydınların başına bir şey gelmeyeceğinin garantisi yoktur. Bu alanlar Kürt sorunu, Ermeni soykırımı iddiaları, Dış Türklerin devlet ile olan bağı üzerinde yapılan çalışma alanları olarak sıralanabilir.

Bu değerlendirmeyi, eski bir Emniyetçi olarak edindiğim bilgi ve tecrübe ile bir akademisyen olarak yaptığım analizlere göre yapıyorum. Hablemitoğlu cinayetini de Hrant Dink cinayetini de Uğur Mumcu cinayetini de Çetin Emeç cinayetini de o operasyonel alanlarla ilişkilendirirseniz daha anlamlı sonuçlar çıkar. Bu alanlardan en hassas olanı 1990’lı yıllarda yapılan ve şimdilerde unutturulmaya çalışılan gri bölge üzerine fikir beyan etmektir.

Bu bağlamda bana gelen tehdit, yazdığım alan itibariyle ciddiye alınmalı. Ancak tehdidin kendisinin ne kadar ciddi olduğunun ortaya çıkması için savcılık sürecinin beklenmesi gerekiyor. Bir Emniyetçi olarak bu tip durumları iyi bilen ve güvenliğini alan bir kimseyim.

Ama özellikle şu günlerde şimdiye kadar değinilmeyen alanlarda kalem oynatan yazarları da bilgilendirmek bakımından bu yazıyı kaleme aldım. Yani derin devletin “operasyonel alanına” ilişkin yazı yazanlar araştırma yapanlar fikir beyan edenler, veya o alanda bir şeyler bilenlerin şu günlerde önlemler almasında yarar var. Elbette devletin güvenlik birimlerinin de bu alanlarda çalışanlara özel önem vermesi de gerekiyor.


Tehditçimin seçtiği e-mail adresi çok ilginç. “
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
” Açılımı şu: 24 Saat tehlike
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
E-mailin içeriği de bir hayli grafik objelerle dolu:

“çalıştıgın gazetenin adı taraf... tuttuğun tarafta belli... sana şu kadarını söyliyim köpekliğini yaptığın tarafında seninde...” (biiiiiiip kısmı oluyor burası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
“...düne kadar bir adınız mı vardı şimdi ülkeyi bölmeye çalışıyorsunuz ? 3-5 tane gazete yaprağıylamı emeline ulaşacağını zannediyorsun? seninle elbet cadde sokak bir yerde karşılaşırız gör o zaman TÜRK ırkının intikamını...”

İşte e-mailin grafik kısmı: “senin Tarafının sonu belli Cem garipoğlu bi kızın başını kesti türkiye bela okudu, ben senin ve senin gibilerin, özelliklede tarafını yalakalığını yaptığın ********lerin başını kesersem 70 milyon dua okur... yakında karşılaşıcaz ona göre... vasiyetini yaz köpek soyu...”

Bu e-mailin gönderildiği IP adresi de ilginç. Yapılan soruşturma şu sonucu veriyor:

194.27.72.122
IP address location & more:

IP address [?]: 194.27.72.122 Copy [Whois] [Reverse IP]

IP country code: TR IP address country: Turkey

IP address state: Kocaeli

IP address city: Kocaeli

IP address latitude: 40.7669 IP address longitude: 29.9169 ISP of this IP [?]: National Academic Network and Information Center Organization: Kocaeli University

Local time in Turkey: 2010-02-12 13:55

Özetle katilim Kocaeli Üniversitesi’nin bilgisayarlarını kullanan biri
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bir eğitim kurumundaki bilgisayarı kullanan, muhtemelen orada öğrenci, bu “yaratıcı” katilciklerin var olması hem o üniversite yönetiminin hem de YÖK’ün sorunu olsa gerek.

Şimdiye kadar yapmadım ama bu tehdidin hesabını elbette yargıda soracağım. Ülkeyi bölmek bir yana, böyle gidersek ülke bölünür diye bağıran bir yazarın tehdit edilmesinin ironik bir durum odluğunu da belirtmek gerekiyor. Tehditçim Öcalan hakkında yazdığım ve PKK’lılar arasında infial yaratan o yazıları okumuş olsa, yüzü kızarır mı acaba?

Belki de katilim tıpkı Ogün Samast gibi, bir Emniyetçi olduğumdan bile habersiz, eline tutuşturulmuş bir fotoğraf kırıntısıyla bir ıssız sokakta karşıma çıkmak istiyor
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kopek, köpek, soyu, vasiyetini, yaz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fethullah Gülen Vasiyetini Açıkladı Rhytia Haber Arşivi 0 16 Haziran 2012 16:35
Adnan Şenses vasiyetini açıkladı PassioN Haber Arşivi 0 28 Nisan 2012 17:49
Evde köpek beslemek namaza mani olur mu? İçinde köpek olan eve melek neden girmez? YaRGuCi İslamiyet 0 19 Aralık 2011 19:12