IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Şubat 2010, 19:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Euro bazlı ürünlere zam gelebilir





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Yunanistan'ın sallayar kriz diğer ülkelere de sıçradı. "Euro bazlı ürünlere zam gelebilir" uyarısı yapıldı.

Ekonomist Danışman Hikmet Baydar, "Avrupa Birliği çatırdıyor. Euro bazlı ürünlere zam gelebilir. Dolar bazlı ürünlerde de indirimler yaşanabilir. Bu benim şahsi düşüncem değil, verilere bakıyorum. Dolar-TL yukarı, dikkat edin." dedi.
Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Karadeniz Ereğli Şubesi'nin ev sahipliğini yaptığı Kimya-Metal ve Maden Sektörü Kurulu Türkiye İstişare Toplantısı Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.
Toplantıya, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü Koordinasyon ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Tombul, Türkiye Demir Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Dr. Veysel Yayan, Ekonomist danışman Hikmet Baydar, MÜSİAD Sektör Kurulları Komisyon Başkanı Hikmet Köse, Kimya Metal ve Maden Sektörü Kurulu Başkanı Tevfik Tulay, Ereğli TSO Meclis Başkanı Zeki Us, Alaplı TSO Başkanı Rafet Kılıç ve çok sayıda davetli katıldı.
MÜSİAD Kdz. Ereğli Şubesi Kurucu Başkanı Engin Özertan'ın yöneticiliğini yaptığı panelde Ekonomist Danışman Hikmet Baydar, Portekiz'in ve Almanya'nın krizi çok ciddi bir şekilde yaşadığını belirtti. Baydar, "Portekiz krizi ciddi şekilde yaşıyor, ama bunu saklıyor. Almanya'nın durumu zaten belli. Avrupa Birliği çatırdıyor. Euro bazlı ürünlere zam gelebilir. Dolar bazlı ürünlerde de indirimler yaşanabilir. Bu benim şahsi düşüncem değil ben verilere bakıyorum. Dolar-TL yukarı diyorum. Dolar-TL'ye dikkat edin." dedi.
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü Koordinasyon ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Tombul da, 'Maden Hukuku ve Madencilik Sektörü'nün durumu hakkında bilgiler verdi. Tombul, Türkiye'nin maden kaynaklarının bir kıtanın kaynakları kadar çeşitli ve büyük olduğunu söyledi. Türkiye'nin yeraltı kaynakları yönünden dünya madenciliğinde adı geçen 132 ülke arasında toplam üretim değeri itibariyle 28'inci, maden çeşitliliği itibariyle 10'uncu sırada yer aldığını belirten Tombul, şunları söyledi: "Doğal kaynaklar, insan ve toplum yaşamında önemli bir yer tutmaktadır. Yaşamı fonksiyonel hale getiren araç ve gereçlerin yüzde 99'u doğal kaynaklardan, özellikle de madenlerden sağlanmaktadır. Toplumların refah ve gelişmişlik düzeyleri ile madencilik faaliyetleri arasında çok yakın bir ilişki bulunmaktadır. Enerji hammaddelerinin yüzde 75-80'i maden ürünleri olan kömür, petrol, doğalgaz gibi fosil yakıtlar ve uranyumdur. Demir-çelik sanayinin hammaddeleri, demir cevheri, krom ve kömür madenleridir. Paslanmaz çelik başta olmak üzere ferrokrom, üstün özellikli alışımlar, krom kimyasalları ve krom refrakterleri için kromun yerine başka bir malzeme kullanılmamaktadır. Türkiye'nin maden kaynakları bir kıtanın kaynakları kadar çeşitli ve büyüktür. Bor madeni, endüstriyel hammaddeler, mermer gibi bazı madenlerde dünya ölçeğinde rezerve sahip olmamızın yanı sıra diğer madenler bakımından da ülkemiz sanayi sektörü için gerekli hammaddeleri karşılayabilecek büyüklükte rezervlere sahip nadir ülkelerden biri konumundadır. Günümüzde dünyada ticareti yapılan 90 çeşit madenden 77'sinin ülkemizde varlığı tespit edilmiştir. Ülkemiz yeraltı kaynakları yönünden dünya madenciliğinde adı geçen 132 ülke arasında toplam üretim değeri itibariyle 28'inci, maden çeşitliliği itibariyle 10'uncu sırada yer almaktadır. Bu güne kadar sığ ve mostra madenciliği olan birinci etap madencilik diyebileceğimiz arama çalışmaları tamamlanmış, daha çok risk içeren, ileri teknoloji, bilgi birikimi ve yüksek maliyet gerektiren derindeki gömülü madenlerin aranmasına yönelik ikinci etap derin madencilik çalışmalarına geçilmelidir."

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Şubat 2010, 21:35   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Euro bazlı ürünlere zam gelebilir




Bazimi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Domatese yaklasamiyoruz yahu kilosu 3€ , Allah'in pirasasini desek 1,5€ ..
Bir süre sebzeye/meyveye hasret kalcaz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 

 

Etiketler
bazli, bazlı, euro, gelebilir, urunlere, ürünlere, zam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bu ürünlere 223 milyar Euro harcanacak Seth Haber Arşivi 0 22 Kasım 2014 14:37
Bu kozmetik ürünlere dikkat! yaSmin Kadın Sağlığı 0 24 Şubat 2014 23:18
Ürünlere ilk yardım! oneofgirl Makyajın Püf Noktaları 0 26 Temmuz 2013 16:19
Bakanlıktan Uyarı Bu Ürünlere Kanmayın Thetis Haber Arşivi 0 15 Temmuz 2012 18:12
Yediğiniz ürünlere dikkat! Feronia Sağlık Köşesi 0 02 Kasım 2009 15:08