IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Şubat 2010, 04:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tekel işçileri AK Parti'ye minnettar





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Tekel işçilerinin bir kısmı Ankara'da eylem yaparken bugün sürpriz bir ziyaret gerçekleşti.


Yozgat'ta 2004 yılında özelleştirilen Tekel Bira Fabrikası işçilerinden 4C statüsüne geçen yaklaşık 70 kişi ve kapatılan tütün depolarında çalışan ve 4C statüsüne geçmeyi kabul elen yaklaşık 20 kişilik grup, AK Parti Yozgat İl Teşkilatında AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Yozgat Tekel Bira Fabrikasının 2004 yılında özelleştirilerek kapatıldıktan sonra bir buçuk yıl kadar boş kaldıklarını ve iş bulamadıklarını belirten işçiler, 4C statüsünün çıkarılmasıyla işe başlayıp evlerine ekmek götürdüklerini belirttiler. İşçiler, "Son olarak yapılan çalışmalar ve iyileştirmeler dolayısıyla, yine kapatılan tütün depolarında çalışan arkadaşlarımızın da mağdur olmaması için 4C statüsünün uygulanmasından dolayı sizlere teşekkür ediyoruz." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da işçilere teşekkür ederek, "Bizim iktidarımızdan önce de çok sayıda özelleştirme yapıldı ve orada çalışan işçilerin birçoğu işsiz kaldı. Bizim dönemimizde ise biz işçilerin mağdur olmamaları için 4C statüsünü geliştirip işçilerimizi işe aldık. Bugün sendika temsilcileri, işçilerden çok kendilerini düşünüyor. Bizim işçilerimiz, işçi statüsünde kalsın da isterse asgari ücret alsın diyorlar." diye konuştu.

İş güvencesi konusunda da 4C'lilerde bir sıkıntının yaşanmayacağını belirten Bozdağ, "Her yıl sözleşme yenileniyor. Her yıl zam artışları da belirli ölçüde yapılacak. Hiç kimse gelecek sene ne olacak diye endişe etmesin. 2011 yılından sonra da AK Parti iktidarı var. Çünkü biz işçi kardeşimizin alın terini vermeyi, onlara hak ettiği çalışma ortamını temin etmeyi bir vazife bilmekteyiz. Bu özelleştirmeyi bizden önceki dönemdekiler yapsaydı, buralardaki işçi kardeşlerimizin akıbeti, bundan önceki yapılan özelleştirmedekilerden farklı olmayacaktı. Her zaman işçi kardeşlerimizin yanında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

İşçiler adına bir açıklama yapan Yasin Tuncer, Ankara'daki Tekel işçilerinin yapmış olduğu grevi tasvip etmediklerini belirterek, "Yozgatlı Tekel işçilerinin oradaki eyleme katıldıkları ifade ediliyor. Bu, tamamen asılsızdır. Yozgatlı eski Tekel işçilerinden hiç kimse Ankara'daki eyleme katılmadı. 4C'de yapılan iyileştirmelerden dolayı AK Parti iktidarına teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ak, iscileri, işçileri, minnettar, partiye, tekel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hacker'lar da Google'a minnettar! Slipknot Arama Motorları Haberleri 0 27 Mayıs 2010 14:25
Tekel işçileri sorunu AİHM'e taşınıyor Lucifer Haber Arşivi 0 27 Şubat 2010 15:09
Tekel işçileri açlık grevini bitirdi Lucifer Haber Arşivi 0 11 Şubat 2010 17:37
Tekel işçileri 24 saattir grevde Lucifer Haber Arşivi 0 20 Ocak 2010 21:52