IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Şubat 2010, 04:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İnternetten koca köyü fena işletti





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Sohbet kanalında kendi köyünü öyle bir işletti ki düğünler ertelendi hatta sela bile verildi. İşte o eşek şakası;

Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı Çampınar köyünde fıkralara konu olacak bir olay yaşandı. Köy halkını öyle bir işlettiler ki hiç olmayan cenazeye mezar bile kazdırdılar. Köylüler Almanya'dan gelecek cenaze için düğünleri erken bitirdiler. Sala okudular, mezar kazdılar, cenaze töreni için onca hazırlık yaptılar. Gelecek cenazeyi beklemeye başladılar. İşletildiklerini ise ancak haftalar sonra anlayabildiler.

Yaşanan ilginç olay Çampınar köyü adına yayın yapan bir internet radyosunda başladı. Radyonun sohbet kanalında kendisini Güler Durna olarak tanıtan kişi Çampınarlı olduğunu ve 30 yıldır Romanya'da yaşadığını söyledi. Sohbet kanalında bulunanlar ise ilk defa duydukları bu ismi daha yakından tanımak için ilgi gösterdi. Kendisini anlatmaya devam eden şahıs Amasya ilinin Gümüşhacıköy'ü ilçesine bağlı Sallar köyünden evli olduğunu, Romanya'da büyük bir meyve suyu fabrikasına sahip olduklarını, Gülcan ve Mizgin adında iki kızı olduğunu ve 15 yaşındaki kızı Mizgin'in Aşık Mizgin Durna adı ile ünlü bir ozan olduğunu söyledi.

İNTERNETTEN İŞLETTİ
Uzun süre sohbet kanalındaki Çampınarlılar ile bağlantı kuran şahıs kendisini sevdirmeyi başardı ve birden bire radyodakilerin Romanya'da yaşadığını söyleyen 'Güler ablası' oluverdi. Hatta Çampınar'daki yakınlarının ismini verince radyoyu Osmancık'tan dinleyen Satılmış Barın ile de akraba çıktı. Çampınarlılar yeni tanıdıkları Güler ablaları ile günlerce radyoda bir araya gelip sohbet ettiler. Bir süre sonra köyünü ziyarete gelmek istediğini söyleyen şahıs en çok Çampınar'ın haşhaşlı çöreğini ve keşkeğini özlediğini söylemeyi de ihmal etmedi. Radyo dinleyicilerinden köye geldiğinde kendisine bahçeli ev sığacak bir arsa bulmaları için söz bile aldı.

YALAN BÜYÜDÜKÇE BÜYÜDÜ
İŞTE AYRINTILAR;



Köye geldiğinde kendisi ile ilgilenmeleri konusunda sanal hemşerilerinden birçok söz aldıktan sonra sohbet kanalından ayrılan Güler Durna, bir süre sohbete katılmadı. Birkaç gün sonra internet forumlarında ve radyolarda flaş bir haber yayınlandı. Haberde, "Annesi Güler Durna ile birlikte Türkiye'ye gelen Aşık Mizgin Durna İstanbul'da bir hastanede Romanya'da olduğu ameliyatın dikişlerini aldırıp pansuman olurken enfeksiyon kaptı. Ailesinin kiraladığı özel uçakla Almanya'ya götürülen genç ozan tedavi altına alındı" yazıyordu.

Haberin ardından Aşık Mizgin Durna için bloklar açıldı, sanal fan kulüpler oluşturuldu. Genç ozana mesajlar yağıyordu. Mesaj gönderenlerin arasında Türkiye'nin ünlü ozanları da vardı. Kara haber Çampınar köyüne de ulaştı. Köyde yaşayan herkes yurtdışında böyle bir hemşerilerinin olduğundan artık haberdardı.

Birkaç gün sonra forumlarda ve internet radyolarında flaş bir haber daha yayınlandı. Bu sefer genç ozan hayatını kaybetmişti. Annesi Güler Durna ise kalp krizi geçirmiş ve yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Kara haber Çampınar köyüne Satılmış Barın'a Almanya'dan gelen telefonla ulaştı. Aşık Mizgin Durna'nın amcası olduğunu söyleyen şahıs bütün olanları anlattı ve genç ozanı köyüne defnetmek istediklerini söyledi. Şahıs 20 bin euroya satın aldıkları ambulans ile cenazeyi köye getireceklerini ambulansı da köy halkına bağışlayacaklarını da sözlerine ekledi.

KÖY SEFERBER OLDU
Kara haberin üzerine yasa boğulan köylüler genç ozanı son yolculuğuna en iyi şekilde uğurlamak istiyorlardı. Avrupa'dan cenazesi gelecek genç bir ozana herkes ilgi göstermeliydi. Köyde cenaze hazırlıkları başladı. Sala verildi. Cenaze için yurt dışından büyük bir kalabalığın geleceği düşünülerek haşhaşlı çörekler yapıldı, keşkekler pişirildi, yaprak sarmaları hazırlandı. Tören için cem evi de hazır hale getirildi. Küçük ozanın cenazesi için mezarlığın en güzel yerinden mezar kazıldı. Köyde o gün iki tane de düğün vardı. Köyü matem havası sarınca düğünler de erkenden bitirildi.

Köyde hazırlıklar devam ederken Aşık Mizgin Durna'nın amcası sürekli telefon ediyor nereye kadar geldiklerini bildiriyordu. En son aramasında Düzce'ye kadar geldiğini söyledi ve bir daha aramadı. Köyde cenazeyi beklemeye başlayan köylüler ambulansın köy yolunu bulamayacağını düşünerek D-100 Karayolu kenarına eskort gönderdiler. Saatler sonra yabancı plakalı bir ambulans geldi fakat hiç oralı olmadan uzaklaştı. Ambulans köylerine gelmeyince köylüler Aşık Mizgin Durna'nın cenazesinin baba ocağına götürüldüğünü düşünerek Gümüşhacıköy'ün Sallar köyüne cenazeyi aramaya gittiler. Köyde sordular, soruşturdular. Sallar köylüleri yurt dışında yaşayan Durna ailesini tanıyorlardı fakat ne Aşık Mizgin Durna isminde bir ozandan ne de cenazeden haberleri vardı.

Şaşkınlıkla köye dönen Çampınarlılar olup bitene bir türlü anlam veremediler. Bir süre sonra kendisini Aşık Mizgin Durna'nın amcası olarak tanıtan şahıstan tekrar telefon geldi. Şahıs bu sefer Aşık Mizgin Durna'nın cenazesini, çok geç kaldıkları için Karaca Ahmet Mezarlığı'na defnettiklerini söyleyerek köylülerden özür diledi.

KÖYLÜ MEZAR BİLE KAZDI
Yaklaşık 15-20 gün sonra köy ikinci kara haber ile tekrar yasa boğuldu. Bütün radyolarda ve alevi forumlarında Aşık Mizgin Durna'nın annesinin de yoğun bakımda hayatını kaybettiğini yazıyordu. Köy gelen telefonla tekrar cenaze hazırlıklarına başladı. Güler Durna'nın cenazesi ile birlikte genç ozanın mezarı da Karaca Ahmet Mezarlığı'ndan Çampınar'a taşınacaktı.

ASIL GERÇEK SONRADAN ORTAYA
ÇIKTI, KÖYLÜ RAHATLADI



Köylüler bu sefer cenaze gelmeden hazırlık yapmadı. Fakat cenazelerin geleceği umuduyla bekliyorlardı. Cenaze beklenirken öyle bir haber daha geldi ki köylü ağlamakla gülmek arasında kaldı. Güler Durna'nın cenazesini Türkiye'ye getiren konvoy Yugoslavya'da kaza yapmış ve Aşık Mizgin Durna'nın küçük kardeşi Gülcan Durna dışında herkes hayatını kaybetmişti. Bu haber köylülerin bir kısmının içini rahatlattı. Çünkü işletildiklerinin farkına vardılar. Köyde yaşayan bazı yaşlılar ise halen cenazelerin Gümüşhacıköy'e götürüldüğünü düşünüyorlar.

Yaşanan ilginç olayla ilgili konuşmak istemediğini belirten Köy Muhtarı Mustafa Eker yalnızca şunları söyledi: "En azından hazır bir mezarımız oldu. Yakın zamanda bir gariban vefat ederse oraya defnederiz."

Satılmış Barın ise, "Öyle inandırıcı oynadılar ki inanmamak mümkün değil. İnternet siteleri ondan bahsediyordu. Ünlü ozanlar bile Aşık Mizgin Durna adına şiirler yazarak üzüntülerini dile getiriyorlardı. Sanal fan kulüpler oluşturulmuş ve genç ozanın fotoğrafları yayınlanmıştı. Ölümüne o kadar üzüldük ki babamın mezarının yanına mezar kazdırdım. Bu nasıl şaka, anlamış değilim. Uzun zaman geçmesine rağmen halen şoktayım" şeklinde konuştu.

Bütün köylüyü işleten şahıslar o günden sonra bir daha sohbet kanalına girmedi. Kurulan sanal fan kulüpler kapatıldı. Forumlarda yayınlanan sahte mesajlar silindi. Çampınar'a ait web siteleri de ilginç şakanın şokunu atlatmak için güncellendi. İnternette ilginç şakadan geriye bir web sitesinde yayınlanan şu mesaj kaldı:
"Aşık mizgin (durna)yı saat 21.45'de kaybettik. Tüm devrimci ve alevi canların başı sağ olsun."

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
fena, internetten, isletti, işletti, koca, koyu, köyü, İnternetten


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Derya Demir ~ Fena Fena - Single (2014) Albüm Tanıtımı PySSyCaT Albüm Tanıtımları 0 23 Kasım 2014 20:54
Fena mülkü (Fena şehri) Amelia Sözlük 0 02 Eylül 2014 21:25
Türk papazlar ABD'lileri fena işletti Lucifer Haber Arşivi 0 30 Haziran 2010 18:02