IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Şubat 2010, 04:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bir ülkeyle daha vizeler kalkıyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Başbakan, AB'ye girmeden bir çok ülkeyle vizeyi kaldırmaya çalışıyor. İşte Erdoğan'ın son vize hamlesi;

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Resmi vizeleri inşallah Katar'la kaldırıyoruz. Bize en az Suriye kadar Ürdün, Lübnan kadar yakın olan Katar'la da benzer şeklide yeni bir dönemin kapılarını aralamak istiyoruz. Türkiye'nin kapıları, Katar'lı yatırımcılara, turistlere, iş adamlarına ardına kadar açık olacaktır. Bundan kimsenin endişesi olmasın" dedi.

Four Seasons Otel'de yapılan Türk-Katar İş Forumunda konuşan Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak, bu coğrafyadaki her türlü gelişmeyi çok yakından izlediklerini, bölgedeki tüm ülke vatandaşlarını kardeşleri olarak gördüklerini söyledi.

Erdoğan, "Kardeşlerimizin başarısı karşısında milletçe seviniyor, hüzünleri karşısında milletçe biz de hüzünleniyoruz. Biz aramızdaki mesafeye ve farklı dillere rağmen tarih boyunca bir ve beraber yaşamış, özellikle o ruh kökünden gelen, gönül diliyle lisan-ı kalp ile konuşan, birbirini çok iyi anlayan milletiz. Katar ile Türkiye aslında birbirinden çok uzak kaldılar. İşbirliği içinde aramızdaki uzaklığı artık geçmişte bırakmak istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin küresel krizden en az etkilenen ülkeler arasında yer aldığını söyleyen Erdoğan, şu anda da krizden çıkışa yönelik güçlü emarelerin görüldüğünü ifade etti.

Dünyanın en güçlü bankaları kriz karşısında başarısız bir sınav verirken, birçok ülkede milyarlarca dolarlık kurtarma paketleri hayata geçirilirken, Türk bankalarının tek kuruş kamu payını almadan krizden karla çıkma başarası gösterdiğini belirten Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin krizden sonra kredi notu ilk kez artırılan tek ülke olduğuna işaret etti.

Erdoğan, "2009 yılının ikinci yarısından itibaren ekonomimizdeki daralma artık durmuştur. 2010 ve 2011 yıllarında Türkiye ekonomisinin dünyada en hızlı büyüyecek ekonomiler arasında yer alacağı uluslararası kuruluşlar tarafından teyit ediliyor. Bunların yanında iç tüketimde, sanayi üretiminde ve ihracatta olumlu sinyaller almaya başladık" dedi.

Başbakan Erdoğan, hedeflerinin 2023'te Türkiye'yi dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına koymak olduğunu kaydetti.

Erdoğan, 2002 yılında iktidara geldiklerinde Katar-Türkiye arasındaki dış ticaret hacminin 24 milyon dolar olduğunu, 2008 yılı sonu itibariyle bu rakamın 1.2 milyar dolara çıktığını söyledi.

KATAR İLE VİZELER

Başbakan Erdoğan, "2006-2008 döneminde, ortalama yıllık 20 milyar dolar doğrudan yatırım çekmeyi başardık. Türkiye'ye son 4 yılda 70 milyar doları aşan doğrudan uluslararası yatırım girişi oldu. 72.5 milyon nüfusu, dinamik ve açık ekonomisi, iç pazarı, rekabetçi endüstrisi ve iyi yetişmiş iş gücüyle Türkiye uluslararası firmalar için sayısız fırsatlar sunuyor" dedi.

Katar'da izlenen Türk dizilerine de değinen Erdoğan, "Katar'da izlenme rekorları kırdığını bildiğim Türk televizyon dizilerinin de etkisiyle Katar'lı kardeşlerimizin Türkiye'ye olan ilgilerinin daha da arttığını memnuniyetle görüyorum. Ancak ekrandan izlemek yetmiyor. Katar'lı kardeşlerimizi başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin 81 vilayetinde ağırlamaktan memnuniyet duyacağımızı da ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, son birkaç ay içerisinde Suriye, Lübnan, Libya, Arnavutluk, Tacikistan ve Ürdün ile vizeleri kaldırdıklarını anımsatarak, "Şimdi resmi vizeleri inşallah Katar'la kaldırıyoruz. Bize en az Suriye kadar Ürdün, Lübnan kadar yakın olan Katar'la da benzer şekilde yeni bir dönemin kapılarını aralamak istiyoruz. Türkiye'nin kapıları, Katar'lı yatırımcılara, turistlere, iş adamlarına ardına kadar açık olacaktır. Bundan kimsenin endişesi olmasın" dedi.

Katar Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanı Abdullah Hamad Al Attiyah'ın kendisine yönelik övgü dolu sözlerini de anımsatan Erdoğan, "Attiyah kardeşimin bizlere farklı methiyelerle ifade ettiği sözleri ben milletim adına şükranla karşılıyor, kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Bu buluşmamız hayırlı olsun, bereket dolu olsun diyorum. Sizleri Allah'ın muhafazasıyla rahmet, bereket dolu bir geleceğe emanet ediyorum" diye konuştu.

ERDOĞAN'A BÜYÜK ÖVGÜ

Katar Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanı Abdullah Hamad Al Attiyah da enerji konusuna değinerek, "Türkiye'nin her zaman ajandalarının en başında yer aldığını" söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın sadece ekonomik değil, siyasi tutumunu da takdirle karşıladıklarını ifade eden Attiyah, "Sayın Başbakan Erdoğan, siz bütün Arap aleminin en sevilen liderlerinin başında gelmektesiniz. Siz yüksek sesimiz oldunuz, Müslümanlar'ın sesini dile getirdiniz. Davos'taki tutumunuzu unutmadık. Gösterdiğiniz tutumdan dolayı çok çok teşekkür ederiz. Sizinle gurur duyuyoruz, dünkü konferansta da bizim istediklerimizi dile getirdiniz" diye konuştu.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kalkiyor, kalkıyor, ulkeyle, vizeler, ülkeyle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir ülkeyle daha vizeler kalkıyor Desmont Haber Arşivi 0 13 Şubat 2015 20:20
Bir ülkeyle daha vize kalkıyor . LeyLa Haber Arşivi 1 03 Aralık 2011 11:24
Bir ülkeyle daha vizeler kalktı! godmin Haber Arşivi 0 19 Kasım 2011 01:39
Bir ülke ile daha vizeler kalkıyor LeyLa Haber Arşivi 1 04 Kasım 2011 13:30
Bir ülkeyle daha vizeler kalktı Lucifer Haber Arşivi 0 17 Mart 2010 14:05