IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Şubat 2010, 15:51   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Baykal hükümeti tecavüzle suçladı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, sonunda isyan etti: "Birileri çıkıp bize, 'hukukun ırzına geçilirken siz nerdeydiniz?' diye sorar."

CHP Genel Başkanı sonunda isyan etti ve "Hakimler kendiliğinden mi gitti, Habur'a? Ayarlandı. Biz İçişleri Bakanını hesap vermeye çağıracağız. Başbakan bir şey çıkmayacağını bilerek veriyorlar diyor. Senin talimatınla oy veriyorlarsa bu bizim ayıbımız değil. Biz tarihe karşı görevimizi yapıyoruz. Bir gün 'hukukun ırzına geçilirken siz anamuhalefet olarak ne yaptınız? diye sorarlar" diye konuştu.
Partisinin Grup toplantısında konuşan Baykal, Hatip Dicle'nin sözüne 'suçlu' olduğu gerekçesiyle inanmayan hükümetin, Ergenekon davasında 'ağır suçlu' Osman Yıldırım'ın sözüne inanmasını eleştirdi. Baykal, Başbakana ilginç bir tavsiyede de bulunup, Tekel işçilerini 'silivriye göndermekle tehdit etmesini' söyledi.


4 GENÇTEN BİRİ İŞSİZ


Baykal konuşmasına, işsizlik rakamlarını hatırlatarak başladı. Açıklanan son işsizlik rakamlarının, ülkedeki işsizliğin kaygı verici boyuta ulaştığını gösterdiğini belirterek, sanayideki üretim artışı ile işsizlik artışının çelişkili olduğunu iddia ettti. İzlenen ekonomi politikasının işssizliği azaltan bir bir politika olmadığını, işsizliği arttıran bir büyüme yaşandığını belirten Baykal, "Birileri zenginleşiyor. Türkiye'de işsizlik oranı Kasım ayında yüzde 13.1'e çıktı. ama tarım dışı işsizlik oranı ile yüzde 16.2'dir. İşsizler arasında yaş açısından bir değerlendirme yaparsak 4 gençten biri işsizdir. Kentte gördüğünüz 10 kişiden 2'ye yakını, 1.6'sı işsizdir" dedi.



TARIM VE HAYVANCILIĞA DESTEK ŞART


"Tarım, ekonomide işsizliği emen bir sünger gibidir. Tarımda girdi ürün fiyatlarını karlı olacak şekilde ayarlayamazsanız tarımı çökertirsiniz" uyarısı yapan Baykal, "Türkiye'de olan bu. Tarımı destekleyeceksiniz. Tarım ekonominin sırtında ayak bağı, diye diye bu noktaya geldik. Hayvancılık da böyle. Et fiyatlarının geldiği nokta ortada. İthalat yapma palyatif, çözücü değil. Meralarımız boş kalacak, sen dövizi bastırıp et ithal edip sorunu çözeceksin. Bu çözüm mü?" diye sordu.

İNSANLAR ÇALIŞMAK MI İSTEMİYOR!


Baykal, "Nüfus artıyor, kentleşme artıyor, toplumun diğer belirtilerinde değişen bir şey yok. Ama ilginç olan çalışmaya talip olan, isteyen insan sayısı azalıyor. 13 rakamına bakınca işgücü arzı 308 bin kişi azalmış. Bu kadar kişi işe talip olmamış. Bunlara ne oldu? Bir define mi buldular? Paraya ihtiyacımız yok noktasına mı geldiler? Bir yıl içinde 233 bin kişi işini kaybetmiş. Ama işsizlik çarpıcı değil. Çünkü işsizliğin içinde bir grup geri çekilmiş. Bu nedenle ortaya böyle bir tablo çıkıyor" diye konuştu.

SANAYİ POLİTİKASI YANLIŞ


Türkiye'nin sanayileşme politikasının değişmesi gerektiğini belirten Baykal, şunları söyledi:

"İstihdam yaratma genç işgücünü ekonomik çarkın içine sokarak yükseltmeyi değil, başka ülkelerin emeği ile ortaya çıkmış sonuçları ithal ederek yapay bir zenginleşme yaratmak yanlış bir politika. Ama sanayi lafı unutuldu. Varsa yoksa finans. Bunlarla ekonomi döner sanıyorlar.

GAP'I HIZLANDIRMAYACAĞIZ; BİTİRECEĞİZ


Şimdi 'borçla idare edeceğiz' deniyor. İşsizlik artıyor, borçlar artıyor. Sanayide perspektif değişecek. İşsizlikle mücadele için yapılması gereken ilk işlerden biri, GAP'ı bitirmektir. Bunlar ilerleteceğine geriletti. GAP'ı biz hızlandırmayacağız, GAP'ı bitireceğiz."

ÖSS'Yİ KALDIRACAĞIZ
Baykal, Türk Eğitim politikasının, masa başı politikası olmaktan çıkartılması gerektiğini de belirterek, "Eğitimi iş ve üretimle birleştirmek zorundayız. Milyonlarca kişi üniversite kapısında. Diploma var ama işsizim durumunda kalınıyor. Türkiye'deki eğitim politikasını ideooljik yapılanmadan çıkarıp, temel eğitim sonrası mesleki ve teknik eğitime yönlendireceksiniz. Akademik eğitim yapmak isteyenler o zaman sınava bile gerek görmeden istedikleri bölüme girecek. CHP iktidarında ÖSS, ÖYS'leri kaldıracağız" dedi.



ZARAR ETSE DE FABRİKALARI KAPATAMAZSIN

Doğu ve Günaydoğu'da zarar etse de o fabrikaların çalıştırılmasının gerektiğini de belirten Baykal, "Üç kuruşluk zarar için kapatıyorsun, o zarar işsizlik, gelir dağılımı, kültürel değil, ekonomik tahribatın yaşatacağı zararı hesap ediyor musun? Bölgeyi tahrip edip yangın yerine çıkarıyorsun" diye konuştu.



HAKSIZ TALEP OLSA BU KADAR DESTEK ALIR MI?

Tekel işçileri'nin eylemine de değinen Baykal, ilginç bir yaklaşım gösterdi:

"2 ayı geçti. Sükunet, sabırla, çile çekerek bedel ödeyerek, bir acıyı yaşayarak, duygularını düşüncelerini topluma yansıtarak bir hak mücadelesini sürdürüyor. Kimsenin vitrinine taş atmıyor, kimseye zarar vermiyorlar. Türkiye'de vicdanları harekete geçirdiler. Farklı siyasi düşünceleri bile. İnsanların bir hak mücadelesi verme şansının olduğunu göstermiştir. Korku da sanırım buradan kaynaklanıyor. 'Bunu bastıralım, yol olmasın' anlayışı içine girmişlerdir. Haksız bir talepte bulunsalar kimse onlara destek vermeyecektir.

ÖNCE SEN YEME YETİM HAKKINI



Fabrikayı satınca çalışanı da satacağını sanıyorsun. Bu ortaçağdaki serf anlayışının kafanda olduğunu gösteriyor. 900 milyon dolarlık tesisi 300'ün altında satmışsın üstelik. Bunun ceremesini işçiler mi ödesin? Ona 70 milyon evet der mi? Kendi hatanı nasıl bunlara ödetirsin? 4/C ürettiler. Geçici işçi. Bunlar 20 yıldır çalışıyor. Bunların neresi geçici?' Ben yetim hakkını yedirmem' diyor. Önce sen yeme o yetim hakkını.


TEKEL PEŞKEŞİ BAŞBAKANLIK RAPORUNDA


'Tekel'de ne menkul ne gayrimenkul kimseye peşkeş çekilmedi' dedi. Bu özelleştirmenin nasıl peşkeş olduğu Başbakanlık raporunda yazılı. Senin iktidarında koymuş bunu. Sen iktidarını kaybedince bakalım neler çıkacak? Peşkeş çekilen bir şey yokmuş. Duy da inanma.

TEKEL BİNASININ DEVRİ


İstanbul Tekel'in Unkapanı üzerinde muhteşem bir genel müdürlük binası var. Bu bina bir süre önce Tekel'den alındı. Maliye Bakanlığı Milli Emlak'a devredildi. Bu devir kararını Özelleştirme Yüksek Kurulu aldı. Başbakan Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım... Bu arkadaşlar bu değerli gayrimenkulu birilerine intikal ettirme kararı almış. Canım devlete geçmiş ne olacak? Ama sonra ne olmuş? Bu beş katlı bina Maliye'ye hibe edilmiş. 300 çalışan alınmış oradan Kartal'a gönderilmiş. 4 hastanesi bulunan Metropilitan Anonim Şirketi'ne tahsis edilmiş. İhalesiz şekilde yapılmış.

Bu şirket çok etkin olmalı ki, Belediye Meclisi de İstanbul Göztepe Kavşağında 12 dönümlük arazisine imar izni vermiş. Şehir Plancıları bunlar ayrıcalık diye tepki göstermiş. Sen şimdi Tekel işçisine yetim hakkı diyorsun, sonra Tekel işçisinin tesisini bir yandaşına tahsis ediyorsun.

TEKEL İŞÇİLERİNİN ERGENEKON'LA İLİŞKİSİ!


Peşkeş nedir? Bundan ala peşkeş var mı? Başbakan ne yapıyor o zaman. Taktir milletin. Bu iktidarı Tekel işçisi ve bakkalar götürecek.
'Çadırları kaldırın' diye tebligat yapmışlar. Esnafın şikayeti var mı? Yok. Elinden gelen yardımı yapıyor. Yangın tehlikesi çıkarmış. Bunun için yıkılmasını istiyorlarmış. Ay sonuna kadar süre verilmiş. Çadırlarla uğraşma mücadelesinde tehditler işlemedi. Kullanmadığı bir tehdit var. Sizi buradan alırım Silivri'de Ergenekon mahkemesine taşırım. Tek başvurulmamış tehdit bu. Bakalım Ergenekon korkutacak mı? Bu noktaya gelindi.


HABUR'A GÜVENLE GELMİŞLER

Deniz Baykal, Habur, İçişleri Bakanına verecekleri gensoru ve Hatip Dicle'nin iddiası ile ilgili olarak da şu değerlendirmeleri yaptı:

"Bu ifade mahkemede verilmiştir. İfade tutanağı elimde. Diyor ki "15 Ekim 2009 tarihinde Türk, Atalay'ı ziyaret etti. 4 gün sonra Mahmur ve Kandil'den gruplar geleceği, tutuklanmaması durumunda dağdan inişin artacağı söylendi. İçişleri Bakanı da ilgileniyorum. Geldikleri gibi geçecekler. 4 gün sonra geldiler ve tutuklanmadan serbest bırakıldılar."

Bu tanıklık ortaya koyuyor ki, Türkiye'yi ayağa kalkan Habur girişinde gelenlere verilmiş bir tebligat vardır. Gelenler, tutuklayıp cezaevine atılma kaygısı ile değil güvenle gelmiş. Bu ifade bunu ortaya koyuyor.

YARGILAMAYA DEĞİL TAHLİYEYE GİTTİLER


Hakim ve savcıların sınıra bu amaçla taşındığını görmüştüm. Gelenlerin sevinç ve heyecalarını görmüştük. Bu hangi güvenle sağlanabilir. Bunun arkasında bir taahhüt olmasa... Bu pazarlıkla oraya geldiler. O pazarlık sonucu orada bir tanesi tutuklanmadı. Hepsi serbest bırakıldı. Nasıl bırakıldı? Oraya bir mahkeme taşındı. Başbakan Silivri, İmralı örneği veriyor. Evet orada yargılandı. Ama bunlar tahliyeye gittiler, tahliyeye yargılamaya değil. Bu işin özü değil mi? Tahliyeye hakim savcı gönderdin sen. Yargılamaya değil.

HATİP DİCLE'YE Mİ İNANIYORUZ?


AOÇ buluşması. Neyin pazarlığı sorusuna inandırıcı yanıt verilmedi? Kem küm.. Şimdi anlıyoruz orada konuşulmuş. Buraya gelenler bu güvenle geldiler. Hakimler nasıl gitti oraya? Çok açık değil mi? İçişleri Bakanı, savcı reddediyor. 'Hatip Dicle'ye mi inanıyorsunuz?' diyorlar. Bunu söyleyenlere Ergenekon'da Danıştay konusunda dayanağı ortaya koyan Osman Yıldırım bütün Ergenekon Davasının dayanak noktası. Bu adam kim. Kasten adam öldürmeden ceza. Nüfuz Cüzdanında sahtecilik... Öz yeğenini satarak fuhuş aracılığı... Danıştay suikasti müebbet hapis...Sen teröristlere mahkeme ayarlıyorsun. O da tutuklandıktan sonra yargıyı şikayet ederken de gerçeği söylüyor.

HUKUKUN IRZINA GEÇİLDİ
Gerçekler saklanamaz bir yerde ortaya çıkar. Ben öyle demedim. Dedin mi demedin mi bilmiyorum. Ama yaptığın ortada. O mahkeme oraya nasıl gitti? Öcalan'ın mektubunu getiren ve pişman değilim diyecek ve serbest bırakılacak. Ayarlamadın da bunlar kendiliginden mi oldu? Hakimler kendiliğinden mi gitti? Akıl var mantık var. Ayarlandı. Ayarlandığı da kendi içlerinden biri tarfından açıklandı. Biz İçişleri Bakanını hesap vermeye çağıracağız. Başbakan bir şey çıkmayacağını bilerek veriyorlar diyor. Senin talimatınla oy veriyorlarsa bu bizim ayıbımız değil. Biz tarihe karşı görevimizi yapıyoruz. Bir gün 'hukukun ırzına geçilirken siz anamuhalefet olarak ne yaptınız' diye sorarlar. Biz sorumluluğumuzun gereğini yapıp bunu yapıyoruz.



BİR DEFADAN BİR ŞEY OLMAZ MI!
Memleketin menfaati böyle gerektirdi diyebilirler mi? Bir de yaptık diyecek babayiğit var mı? Bunlar burada ayarladı da başka yerde ayarlama yapılmadı mı? Ayarlama bir defa yapılıp sonra vazgeçilen bir şey mi?
Bir defa ayarlamakla yargı bağımsızlığına bir şey olmaz mı deniliyor. İçişleri Bakanı ayarla- DIK diyor. Oradaki 'Dık'ı merak ediyoruz. Daha başka ayarlama var mı?'


YANDAŞ BÜROKRASİ VE MEDYADAN SONRA YARGI


Dava var da savcı aradığını söyleyen bir Başbakan var. Bunu söylediğinizde yargı kuşatma altındadır. Telefon dinlemeler dedikodu merakından mı? Ergenekon'da bir hakimin dediği, üzerimizde kurumsal baskı var davaya bakmayacağım ne demek? Erzincan Savcısına telefon açan Başbakan Yardımcısı bu kudreti nereden alıyor? Burada bağımsız yargıya saygı anlayışı var mı? Bu tablo yandaş bürokrasi... İlkokula inmiş kadrolaşma. Yandaş bürokrasi, yandaş medya şimdi. 750 milyon dolar Başbakan yakınlarının bulunduğu şirketlere tayin edildi. Türkiye'nin ikinci grubu aldı. Birinci gruba vergi cezaları verildi. Bunların altında basın özgürülüğü mü yandaş medya mı yatıyor? Şimdi yandaş yargı aşamasına gelindi. Tarafsız olması gereken yargıyı yandaş hale getirmektir.

YARGIDA HABUR-SİLİVRİ AYRIMI
İstediği yargı gerektiğinde Habur'da "tahliye et teröristi" emrini yerine getirecek. Ergenekon'da da "mahkum et" diyecektir.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
baykal, hukumeti, hükümeti, sucladi, suçladı, tecavuzle, tecavüzle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Wikileaks Kurucusu Tecavüzle Suçlanıyor Lucifer Haber Arşivi 0 21 Ağustos 2010 19:23
Taksiciyle yemek tecavüzle bitti. Lucifer Haber Arşivi 2 09 Temmuz 2010 18:43
Haneye tecavüzle suçlarım UnyE Haber Arşivi 0 20 Haziran 2007 08:52