IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Şubat 2010, 15:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çek-senet yerine vade kart





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Finansbank çek ve senet kullanmadan vadeli harcama yapma imkanı tanıyan VadeKart tanıttı.

Finansbank Genel Müdürü Sinan Şahinbaş, 2010 yılı için agresif hedefleri bulunduğunu belirterek, ''2009'dan 2-3 kat fazla büyüme oranlarına ulaşmayı hedefliyoruz'' dedi.

Finansbank'ın işletme sahiplerine çek ve senet kullanmadan vadeli harcama yapma imkanı tanıyan VadeKart'ın tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Şahinbaş, VadeKart'ı, CardFinans'ın bir yan ürünü ve KOBİ'lere yönelik olarak hazırladıklarını kaydetti.

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Şahinbaş, Hüsnü Özyeğin'in yeni bir banka alımı ve yeni bankaya Finansbank'tan transferler olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine, Özyeğin'in bankacılık sektöründe yurt dışında zaten faaliyetleri bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Özyeğin'in, Finansbank hisseleri satıldıktan sonra Türkiye'de bu zinciri tamamlayacak bir bankaya ihtiyacı vardı. Hüsnü Bey'in şu anda aldığı banka ve yapmak istediğini tahmin ettiğim bankacılıkla, Finansbank'a rakip olacağını zannetmiyorum. Yurt dışı bankalarının servis ağını tamamlayacak bir merkez olarak kullanılacak diye tahminimiz. Zannediyorum Millenium'un 18 şubesi var. Çok büyüyeceğini zannetmiyorum. Ağırlıklı olarak kurumsal, ticari bankacılık ve bireysel bankacılıkta mevduat tarafında olacağını zannediyorum. Uzun süredir Finansbank'tayız ama centilmenlik anlaşması bitmiş olmasına rağmen, Hüsnü Bey kendisi yeterince iyi bir bankacı olduğu ve şu andaki bankalarında mevcut kadroları yeterli olduğu için Finansbank'tan bir geçiş olacağını zannetmiyorum.''

Finansbank üst yöneticilerinin de geçiş döneminde bir centilmenlik anlaşması imzalayıp imzalamadığına ilişkin bir soru üzerine Şahinbaş, satın alma sırasında üst düzey yöneticilerin ayrılmaması için 3 yıl süreyle böyle bir anlaşmaları bulunduğunu, anlaşmaların süresinin bittiğini ancak Finansbank'tan Millenium Bank'a geçiş yaşanmayacağına inandığını söyledi.

Şahinbaş, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin'in, bankaların büyümesinin yüzde 15 civarında olacağı öngörüsünün hatırlatılması üzerine, geçen sene aktiflerde yüzde 13 seviyesinde bir büyüme yaşandığını anımsatarak, kredilerde bankaların yüzde 20-25 büyüme hedefi açıkladığını, Bilgin'in öngörüsü aktiflere ilişkin ise kendisine katıldığını, kredilerin ise daha fazla büyümesini beklediğini söyledi.

Sinan Şahinbaş, ''Bizim bankamız açısından baktığımızda geçen sene büyümemizi devam ettirdik. Sabit verilerde gerileme olmadı. Önümüzdeki sene hedeflerimiz çok agresif. 2009'dan 2-3 kat fazla büyüme oranlarına ulaşmayı hedefliyoruz'' dedi.

''NBG SAĞLAM VE LİKİT BİR BANKA''

Son dönemde gündeme gelen bankacılık sektörüne yönelik düzenlemelerin, sektörün krizde çok zarar görmediğine ilişkin yorumlarla çelişip çelişmediğinin sorulması üzerine Şahinbaş, her sene bazı yeni düzenlemelerin yapıldığını, bu sene için de çok ummadıkları şekilde önlemler alınacağını düşünmediğini kaydetti.

Yunanistan ekonomisinde yaşanan sıkıntıların, Finansbank'ın büyük ortağı olan National Bank of Greece'e (NBG) etkilerine ilişkin bir soru üzerine Şahinbaş, Finansbank'ın kendi ayakları üzerinde duran bir banka olduğunu, ekonomik sıkıntıların genel olarak Avrupa'da yaşandığını, NBG'nin sağlam ve likit bir banka olduğunu, mevduat/kredi oranının mevduat lehine bulunduğunu, sermaye yeterlilik rasyosunun çok yüksek olduğunu anlattı.

Şahinbaş, ''2008'de ciddi pazar payı aldık. Bu da NBG'nin sayesinde oldu. Hem sermaye hem likidite verdi. Bunu yapmamış olsaydı bu pazar paylarına ulaşamazdık ve 2010 bütçemize bu kadar agresif hedefler koyamazdık. Bütçe hedeflerini birkaç kere revize ettik, daha az büyümeyle gittik daha fazlasını istediler'' şeklinde konuştu.

''BANKA KARTI CİROSUNDA PAZAR PAYINI YÜZDE 9,5'A ÇIKARDIK''

Finansbank Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Temel Güzeloğlu da geçen yıl piyasaya sundukları taksitli banka kartı CardFinans Nakit ile banka kartı alışveriş cirolarında yüzde 3,5 olan pazar paylarını yüzde 9,5'a çıkardıklarını söyledi. Halihazırda 2,5 milyon üzerinde banka kartları bulunduğunu belirten Güzeloğlu, ileride banka kartı konusunda Türkiye'de ilk birkaç oyuncudan biri olmayı hedeflediklerini bildirdi.

2009 yıl sonu rakamlarına göre yaklaşık 800 bin adet ticari kart bulunduğunu kaydeden Güzeloğlu, geçen yıl bu kartlarla 12 milyar lira hacminde işlem yapıldığını belirtti.

VadeKart ile bir anlamda çek kullanımını ortadan kaldırmayı amaçladıkların altını çizen Güzeloğlu, 10 milyon liraya kadar cirosu olan şirketler şeklinde tanımladıkları KOBİ'leri hedeflediklerini ifade etti. Güzeloğlu, ''Küçükten büyüğe gideceğiz. Küçük firmalarda risk değerlendirmesi doğru yapılamadığı için fahiş fiyatlara maruz kalıyorlar'' dedi.

Güzeloğlu, bir soru üzerine, bu kartlardaki kredilerin geri dönmeme oranının bireysel kredi kartlarından farklı olmasını beklemediklerini bildirdi.

VADEKART'IN ÖZELLİKLERİ

Finansbank Plastik Kartlar ve ADK Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Elçin Yanık ise Visa Türkiye'nin bir araştırmasına göre işletmelerin ödemelerinde yüzde 41 nakit, yüzde 20 çek, yüzde 8 ticari kart, yüzde 13 senet ve yüzde 18 kişisel kredi kartlarını kullandığını belirterek, bu verilerden yola çıkarak ticari kartlarda ciddi bir potansiyel gördüklerini söyledi.

Yanık'ın VadeKart'ın özelliklerine ilişkin verdiği bilgilere göre, çek fonksiyonu olarak kullanılan özellik ile işletmeler, kredi kartının geçerli olduğu herhangi bir tedarikçiden yapacakları mal alımlarını 3 aya kadar vadelendirebilecek. VadeKart kullanıcıları, tedarikçiden bağımsız olarak sabit vade farkı oranından yararlanabilecek.

Ayrıca VadeKart ile işletmelere taksit imkanı sunmayan veya peşin fiyatı taksitli fiyatına göre daha uygun olan tedarikçilerden yapılan alımları uygun faiz oranlarıyla taksitlendirebilecek olan kart sahipleri, borçlarının bir kısmına veya tamamına yönelik ekstre öteleme ve çalışanlara işlem yetkileri sınırlandırılmış ek kartlar verebilecek. Ekspres limit özelliği ise kart limitinden bağımsız olarak, firmaların ufak tutarlı, nakit sıkışıklıklarını gidermeye yönelik kredi işlevi görecek.

''HEDEFİMİZ YÜZDE 9 PAZAR PAYI''

Elçin Yanık, soruları yanıtlarken de geçen yıl yüzde 40 artışla 800 bine ulaşan ticari kart pazarında, bu sene için yüzde 30'luk bir artış beklediklerini kaydederek, ''Bizim hedefimiz yüzde 9 pazar paylarına ulaşmak. 2011 sonuna kadar yaklaşık 300 bin VadeKart satmayı planlıyoruz'' dedi.

Kartın harcama vadelendirme özelliğindeki 3 aylık sınırın, firmaların risk değerlendirmesine göre değişeceğini ve müşterilerin performanslarına göre bu sürenin artırılabileceğini söyleyen Yanık'ın ifadelerine göre, yıllık 90 lira olan kart ücreti, bu yılın mayıs ayına kadar başvuranlardan alınmayacak. VadeKart'ın ekstre ertelemede faiz oranı yüzde 3,99, vadelendirmede faiz oranı ise aylık yüzde 1,8 olarak belirlendi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ceksenet, kart, vade, yerine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rüyada vade görmek Amelia Rüya Tabirleri 0 20 Mayıs 2014 19:44
Alış verişte vade farkı istemek caiz mi? Metin İslamiyet 0 21 Ocak 2009 09:27