IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Şubat 2010, 16:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Jeffrey Ermeni protokolünü işaret etti





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



ABD Elçisi, TBMM"de Sözde Soykırım tasarısının "geçme olasılığının yüksek" olduğunu söyledi.

ABD Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Ermeni Protokolü’nün TBMM’den geçmemesi halinde “Ermeni tasarısının” ABD kongresinde görüşülmesinin ve Temsilciler Meclisinde kabul edilme olasılığının yüksek olduğunu ima etti.

TBMM Dışişleri Komisyon Başkanı Mercan ve üyeler, ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey ile yaklaşık 1,5 saat görüştüler. ABD Büyükelçisi Jeffrey, komisyon üyelerine 'Türkçe' seslenmek istediğini ifade etti.

Görüşmede Ermeni tasarısı masaya yatırıldı. Jeffrey’nin “Ermeni Tasarısının” Temsilciler Meclisi’nden geçip geçmeme ihtimalini yüzde 50 olarak değerlendirdi. Büyükelçi, TBMM’de bekletilen Ermenistan protokolünün imzalanmaması halinde tasarının geçme olasılığının yüksek olabileceği yorumunu da yaptı.

Türkiye’nin hassasiyetlerinin ABD tarafından bilindiğini söyleyen Büyükelçi Jeffrey’nin Başkan Obama’nın 7 Aralık’ta Erdoğan ile yaptığı görüşmede bu konuya ilişkin bilgiler verdiğini de anımsattı. Jefrey’nin bu anımsatmanın ardından TBMM’ye sevkedilen ancak komisyonda bekletilen Ermeni Protokolü’nün geçirilmesinin yararına işaret etiği öğrenildi. Jeffrey’in hukuki bir sonuç doğrumaycağını savunduğu buna karşın MHP’li Deniz Bölükbaşı’nın karşı çıkarak, “Protokol geçerse bunun siyasi ve hukuki iki ayrı yönü olacaktır” karşılığını verdi. Bölükbaşı şunları söyledi:

GELSİN Kİ RED EDELİM
“Protokolün geçirilmesi yanlış adım olur. Hükümet protokolü TBMM’den çekmelidir.Çekmiyorsa da getirmeli ve Meclis iradesi bunu reddetmelidir. Ermenistan Anayasa Mahkemesi bizim ididalarımızın doğru olduğunu, Türkiye’nin çekincelerinin haklı olduğunu da zaten, aldığı kararla göstermiştir. Biz de protokollerin bir an önce TBMM'ye gelmesini istiyoruz ki, bir an önce ret edelim.”

CHP’li Komisyon Üyesi Onur Öymen de “Bu protokolün geçmemesi gerekir. Ermenistan Anayasa Mahkemesi kararı da protokolün ne anlama geldiğini açıkca gösteriyor. TBMM bu protokolü kabul edemez. ABD Kongresi de tasarıyı geçirmemelidir. Bu ilişkilere ciddi zararlar verir” dedi.
TAHRİBAT OLUR
Büyükelçi Jeefrey, hukukçu olmadığını ifade ederek, ABD Kongresinin tamamen bağımsız hareket ettiğini hatırlattı ve tasarının geçmesi halinde bile hukuki bir sonuç doğurmayacağını ileri sürdü. Bölükbaşı ise bunun doğru olmadığını hukuki ve siyasi etkiler olacağını ve her iki açıdanda ciddi sakıncalar bulunduğunu söyledi. Bölükbaşı, "Bu ilişkilerde ciddi tahribat yaratır" dedi.

DÖNEM ELEŞTİRİSİ
Öymen’in kongre gündemindeki tasarıda “soykırım” ile ilgili zamanlamanın 1915-1923” olarak ifade edildiğini belirterek, “Sadece Osmanlı İmparatorluğu dönemini kapsamıyor. Atatürk dönemine kadar gidiyor. Bu büyük yanlış ve haksızlık. Kabul edilemez” dedi. Büyükelçi Jeefry bunun üzerine “ Ben konunu uzmanı değilim. Ama kongre tamamen bağımsız hareket etmektedir” dedi.

İKTİDAR MUHALEFET BİR AĞIZ
Görüşme sonrasında komisyon başkanı Murat Mercan, iktidar ve muhalefetin tek ses olarak, ABD Kongresine sunulan tasarının görüşülmesinin, onaylanmasının ve Temsilciler Meclisinde kabul edilmesinin, Türk-ABD ilişkilerine çok büyük zarar vereceğini açık bir şekilde ABD Büyükelçisine ilettiklerini açıkladı.

Her yıl 24 Nisana yaklaşırken bu tür çabaların, Türk milleti üzerinde olumsuz etkiler yaptığını ve iki ülke ilişkilerini zedelediğini söylediklerini anlatan Mercan, "Kendisi de bu görüşlerimizi Temsilciler Meclisine ve Hükümete aktaracağını söyledi” diye konuştu.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ermeni, etti, isaret, işaret, jeffrey, protokolunu, protokolünü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Alonso Monako için Mercedes'i işaret etti Zen Diğer Spor Branşları 0 23 Mayıs 2013 14:49