IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Meclis çocuklar için harekete geçti (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/317000-meclis-cocuklar-icin-harekete-gecti.html)

Lucifer 16 Şubat 2010 17:24

Meclis çocuklar için harekete geçti
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Ak Parti, "Cinsel Suçların" araştırılması için bir araştırma komisyonu kurulmasını istedi.


ANKARA - AK Parti, Çocuklara yönelik cinsel suçlarla mücadele yöntemlerinde, cinsel suç mağduru çocukların korunması, uygulamalarda ve yasalarda ilgili düzenlemelerde karşılaşılan sorunların araştırılarak tespit edilmesi ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla TBMM Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

AKP İstanbul Milletvekili Alev Dedegil ve 19 milletvekilinin imzasıyla Meclis Başkanlığı’na sunulan önergenin gerekçesinde; “kendinden büyük bireylerin, çocuğun fiziksel, gelişimsel psiko-sosyal açıdan iyi olma halini olumsuz yönde etkileyen tutum ve davranışları, çocuğun istismarı olarak değerlendirildiğine” dikkat çekilerek, “fiziksel duygusal cinsel ve ihmal olmak dört ana grupta incelendiği” kaydedildi.
Gerekçede, “cinsel istismarların çocukları çok olumsuz yönde etkilediği, cinsel istismar ile ilgili önleyici ve koruyucu tedbirler almanın Devletin birinci görevi olduğu vurgulandı. Gerekçede, “Ülkemizde çocuklara yönelik cinsel suçlarla mücadele yöntemlerinde, cinsel suç mağduru çocukların korunması uygulamalarında ve yasalardaki, ilgili düzenlemelerde sorunlarla karşılanmaktadır. Bu sorunları ortadan kaldıracak yeni bir yaklaşıma ve alınması gereken acil tedbirlere ihtiyaç duyulmaktadır” denildi.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:30.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net