IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Ayna röportajına ağır ceza isteği (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/317002-ayna-roportajina-agir-ceza-istegi.html)

Lucifer 16 Şubat 2010 17:27

Ayna röportajına ağır ceza isteği
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Eski DTP Eşbaşkanı Emine Ayna'nın "Taban dağa çıkın" sözlerini yayınlayan muhabire ağır ceza istendi.


DTP’nin eski eşbaşkanı Emine Ayna’nın “Taban dağa çıkın” sözleri röportajı yapan muhabirin başına iş açtı. Radikal gazetesi muhabiri Rifat Başaran hakkında Emine Ayna röportajı ile terör örgütü propagandası yapmaktan 1 yıl ile 7 yıl arasında ağır ceza istendi.

Muhabir Başaran hakkında açılan davanın iddianamesinde Emine Ayna’nın Radikal gazetesinde yayınlanan röportajından bölümler sunuldu, ardından şu değerlendirmeye yer verildi:
“Yazı içeriğinin terör örgütünün silahlı propagandasını halen sürdürdüğü dikkate alındığında, daha fazla şiddete teşvik edici ve okuyucu nezdinde şiddete başvurmanın gerekli ve haklı bir önlem olduğu izlenimini uyandıracağı kanaatine varılmıştır.”

DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL
İddianamede yasalar ve uluslararası sözleşmelerde düşünce özgürlüğünün milli güvenlik nedeniyle sınırlandırılabileceğine dikkat çekildi. Söz konusu röportajında içeriği ile halkı şiddete teşvik ettiği iddia edilerek şöyle denildi:
“Her ne kadar Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde düşünce ve düşünceyi açıklama hürriyeti düzenlenmiş ise de, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 10. maddesinde milli güvenlik, toprak bütünlüğü, kamu emniyetinin korunması, kamu düzeninin sağlanması ve suçun işlenmesinin önlenmesi bakımından bu özgürlüğün sınırlandırılabileceği öngörülmüş, AİHM’in uygulamalarına göre açıkça şiddete çağrı içeren ve şiddeti öven görüşlerin düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmeyeceği belirlenmiştir.”

7 YILA KADAR CEZA ÖNERİSİ
Mahkeme muhabir hakkında 3713 sayılı kanunun TCK’nın 53. maddeleri gereğince ayrı ayrı cezalandırılmasını istedi. İstenen ceza verilirse muhabir 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabilecek.

Feronia 17 Şubat 2010 10:25

Cevap: Ayna röportajına ağır ceza isteği
 
Baydilar artik .


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:58.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net