IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Şubat 2010, 10:48   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kart aidatında sevinç kısa sürdü




Kart aidatında sevinç kısa sürdü

Kredi kart kullanıcısını umutlandıran 'aidat formülü'nde sevinç kısa sürdü

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin’in kredi kartı aidatlarından kurtulmak için önerdiği “Sözleşmelerin üzerine aidat ödemeyeceğim notu düşülsün” formülünde, sevinç kısa sürdü. Star gazetesinin haberine göre, bankaların kredi kartı sözleşmelerinde, kredi kartı aidatının yerine geçebilecek başka isimler altında ücret alınmasına ilişkin hükümlere yer verdikleri belirlendi. Sözleşmelere göre, kredi kartı aidatı ödemeyen bir tüketiciden, ‘program kullanım ücreti’ veya ‘yıllık üyelik ücreti’ adı altında aidat tahsil edilebilecek.

BİLGİN NE ÖNERMİŞTİ?

BDDK Başkanı Bilgin, hafta başında yaptığı toplantıda, kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan kredi kartı aidatından kurtulmak için, tüketicilere “Sözleşmelerin üzerine aidat ödemeyeceğim” notu düşmesini önermişti. Bu notu kabul eden banka, tüketiciden kredi kartı aidatı için, aidat tahsil edemeyecek. Bilgin’in bu açıklamaları, milyonlarca kredi kartı kullanıcısını sevindirirken, bankacılık sektöründe ise rahatsızlığa neden oldu. star’a, BDDK Başkanı’nın önerisini değerlendiren banka yöneticileri, aidat notu düşülmesinin, bankaların kredi kartlarından yıllık ücret alınmasını önlemeyeceğini öne sürdüler.

‘AİDAT YERİNE ÜYELİK ÜCRETİ ALIRIZ’

Bankacıların verdiği bilgiye göre, kart üzerinden alınan yıllık ücret, kartlardan alınması öngörülen ücretlerden sadece birini oluşturuyor. Kart sözleşmelerinde, aidatın dışında kredi kartlarından, ‘programı kullanım ücreti’, ‘yıllık üyelik ücreti’, ‘ödeme işlem ücreti’ ve ‘işlem ücreti’ tahsil edilmesi öngörülüyor. Örneğin A Bankası’na ait bir kredi kartı sözleşmesinde ‘yıllık üyelik ücretine’ ilişkin şöyle hüküm bulunuyor: “Kartların verildiği yıl da dahil olmak üzere her yıl asıl ve ek kart sayısına göre alınır. Her yıl alınacak birim yıllık üyelik ücretleri, yıllık kart ücreti (aidat) ile aynı miktardadır.”

Banka kredi kartlarına ilişkin sözleşmede yer alan bu hüküm doğrultusunda, bankaların kredi kartı aidatı iptal edilse veya ödenmeyeceğine ilişkin not düşülse dahi tüketicilerden yıllık üyelik bedeli tahsil etme hakkı bulunuyor.

44 milyon kart sahibi ne yapacak?

BDDK Başkanı Bilgin’in kredi kartı aidatına ilişkin açıklamalarının ardından, mevcut kredi kartlarının durumu da tartışma konusu oldu. Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre, 2009 yılı sonu itibariyle 44 milyon 392 bin 614 kredi kartı bulunuyor. Söz konusu kredi kartlarının sahiplerinin, öncelikle kredi kartlarını iptal ettirip, ardından da
yeni kredi kartı için başvuruda bulunması gerekiyor. Yeni imzalanacak sözleşmede ise aidatların ödenmeyeceğine ilişkin not düşülebilecek. İmzalanmış sözleşmelerde ise kredi kartı aidatlarının ödeneceğine ilişkin hüküm bulunuyor.



vtn

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 18 Şubat 2010, 15:10   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kart aidatında sevinç kısa sürdü




Yorum yapmadan gecemeyeceğim Tr'de kart alırsa bir bankadan kampanya bile var hediye verıyorlar şemsıye canta gibi..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

 

Etiketler
aidatinda, aidatında, kart, kisa, kısa, sevinc, surdu, sürdü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sürpriz Aşk Kısa Sürdü Thetis Haber Arşivi 0 04 Temmuz 2012 19:26
Çıplak eylem kısa sürdü aSi Haber Arşivi 2 09 Mart 2012 01:09