IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Şubat 2010, 14:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hükümetten kadın açılımı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Hükümet kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni bir çalışma başlatıyor. Sığınma evleri yeniden düzenlenecek.

ANKARA-Hükümet kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni bir çalışma başlatıyor. Yapılan mevzuat değişikliklerinin ardından sırada kadına şiddet uygulayan erkeğin evden uzaklaştırılmasını daha işlevsel kılacak yeni bir düzenleme ve hemen ardından şiddete uğrayan kadınların başvurabileceği sığınma evlerinin yeniden yapılandırılması var. AK Parti Kadın Kollarınca başlatılan, çalışma yapılan Çalıştayların ardından son haline getirildikten sonra önümüzdeki günlerde Başbakan Erdoğan’a sunulacak.

Kadınlara yönelik şiddetle mücadele kapsamında gündeme gelen projeyi AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin İNTERNETHABER’e açıkladı. Şahin’in sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle oldu.


2500 KADIN EĞİTİM ALDI

Kadın kollarıyla ilgili son aylarda yaptığınız çalışmaları anlatabilir misiniz?
Biz 2009’un sonunda bir eylem planı oluşturduk Bunun üç aşaması var. Birincisi teşkilatların hem nitelik hem nicelik bakımından güçlendirilmesi. İkincisi, kadınlara siyasal kimlikten siyaset medya ilişkisine kadar pek çok konuda eğitim vermek. Bu kapsamda Türkiye’den 2500 kişinin eğitimi tamamlandı ve şehirlerde çalışmaya başladılar. Üçüncüsü sosyal alanda, kadının yaşam kalitesini yükseltecek alanlarda ne yapabiliriz planlanı yapmaktı. Bu kapsamda da “Şiddet, istihdam, fırsat eşitliği ve medya" üzerine Çalıştaylar gerçekleştirdik.


SIĞINMA EVİNDEN ÖNCE ARA İSTASYON

Çalıştay’lardan çıkan sonuçlar ne oldu. Başbakan’a sunulacak mı?
Yaptığımız Çalıştaylarda gelinen noktayı değerlendirdik. 2011’e kadar yapılacakları planladık. Şiddetle ilgili 2002’den beri başlayan bir çalışma süreci var. Türk Ceza Kanunu, Ailenin Korunması Kanunu gibi yasal boyutta önemli değişimler yaşandı. Gelinen noktayı masaya yatırdık ve olumlu taraflarını gördük. “ Bunun üzerinde daha ne yapabiliriz?” diye bakıyoruz. Bu işi başaran dünya ülkeleri var. Avusturya, İspanya, Almanya, İngiltere gibi. Geldiğimiz noktadan bir adım ileriye götürecek yeni bir yol haritası çiziyoruz. Bunu da iki bacakta yapıyoruz.


PROJENİN İKİ AYAĞI:

Bir tanesinde ailenin korunması kanunu, yani şiddet uygulayan erkeğin evden uzaklaştırılmasını daha işlevsel hale getirmek var. Çünkü kadın şiddet gördüyse bir de sokağın tehlikesiyle karşı karşıya kalmaması gerekiyor.

İkincisi buna rağmen başarılamadıysa kadın sığınma evlerini şu anda içeride yaşanan sıkıntıya göre yeniden kategorize etmeyi amaçlıyoruz. Yaşanan sorunlar, gelen kadınların talepleri, bunlar “yeniden yapılandırmak için ne yapılabilir?”sorusunu gündeme getirdi. Bununla ilgili yine dünya örneklerine baktığınız zaman sığınma evine gelmeden önce bir ara istasyon gerekiyor. Burada gelen kadının sosyal hizmet uzmanları tarafından değerlendirilmesi lazım. Sığınma evine mi gitmesi gerekiyor, psikolojik tedavi mi görmesi gerekiyor, hukuki problemleri mi var? Önce bunun tespiti gerekiyor. Sonra ihtiyacına göre yönlendirmesi yapılmalı. Yemek ve barınma ihtiyacı gideriliyor fakat ekonomik anlamda sıkıntısı varsa meslek edindirme kursları ve iş kurla beraber işbirliği yapılabilir. Bununla ilgili çalışma bittikten sonra da hangi Bakanlığın ne yapması gerektiğini belirleyip bunu Bakanlıklara göndereceğiz . Ondan sonrada Sayın Başbakan’a rapor halinde sunacağız.


YASAL OKUR YAZARLIK ZAYIF


Türkiye’deki sığınma evlerinin durumu nedir. Yeterli mi?
52 sığınma evi var. Tabi toplam nüfusa baktığımızda çok az. Belki bu noktada ikinci bir yasal düzenlemeyle bunun bir görev ve sorumluluk olduğunu vurgulamak ve bir denetleme açabilme zorunluluğunun getirilmesi gerekiyor. Belki bu çalışmanın sonunda oraya gitmek gerekecek. Gelinen nokta önemli bir nokta ama yeterli bir nokta değil. Kadınların bilinçlendirilmesi, eğitimi, ekonomik durumu çok önemli. Eğitimi ve ekonomik durumu iyi olan kadınlarda bile bakıyorsunuz yasal okur yazarlık zayıf. Yasa kendine ne getiriyor ne götürüyor bilmiyor. Burada da medyaya çok önemli iş düşüyor. Bunun anlatılacağı çok ciddi sürdürülebilir programlamalar gerekiyor.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acilimi, acılımı, hukumetten, hükümetten, kadin, kadın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
MHP'den bir ilk: Kadın açılımı Tisha Haber Arşivi 0 16 Kasım 2009 10:06