IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Şubat 2010, 14:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Altın mı döviz mi yatırım hissesi mi?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dr. Kıyamet olarak anılan Marc Faber CNBC-e yayınında yatırım önerilerini ve öngörülerini sıraladı.


1987 yılında yaşanan 'kara pazartesi'yi öngörmesi nedeniyle 'Dr. Kıyamet' olarak anılan yatırım gurusu Marc Faber CNBC-e canlı yayınında soruları yanıtladı.

Faber'in açıklamaları şöyle: "Çin bu yıl ciddi ölçüde yavaşlayacak. Herhangi bir çöküş olup olmayacağını bilmiyoruz ama kayda değer bir yavaşlama olacak. Geçen yıl bankaların toplam borcu GSYH'nin yüzde 25'i idi, bu yıl Ocak'ta ise 200 milyar dolar oranında artış oldu. Bu yıllık 2 trilyon dolara denk geliyor, GSYH'nin yarısı anlamına geliyor.
Ekonomiler genel olarak çok iyi durumda değil. Asya'da ve gelişmekte olan ülkelerde Türkiye de buna dahil çok yüksek tüketici fiyatları söz konusu değil. Gelişmekte olan pazarlarda fonlanmamış bir takım miktarlar yok. Başka bir deyişle gelişmekte olan ülkeler çok daha iyi durumda. Brezilye ABD'den daha fazla Çin'e ihracat yapıyor.

ABD'DE DAHA BÜYÜK ÇÖKÜŞ OLACAK

ABD'de hükümet tahvilleri piyasasası ciddi bir ralli gösterdi. 1981'den Aralık 2009'a kadarki süreçte. Yüzde 16.4'ten, yüzde 2.08'e kadar düşüş oldu. Bu çok ciddi bütçe açığı ve para basma nedeniyle ABD'deki çöküşün daha büyük olacağını düşünüyorum.

20 YIL SONRA DENGE GELİŞENLERİN LEHİNE DÖNECEK

Zamansal olarak çok ilginç bir noktada olduğumuzu düşünüyorum. Gelişmekte olan ülkelerdeki çok hızlı büyüme eğilimi devam edecek. ABD ve Japonya çok borç içerisinde. 20 yıl sonra ekonomik denge gelişmekte olan ülkelerin lehinde olacak.

KAĞIT PARA TUVALET KAĞIDI GİBİ, ALTIN ALIN

Kasım 2009'dan bu yana Euro 1.50'ye çıktı. Bu aslında sahte bir yükselişti. Bu gibi hareketlerden sonra genelde aksi bir trend oluyor. 1,36 seviyesindeyiz ve Euro daha da düşecek. Euro Bölgesi Yunanistan'ı kurtaracak ama bu iyi bir şey değil. Bunu yapınca bir ralli yaşanacak Euro'da. Kağıt paralar tuvalet kağıdı gibi o yüzden altın almayı öneriyorum. Altının 1000 dolara kadar düşeceğini düşünüyorum. O yüzden her ay altın biriktirmek gerekiyor. Evet yapman gereken her ay sana yeni altın alacak arkadaşlar bulman. Hala altın alımı önermeye devam ediyorum.

HİSSE SENETLERİ KAYDA DEĞER ARTMAZ

2009 yılı inanılmaz bir yıldı. Çok para kazanmak için olağanüstü bir yıldı. Bakır, altın, hisse senetleri olsun yılın ilk üç ayında çok para kazanabilirdin. 2010 ise para kazanmak için çok zor bir yıl olacak. Şu gün çok büyük bir satın alma fırsatı görmüyorum. Piyasalar belirli ülkelerde yüzde 10'luk-yüzde 20'lik düzelme oldu. Bence bu hafta, Şubat sonu başlamak üzere bir ralli olacak ama bu yeni yüksekler yaratmayacak. Sonra yine aşağı bir eğim olacak. ABD'deki seçimlere kadar devam edecek ve sonrasına bakıp görmemiz gerekiyor. Bu yıl hisse senetlerinin çok kayda değer artacağını düşünmüyorum.

19. yüzyılda 19 resesyon yaşandı. Tüm bunlara rağmen ekonomi büyümeye devam etti. Uzun vadede çok olumlu bir ortam olduğunu düşünüyorum."

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
altin, altın, doviz, döviz, hissesi, mi, , yatirim, yatırım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bu hafta borsa, altın ve döviz kaybettirdi Cappy Haber Arşivi 0 22 Şubat 2015 09:40
Altın fiyatları ve döviz kuru - 24 Aralık Desmont Gazete Manşetleri 0 24 Aralık 2014 21:23
Altın fiyatları ve döviz kurları - 9 Aralık Desmont Haber Arşivi 0 09 Aralık 2014 20:38
Altın fiyatları, döviz kuru - 5 Aralık Desmont Haber Arşivi 0 05 Aralık 2014 11:41
Borsa Düştü, Altın ve Döviz Yükseldi Rhytia Haber Arşivi 0 02 Mart 2014 18:47