IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Şubat 2010, 16:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İstanbul depremi bu ilçeleri vuracak





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



İstanbul'un depram raporu ürkütücü!.. Kadir Topbaş, depremden en çok zarar görecek 6 ilçeyi açıkladı. Hangileri mi?..


Depreme hazırlık için Büyükşehir Belediyesi’nde ‘deprem senaryoları’ çalışmaları devam ederken Belediye Başkanı Kadir Topbaş, depremden en çok zarar görecek 6 ilçenin bulunduğunu açıkladı.

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı İdris Güllüce ve beraberindeki heyet, Afet Koordinasyon Merkezi’ni (AKOM) ziyaret ederek Başkan Topbaş’tan deprem hazırlıklarıyla ilgili bilgi aldı.

200 BİN METREDE İNCELEME

Milletvekillerine deprem öncesi güçlendirme çalışmaları, deprem sonrası afet müdahale çalışmaları ve AKOM hakkında detaylı sunumlar yapıldı. Basına açık bölümde DepremZemin İnceleme Müdürü Tuncer Arabul’un bilgilendirmeleriyle geçen toplantıda İstanbul’un olası bir depreme ne ölçüde hazır olduğu konuşuldu. Afet öncesi ve sonrasında yapılacak çalışmaların çok ileri teknolojiyle belirlendiğine dikkat çeken Topbaş, AKOM’un dünyada örneği az bulunan bir merkez olduğunu söyledi.

AKOM’dan kameralarla İstanbul trafiğini canlı olarak izlediklerini ve gerektiğinde anında müdahale ettiklerini kaydeden Başkan Kadir Topbaş, “Sadece deprem değil, doğal afetler, kar yağışları ve seli buradan çok rahatlıkla takip etme imkanımız var” dedi. Olası depremkonusunda Boğaziçi Üniversitesi ve Kandilli Rasathanesi’yle beraber yürütülen çalışmalar sonucunda bütün İstanbul’u incelediklerini belirten Topbaş şöyle devametti:

“İstanbul’un tamamında toplamda 200 binmetre sondaj yaparak bütün zemin yapısını inceledik. Bu bilgiler kapsamında hareket ettiğimizde, olası bir depremde daha önceki senaryodan çok daha az kayıp yaşanacağını belirledik.”

10 İLÇEDE TARAMA YAPILDI

Başkan Topbaş, kentte depremaçısından en riskli 6 ilçeyi de açıkladı. İstanbul nüfusunun 100’de 50’sinin yaşadığı zemin açısından çokmüsait olmayan 10 ilçe üzerinde bir tarama çalışmasının yapıldığını söyleyen Başkan Kadir Topbaş, “Bizim riskli gördüğümüz ilçeler, Büyükçekmece, Fatih, Bayrampaşa, Zeytinburnu, Bahçelievler ve Güngören. Bu ilçelerde toplam 156 bin 482 riskli bina tespit edildi” dedi. AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce de, “İftihar edilecek bir merkeze sahibiz. Los Angeles’ten daha iyi seviyedeyiz” dedi.

TSUNAMİ İSTANBUL'U ETKİLEMEZ

İstanbul’un fay hattında bulunması nedeniyle deprem riski taşıdığını, fakat deprem sonrası oluşacak tsunami’nin okyanuslardaki gibi yüksek olmayacağını belirten Kadir Topbaş, şöyle konuştu:

“Depremle ilgili yaptığımız çalışmalarda gördük ki İstanbul tsunami konusunda ancak Santabarbara ve California’ya emsal olabilir. Yani okyanuslardaki gibi öyle çok yüksek tsunami beklemiyoruz. Basınımızda çıkan bazı değerlendirmeler bilgide eksiklikten kaynaklanıyor. Tsunami tespiti için 2 yıl önce bitirdiğimiz mikro bölgelendirme sisteminde Tokyo şehrinden daha detaylı bir çalışma yaptık. Bu çalışmaya göre tsunami olduğunda İstanbul’da 5-5.5 metreye varan bir dalga bekleniyor. Yani tsunaminin İstanbul’u ciddi etkilemeyeceğini gördük. Bunun da ancak sahillerdeki ahşap yapıları, balıkçı barınakları etkileyeceğini gördük. Beton yapıların etkileneceğini düşünmüyoruz. Şehrimizde lodosta bile 6-7 metrelik dalgalar oluyor.”

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bu, depremi, ilceleri, istanbul, vuracak, İstanbul


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
CHP İstanbul'da istifa depremi! Seth Haber Arşivi 0 15 Aralık 2014 16:34