IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Şubat 2010, 23:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
El Kaide'den Türkiye'ye Afganistan eleştirisi




El Kaide örgütü yayımladığı son videoda, Afganistan'da üstlendiği rol nedeniyle Türkiye'yi eleştirdi.

CNN International'da yayımlanan videoda Türkiye, İslam'a karşı suç işlemekle suçlandı. CNN, videoda konuşan kişinin El Kaide'nin iki numaralı ismi Ayman al-Zevahiri olduğunu öne sürdü.

Görüntülerde, sadece sesi duyulan al-Zevahiri'nin fotoğrafı kullanılırken, CNN'e konuşan uzmanlar 22 dakikalık videodaki sesin El Kaide liderinin tonlama ve aksanıyla uyumlu olduğunu söyledi.

HAÇLI SEFERİ BENZETMESİ

El Kaide'nin prodüksiyon şirketi As-Sahab Media tarafından yayımlanan videoda Zevahiri, "İslam’ı ve müminlerini korumak isteyen tüm Türk Müslümanlar şunu bilmeli ki, Türk güçleri Afganistan'da köy yakan, evleri yıkan, kadın ve çocukları öldüren, Müslümanların topraklarını işgal eden, Şeriat'a karşı mücadele eden ve ahlaksızlık, ayyaşlık ve namussuzluk yayan Haçlı seferlerine hizmet edecek" diyor.

Yahudilerin Filistin'de gerçekleştirdikleri operasyonların aynısının Türk askerlerinin de Afganistan'da gerçekleştireceğini söyleyen Zevahiri, "Dindar ve özgür Türk Müslüman halkı, İslam'a ve Müslümanlara karşı böyle bir suç işlemeyi nasıl kabul eder?" diye soruyor.

CNN'in Ortadoğu uzmanı editörlerinden Octavia Nasr, kayıt tarihi belirtilmeyen videonun As-Sahab şirketinin daha önceki çalışmalarıyla benzerlik gösterdiğini belirtirken, bu videoların, El Kaide'nin propoganda kampanyasının bir parçası olduğunu söyledi.

Afganistan'da muharip güç bulundurmayan Türkiye'nin bölgede, NATO`ya bağlı Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) bünyesinde bin 775 askeri görevi yapıyor.

ISAF'in Kabil Bölge Komutanlığı'nı Kasım 2009'da devralan Türkiye, Afganistan'ın yeniden inşası ve güvenlik güçlerinin eğitimi konusunda önemli rol oynuyor.

TÜRK İNTİHAR BOMBACISI

Videoda, El Zevahiri'nin mesajının ardından, yakında "şehit olacağı" şeklinde tanıtılan ve Türk vatandaşı olduğu öne sürülen Muaath al-Turki adlı kişinin sözlerine yer veriliyor.

Turki, görüntülerde 11 Eylül saldırılarını överken, ailesinin kendisini bağışlamasını ve arkasından yas tutmamasını istiyor.

Turki, "yaklaşmakta olan görevinden mutlu mu yoksa üzgün mü olduğu" yönündeki soruya ise, "Cihat için sadece bir kere ölebileceği için üzgün olduğu" yönünde cevap verdi.

Videoda, Turki'nin Afganistan'da, 30 Aralık'ta saldırıya uğrayan CIA üssünün bulunduğu Host kentindeki bir Amerikan üssüne saldırı düzenlediği de belirtildi.

Turki'nin saldırdığı yer, ABD güçleri ve CIA'in karargah olarak kullandığı eski bir havaalanı olarak tarif edilirken, videoda uzak bir mesafeden patlama görüntülerine yer verildi ve bu saldırıda 8 Amerikan askeriyle 12 Afganlının öldüğü öne sürüldü. Ancak habere göre, Amerikan ordusu bu iddiayı yalanladı.

El Kaide, Kasım 2003'te beş gün arayla İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na ve HSBC Bankası'nın genel merkeziyle Neve Şalom Sinagogu ve Beth İsrael Sinagogu'na bombalı saldırılar düzenlemiş, eylemlerde 57 kişi hayatını kaybetmişti.

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
afganistan, el, elestirisi, eleştirisi, kaideden, turkiyeye, türkiyeye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ABD'den Türkiye'ye 'antisemitizm arttı' eleştirisi Seth Haber Arşivi 0 28 Temmuz 2014 23:00
Türkiye'den Afganistan'a 150 Milyon Dolar Rhytia Haber Arşivi 0 08 Temmuz 2012 22:05
El Kaide: Türkiye'ye güvenmeyin PassioN Haber Arşivi 0 12 Şubat 2012 20:38