IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2010, 16:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Memura 317 lira ek ödeme!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Kam;u;da döner sermayeden faydalanan memurlara yönelik bir çalışma başlatıldı. Bundan sonra eşitsizlik ortadan kalkıyor.

Maliye Bakanlığı, kam;u;da döner sermaye alan 400 bin memuru ilgilendiren bir çalışma başlattı. Buna göre memurlara artık izin ve rapor döneminde de döner sermaye ödenecek!

Ek ödeme miktarı hemşire için 317, hizmetli için 268 TL olacak. Mevcut uygulamada, izinli ya da raporlu memur, o ay sadece çıplak maaş alıyor. Yeni düzenlemeyle artık kamu çalışanlarının aylık geliri, maaş artı ek ödemenin altında olamayacak.

Zaman gazetesinin haberine göre çalıştıkları kurumların geliri düşük olduğu için daha az ek ödeme alan memurlar için de önemli bir adım atılıyor. Bu durumdaki çalışanlar, şimdiye kadar, düşük aldıkları döner sermaye farklarını yıl sonunda toptan alıyordu.

HER AY EN AZ 317 LİRA EK ÖDEME ALACAKLAR
Örneğin Siirt Kurtalan Kayabağlar Sağlık Ocağı'nda çalışan bir hemşire aylık 190 lira döner sermaye alırken, Ankara'daki meslektaşı 350 TL alabiliyordu. Düşük döner sermaye alan bu durumdaki kişiler, ek ödeme tabanı olan 317 lira baz alınarak yıl sonunda mahsuplaşmaya gidiyordu.

317 liranın altında aldığı aylardaki farklar, yıl sonunda kendine ödeniyordu. Şimdi ise her ay en az 317 TL ek ödeme alacaklar. Düzenlemenin hayata geçmesi için hükümetle memur sendikaları toplu görüşme masasında mutabakata varmıştı.

Maliye Bakanlığı, düzenlemenin ayrıntılarını belirlemek için 9 Mart'ta yetkili sendikaların temsilcileriyle masaya oturacak. Düzenleme en fazla sağlık çalışanlarını ilgilendiriyor. Çünkü döner sermaye alan çalışanların önemli bölümü sağlıkçı.
Sağlık-Sen Başkanı Mahmut Kaçar, sağlıktaki döner sermayelerin, diğer kamu çalışanlarına yapılan ek ödemenin altında olduğunu belirtiyor. Yapılacak düzenleme ile aylık döner sermaye ödemesi, 317 TL'lik ek ödemenin altında olamayacak.

Yıllık izin ve rapor durumlarında da sağlık çalışanlarının döner sermaye gelirlerinin kesildiğine dikkat çeken Kaçar, düzenlemenin hayata geçirilmesiyle birlikte yüz binlerce kamu çalışanı için çok önemli bir mağduriyetin çözüleceğini aktarıyor. Kaçar, "2009 toplu görüşmelerinde sendikamızın talebi üzerine aylık ek ödeme mahsuplaşmasına gidilmesi konusunda mutabakata varıldı.

Aylık ek ödeme mahsuplaşması hayata geçirildiğinde, döner sermaye geliri 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de belirlenen ek ödemenin altında olmayacak. Ayrıca kamu çalışanları, yıllık izin ve rapor dönemlerinde ek ödeme alabilecek. Maliye Bakanlığı ile yapacağımız toplantıda sürecin bir an önce tamamlanması konusunda ısrarlı olacağız." değerlendirmesini yaptı.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
317, ek, lira, memura, odeme, Ödeme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Memura ek ödeme müjdesi Violent Haber Arşivi 0 05 Mayıs 2013 13:09
Çocuğu Olan Memura 140 TL Ek Ödeme Sim Haber Arşivi 0 13 Mayıs 2012 10:39
Buxpalace Sitesi ile Para Kazanın [Min. Ödeme 2$][Ödeme Kanıtı Mevcuttur] erdal2007 İnternetten Para Kazanma Yolları 1 21 Ekim 2009 23:08