IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Şubat 2010, 21:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İmani Redci'ye 6 yıla kadar hapis istemi .




"Laik, Kemalist değerlere dayanan ordu, dini inançlarıma aykırı" diyerek askere gitmeyi reddeden Enver Aydemir'in 2. duruşması yapıldı. Askeri elbise giymediği için duruşmaya getirilmedi.

İmani retçi Enver Aydemir'in davasının görüldüğü Eskişehir I. Hava Taktik Komutanlığı askeri mahkemesi, davayı, daha ağır ceza verme yetkisini elinde bulunduran bir üst askeri mahkemeye devretti.
Eskişehir I. Hava Taktik Komutanlığı askeri mahkemesindeki duruşmaya imani retçi Aydemir askeri üniformayı giymeyi reddettiği için katılmadı.
Aydemir'in avukatı Davut Erkan askeri mahkemenin yargılanmasını usül ve esasta uygun ve adil bulmadığını belirterek Aydemir'in 'hizmetten sıyrılma kastıyla emre itaatsizlik ve firar suçlarından işleme tabi tutulamayacağını belirtti.
Askeri mahkeme ise imani retçi Aydemir'in 5-6 yıl ceza alabilme ihtimali nedeniyle iki askeri hakim ve bir subaydan oluşan heyet mahkemesine sevkedilmesine karar verdi. Aydemir'in avukatlarının, mahkemenin usul ve esasına ilişkin reddiyeleri de bir üst mahkemeye sevkedildi.
Duruşma sonrası imani retçi Aydemir'e destek veren Enver Aydemir'le Dayanışma Platformu ve Barış için Vicdani Ret Platformu adına basın açıklaması yapan imani retçi Halil Salgan, vicdani retin yasal güvence altında olmadığını söyledi. Salgan, Türkiye'nin üst yönetiminde bulunan kişilerin çocuklarının askerde ölmediğini de sözlerine ekleyerek AİHM kararlarının vicdani ret için esas alınması gerektiğini belirtti.


Enver Aydemir'in tutuklanış haberi;
ENVER Aydemir adlı vicdani retçi, 24 Aralık 2009 günü Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılacak “vicdani ret” konulu bir panele konuşmacı olarak
katılmak üzere geldiği İstanbul’da asker kaçağı olduğu gerekçesiyle tutuklandı.
Aydemir, zorunlu askerliği reddettiği için ilk olarak 31 Temmuz 2007 tarihinde
tutuklanmıştı. Yaklaşık iki ay cezaevinde kalan Aydemir yapılan ikinci duruşmada iki gün içinde birliğine teslim olması istenerek tahliye edilmişti. Ancak Aydemir, birliğine teslim olmayınca asker kaçağı olduğu gerekçesiyle yine tutuklandı.
Türkiye’de daha çok savaş, karşıtlığı veya politik nedenlerle askerlik reddedilirken ilk defa Aydemir, İslami inançlarını ileri sürerek askere gitmeyi
reddetti. Aydemir, laik, Kemalist değerlere dayanan ordunun dini inançlarına aykırı olduğunu belirterek, görev yapmak istemediğini belirtti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
6, hapis, imani, istemi, kadar, redciye, yila, İmani, yıla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ünlü şarkıcıya 2 yıla kadar hapis istendi AngeL Haber Arşivi 0 27 Şubat 2015 15:52
Raftingle Gelen Ölüme 9 Yıla Kadar Hapis İstemi Zen Haber Arşivi 0 09 Şubat 2013 20:16
Tarkan'a 9.5 yıla kadar hapis Feronia Haber Arşivi 0 18 Mart 2010 11:22