IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mart 2010, 11:50   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Öcalan'ı CIA değil MOSSAD paketlemiş




Öcalan'ın yakalanması için Bülent Ecevit'in Netenyahu'dan yardım istediği iddia edildi. 1999’da PKK lideri Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının CIA'in işi olduğu sanılırken, işin ardında MOSSAD Ecevit pazarlığı çıktı.

1999’da PKK lideri Abdullah Öcalan’ın yakalanması için dönemin başbakanı Bülent Ecevit’in İsrail lideri Benjamin Netanyahu’dan yardım istediği, Apo’nun Kenya’da, 6 kişilik MOSSAD timinin operasyonu ile yakalandığı ileri sürüldü.
İddiaya göre Kenya istihbaratı da Yunan elçiliğine MOSSAD ajanlarıyla düzenlenen APO baskınında yer aldı
Yıl 1999... Türkiye’nin dik duruşu ve savaş tehdidi sonuç vermiş ve PKK lideri Abdullah Öcalan yıllardan beri ikamet ettiği Suriye’deki Bekaa Vadisi’ni terk etmek zorunda kalmıştı.
Öcalan, İtalya’ya adım atar atmaz Türkiye ile İtalya arasında söz düellosu da başlamıştı... Ancak perde arkasında çok çarpıcı gelişmeler oluyordu.
İşte bu gelişmeleri Öcalan’ın yakayı ele verdiği Kenya’nın gizli servisi 11 yıl sonra ilk kez ülkenin prestijli gazetesi The Nation’a anlattı.
Adını vermeden gazeteye konuşan yetkilinin iddialarına göre Öcalan’ın yakalanışı Türkiye’nin talebiyle hayata geçen bir MOSSAD operasyonuydu. Kod adı da ’Uyanık’tı (Watchful).
Buna göre, Öcalan kendisine sığınacak bir ülke ararken dönemin Türkiye Başbakanı Bülent Ecevit, İsrail’in o dönemdeki başbakanı Benjamin Netanyahu’yu arayarak “MOSSAD bize Öcalan’ı izlemek ve yakalamakta yardımcı olabilir mi?” sorusunu yöneltti.
Netanyahu teredüt etmeden olumlu yanıt verdi. Ancak Ecevit’e, “Bu işin içinde MOSSAD’ın olduğu hiçbir zaman bilinmeyecek.
Öcalan yakalandığı zaman bunun sadece Türk güçleri tarafından düzenlenen bir operasyon olduğunu açıklayacaksınız” talebini iletti.
Ecevit de bunu hemen kabul etti. Netanyahu telefonu kapatır kapatmaz MOSSAD’ın başındaki Efraim Halevy’yi aradı. Operasyon için 6 kişilik bir MOSSAD timi oluşturuldu.
Kadın ajan peşinde
MOSSAD tarafından operasyona “Uyanık” (Watchful) adı verildi. MOSSAD şefi timden sadece Öcalan’ı izlemelerini, kendilerine talimat verilmediği sürece hiçbir şey yapmamalarını istedi.
İlk takip Roma’da başladı. 2 teknik takipçi (yahalomin) ve bir kadın ajanın (bat leveyha) da bulunduğu ekip Öcalan’ın kaldığı apartmanın hemen yakınına izleme ve dinleme sistemi kurdu.
Vatikan yakınlarındaki bölgede amaç kadın MOSSAD ajanının Öcalan’a yaklaşmasını sağlamaktı, ancak Öcalan İtalya’yı terk edince bu plan suya düştü.
Öcalan İtalya’nın ardından gittiği İspanya, Fas, Tunus, Suriye ve Portekiz’de hep MOSSAD ajanlarının takibindeydi. Tüm sığınma başvuruları reddediliyordu.
Sonunda bir Hollandalı istihbaratçı Amsterdam’daki MOSSAD şefine “Öcalan KLM uçağıyla Nairobi’ye gidiyor” bilgisini verdi. MOSSAD timi hemen Kenya’ya uçmak için hazırlıklara başladı.
5 Şubat 1999’da “Tetikte” timi Kenya’ya indi. MOSSAD ve Kenya istihbaratı çok iyi ilişkiler içindeydi hatta MOSSAD’ın Kenya’da güvenli evlere sahip olmasına dahi izin veriliyordu.
MOSSAD, CIA’nın da yardımıyla Öcalan’ın Yunanistan elçiliğinde saklandığını tespit etti ve hemen elçilik dinleme altına alındı. Öcalan’ın yaptığı tüm görüşmeler sokağın karşısında kamp kuran MOSSAD ajanları tarafından dinleniyordu.
Ve sonunda Halevy’den beklenen emir geldi: Öcalan’ı ilk fırsatta yakalayın! Bunun yöntemi olarak da Öcalan’ın koruma ekibine sızma gösterildi. Öcalan nasıl olduysa yanında silahlı korumalar ve bir makineli tüfekle Kenya’ya giriş yapmayı başarmıştı.
MOSSAD, Öcalan’ın korumalarından birini gözüne kestirdi ve koruma Norfolk Oteli’nde içki içerken muhteşem bir Kürtçe konuşan MOSSAD ajanlarından biri yanına yaklaşarak dostluğunu kazandı.
Öcalan’ın başvurularının reddedilmesi nedeniyle çok sinirli olduğunu öğrendi. Güney Afrika’nın da başvurusunu reddetmesinin ardından umutsuzluğa kapıldığını anlattı.
KENYA’DA EN ETKİLİ GAZETE
Haberin yayınlandığı Nation gazetesi Kenya’da 205 bin tirajıyla ülkenin en etkili ve ciddi gazetesi olarak kabul ediliyor. Gazete ayrıca Doğu Afrika’nın en büyük ve bağımsız yayın organı olarak tanınıyor. 1960 yılından bu yana İngilizce olarak yayınlanan gazete en yakın rakibine de 3 kat fark atmış durumda.
‘Lazaros Mavros’ pasaportuyla yakalandı
Türkiye’nin baskıları sonucu Suriye’den çıkmak zorunda kalan Öcalan, önce Rusya’ya, oradan İtalya’ya geçti.
İtalyan Hükümeti tarafından da ülkeden çıkarılınca Yunanistan’ın Kenya Büyükelçiliği’nde saklanan Öcalan 16 Şubat 1999 tarihinde Bordo Bereliler tarafından uçakla Kenya’dan Türkiye’ye getirildi.
Öcalan’ın üzerinden Lazaros Mavros adına düzenlenmiş bir Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu çıktı.
MOSSAD lideri itiraf etmişti
MOSSAD’In o dönemdeki başkanı Efraim Halevy, emekli olmasının ardından yazdığı kitapta Öcalan’ın yakalanmasının bir MOSSAD operasyonu olduğunu ileri sürmüş, ancak Netanyahu’dan aldığı direkt emir nedeniyle tüm MOSSAD ajanlarına yönelik hazırladığı mesajda “Öcalan’ın yakalanmasıyla teşkilatımızın hiçbir alakası olmamıştır” ifadesini kullandığını itiraf etmişti.
Bu mesajı yazma kararını Halevy kitabında şöyle anlatıyor: “Türk basınında çıkan haberlerin asılsız olduğu gerçeğinin hızla değişen durum içerisinde önemsiz olduğunun farkındaydım.
Avrupa’daki Kürtlerin söylenenlerin gerçekten de doğru olduğuna inanmayı sürdürmeleri durumunda Avrupa topraklarında, uğratıldığına inandığı büyük ihanetin intikamını almaya çalışmakla kalmayıp, zor görevlerimizi daha da tehlikeli hale getirecek bir düşmanla karşı karşıya geleceğimizden endişeleniyordum.
Bu şartlar altında Kürtler’e, liderlerinin yakalanmasıyla Mossad’ın uzaktan yakından alakası olmadığına dair açık ve net bir sinyal göndermek şart olmuştu.”
Öcalan’ı CIA paketledi diye biliyorduk
* Öcalan Ekim 1998’de, yaklaşık 20 yıldan beri yaşadığı Suriye’den sınırdışı edilmiş; Atina, Moskova, Roma, St. Petersburg, Minsk ve Korfu Adası arasında mekik dokumuştu. Sonunda 1999 yılının Şubat başında izini kaybettirmişti. Bu gelişmeler yaşanırken, Türkiye tüm siyasi, güvenlik ve diplomasi birimleriyle alarma geçmiş; ABD, İsrail ve pek çok Avrupa ülkesi gizli servisleri de terör örgütü yöneticisini izlemeye almıştı.
* 4 Şubat 1999’da CIA’nın Türkiye’deki İstasyon Şefi, MİT Müsteşarı’nı ziyaret ederek, “İsterseniz, Öcalan’ı size teslim edebiliriz” dedi.
* Aynı gece ani bir toplantı yapan Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Bülent Ecevit ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, PKK terör örgütünün yöneticisi Abdullah Öcalan’ı, bulunduğu bir Afrika ülkesinden Türkiye’ye getirme kararına imza attı.
* Kenya’dan Türkiye’ye direkt uçacak menzilde bir uçak gerekliydi. Koşullara en uygun olanı bir Falcon’du. Türkiye’deki Falcon’lar arasında en uygunu da eski bakan ve işadamı Cavit Cağlar’ınkiydi. Atasagun, Çağlar’ı bizzat arayarak gideceği bir görev için uçak gerektiğini, MİT’in uçağının arızalı olduğunu söyledi; Falcon’un kira bedeli 200 bin dolar hemen ödenecekti.
* ABD’nin 4 Şubat’taki teklifinin üstünden birkaç gün geçmeden, işadamı heyeti görünümündeki operasyon ekibi Kenya’nın komşusu Uganda’nın başkenti Kampala’ya giderek, Entebbe havaalanında beklemeye başladı.
* Ekibin beklediği haber, 15 Şubat sabahı geldi. Falcon, Kenya’ya geçerek Nairobi havaalanında gözlerden uzak bir köşeye park etti. Türk ekibi uçaktan dışarı çıkmayacaktı. Bekleyiş başladı.
* Yunan Büyükelçisi, Öcalan’a havaalanında bir uçak beklediğini ve Hollanda ya da başka bir Avrupa ülkesine gidebileceğini söyledi. Öcalan havaalanına gitmeyi kabul edince, üç ciple konuttan çıktılar.
* Uçağın kapısında sarışın, açık renk gözlü, Avrupalı diplomat görünümlü bir kişi güler yüzle Öcalan’ı karşıladı. Uçağa bindi. Kapı kapanınca da, o meşhur “Memleketine hoş geldin” sözüyle yolculuk başladı. Kenya Dışişleri, daha sonra Öcalan’ın ülkeden ayrılış tarihini 15 Şubat 1999, saat 19.30 olarak açıkladı.
* Öcalan’ı taşıyan Falcon, 16 Şubat sabahı saat 03.00 gibi Akdeniz üzerinden Türk hava sahasına girdi.
Kenya lideri Moi onayladı
Birkaç gün sonra MOSSAD ajanı güvenini kazandığı korumaya, “Öcalan’ın hayatı tehlikede hemen elçiliği terk etmesi gerek. Onu Kuzey Irak’taki dağlık bölgeye kaçıracağız” mesajını iletti.
Koruma da bunu Öcalan’a aktardı. Öcalan zaten dinlenen telefon konuşmalarında Kuzey Irak’a gitmek istediğini iletmişti. MOSSAD da bunu duyar duymaz operasyon için düğmeye basmıştı.
14 Şubat 1999’da Falcon 900 model bir jet Wilson Havalimanı’na indi. Pilot Kenya’dan bir iş adamı heyetini alacağını bildirdi. Ancak uçak Öcalan için inmişti.
Daha önce açıklandığı gibi Öcalan Yunan elçiliğinden kendi isteğiyle ayrılmadı. Kenya ve İsrail ajanları elçinin resmi konutunu kuşatma altına aldılar.
Öcalan’ın çantasını topladığını biliyorlardı. Kenya istihbarat kaynaklarının Nation gazetesine verdiği bilgiye göre Öcalan’ın evden çıkması beklenmedi.
Ajanlar eve baskın düzenledi ve Öcalan’ı kıskıvrak yakaladı. Öcalan’ın gözleri bağlandı. Hemen parmak izi örnekleri alındı ve Tel Aviv ile Ankara’ya fakslandı.
Kenya Dışişleri Bakanı Bonaya Godana operasyona şiddetle karşı çıkmıştı ancak Kenya Devlet Başkanı Moi tarafından bu görüşü dikkate alınmadı ve Kenya-İsrail ajanları tarafından düzenlenen ortak operasyona Kenya yönetiminden de yeşil ışık bu şekilde yakıldı.
Ve ardından uçağa bindirilen Öcalan Türkiye’ye getirildi. Ecevit, verdiği sözü tuttu ve MOSSAD’ın operasyonda rol oynadığını hiçbir zaman doğrulamadı.
vatan

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 01 Mart 2010, 18:32   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Öcalan'ı CIA değil MOSSAD paketlemiş




Bu iddia doğruysa ya da CIA adamı paketlemiş, bizimkiler teslimatı alıp Türkiye'ye kadar eşlik etmişlerse ; biz ne diye o kafiledeki askerleri kahraman ilan ediyoruzki ? Birileri operasyonu yapıyor ve güzel bir paket ile bize teslim ediyor. O kahraman (!) askerlerden biri gözaltına alınınca, 'vay efendim, o Öcalan'ı Türkiye'ye getiren ekibin başındaki isimdi. Nasıl olur da gözaltına alınır ? ' diye feryat ediyorlardı. Meğerse (iddia doğru ise) kargo nöbetçisi imişler..

 

 

Etiketler
cia, değil, degil, mossad, ocalani, paketlemis, paketlemiş, Öcalanı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Öcalan İmralıda Değil Haberlerinin İçyüzü Zen Haber Arşivi 0 02 Temmuz 2012 14:17
Mossad'da Neler Oluyor? Kacak Haber Arşivi 0 10 Kasım 2011 20:23
Ankara'da 'Mossad' krizi CariSma Haber Arşivi 0 14 Şubat 2008 19:04