IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mart 2010, 12:23   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Perşembe günkü oylama öncesi ABD'de lobiler savaşı




ABD'de her yıl olduğu gibi bu sene de 24 Nisan öncesinde Ermeni lobileri sözde "soykırım"ın tanınması için harekete geçerken, Türkiye de buna yanıt verme hazırlıklarını hızlandırdı.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde Perşembe günü [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başkanı'na 24 Nisan'da sözde "Ermeni soykırımı"nı anması çağrısı yapan bir yasa

tasarısı oylanacak.

Tasarının Komite'den geçmesi beklenirken, esas önemli olan oylamanın yapılacağı yer olan Temsilciler Meclisi genel kurulu gündemine alınıp alınmayacağı ise belirsiz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'de yayın yapan CBS televizyonunun Komite'deki oylamaya üç gün kala Türkiye'ye ağır suçlamalar yönelten bir program yayınlaması büyük tepki çekti. Son dönemde tasarıya karşı kamuoyu oluşturma çabalarına hız veren [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'deki Türk kuruluşları, Türklerin soykırımda Nazilere ilham kaynağı olduğu iddia edilen programa sert tepki gösterdi.

TÜRKİYE DE ATAKTA

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu ve Amerikan Türk Koalisyonu, internet üzerinden Kongre üyelerine tasarıya imza atmamaları ve lehine oy kullanmamaları çağrısı yapan bir mektup kampanyası yürütüyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da harekete geçmiş durumda. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'den iki ayrı heyet, Perşembe günü öncesinde [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da çeşitli temaslarda bulunacak.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Dışişleri Komisyonu Başkanı ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Eskişehir Milletvekili Murat Mercan'ın başkanlık ettiği heyet ile Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu'nun başkanlığındaki diğer bir heyet, yerel saatle dün akşam [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'a gitti.

Diğer yandan Türkiye'nin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da en büyük destekçisi olarak gösterilen Yahudi lobi kuruluşları bu yıl sessiz. Geleneksel olarak "soykırım" tasarıları karşısında Türkiye'nin tezlerini savunan Yahudi lobilerinin İsrail ile Türkiye arasında yaşanan sıkıntılı dönemin ardından bu yıl çekimser kalmayı tercih edebileceği belirtiliyor.

OBAMA ETKİSİ

Ermeni lobileri, bu sene bu karar tasarısının geçmesinden oldukça umutlu. Bunun en önemli sebebi mevcut yönetimin yapısı.

Hem Başkan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], hem Başkan Yardımcısı Joe Biden hem de Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, 2008 seçimleri öncesinde "soykırım" iddialarını tanıyacaklarını vaat ettiler.

Tasarı özellikle California'dan seçilmiş üyelerin desteğini alıyor. Çünkü California, Ermeni diasporasının en yoğun yaşadığı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eyaleti.

Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Demokrat Howard Berman, tasarıyı Perşembe günkü toplantının gündemine aldı. Berman, "Tasarı ancak ve ancak Temsilciler Meclisi'ne yeterli destek olması halinde sunulacak... Komite'de onayladıktan sonra bu desteği bulmak için uğraşacağız" dedi.

Başta Amerikan Ermeni Asamblesi olmak üzere [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'deki Ermeni lobi örgütleri son aylarda sözde "soykırımı" kabul ettirme çabalarını artırdı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'deki en güçlü Ermeni lobisi olan Asamble, geçtiğimiz ay içerisinde [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da yaklaşık 200 Amerikalı politikacının katıldığı bir gece düzenleyerek, iddialarına destek aradı.

Ancak, Ermeni lobisinin tüm çabalarına rağmen tasarının geçmesiyle ilgili uyarılar yine Obama yönetiminden yapılmaya başlandı.

Son olarak Hillary Clinton, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'ne ithafen yaptığı konuşmada, Türkiye-Ermenistan arasındaki protokol sürecine zarar verecek bir adımın atılmaması gerektiği mesajı verdi.

5'İNCİ GİRİŞİM

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'de bir tasarının yasalaşması için hem Temsilciler Meclisi hem de Senato'da oylanıp kabul edilmesi gerekiyor. Bu nedenle Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde bekleyen bir başka tasarı daha var. Ancak bu tasarı henüz gündeme alınmış değil.

Daha önce yapılan benzer girişimler şu ana kadar başarısız oldu. 1975 ve 1984 yıllarında Temsilciler Meclisi genel kurulunda, benzer bir karar tasarısı kabul edildi. Ancak tasarı Senato'dan geçmedi.

2000 yılında ise yine Temsilciler Meclisi genel kurulu gündemine gelmesi beklenen tasarı, dönemin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Başkanı Bill Clinton'ın devreye girmesiyle gündeme alınmadı.

2007 yılında bu kez tasarı 475 üyeli Temsilciler Meclisi'nin çoğunluk üyesinin desteğini aldı. Ancak dönemin başkanı George W. Bush'un uyarıları üzerine tasarıda imzası bulunan 20'nin üzerindeki üye desteğini çekti. Böylelikle oylama bir kez daha ertelenmiş oldu.



kaynak hurriyet

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abdde, gunku, günkü, lobiler, oncesi, oylama, persembe, perşembe, savasi, savaşı, öncesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aşkınız İlk Günkü Gibi Olsun! Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 13 Mayıs 2013 19:55
İlk Günkü Gibi Aşk Yaşamak Sue Aşk ve Sevgi Köşesi 0 05 Temmuz 2012 19:31