IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mart 2010, 04:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tarkan'a neden kelepçe takılmadı?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Tarkan adliyeye emekli paşalar gibi ön kapıdan getirildi. Ünlü sanatçıya kelepçe takılmamıştı. Diğer 10 kişinin kelepçeli olarak getirilmesine hukukçular tepki gösterdi:


İstanbul Ömerli'deki çiftliğine yapılan uyuşturucu baskınının ardından gözaltına alınan Megastar Tarkan, Balyoz operasyonu kapsamındaki emekli paşalar gibi ön kapıdan adliyeye getirildi.

Diğer şüphelilerden ayrı tutulan ve kelepçe takılmayan Tarkan Tevetoğlu, polisten özel muamele gördü.

Tarkan ifadesinden sonra Bekir Saçar ve Selman Göknur Şener'le birlikte savcılık tarafından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevkedilen 8 kişiden ikisi tutuklandı. Aralarında magazin gazetecilerinin de bulunduğu 11 kişinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında perşembe gecesinden beri Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi'nde tutulan Tarkan, gazeteciler görüntü alamasın diye diğer 10 şüpheliden ayrı olarak arka kapıdan çıkarıldı. Tarkan, dün sabah saat 09.15'te Beşiktaş'taki Özel Yetkili İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

SAVCILIK KALEMİNDE

Adliye girişinde basın ordusunun beklediği Tarkan, hâkim ve savcılar ile personelin kullandığı ön kapıdan içeri sokuldu. Esrar kullandığını itiraf eden ancak evde bulunan esrarın kendisine ait olmadığını söyleyen Tarkan'dan hemen sonra getirilen 10 şüpheli ise adliyenin duruşma salonları ve nezarethane girişinden içeri alındı. Tarkan haricindeki şüpheliler birbirlerine kelepçeli olarak getirildi. Tarkan'ın ayakkabı bağcıklarının yerinde olmasına karşın aralarında gazetecilerin de olduğu diğer tüm şüphelilerin kemer ve ayakkabı bağcıklarının alındığı gözlerden kaçmadı. Tarkan 5'inci kattaki savcılık kalemine çıkarılırken, diğer şüpheliler adliyenin nezarethanesinde bekletildi. Saat 10.00'da doktor kontrolüne getirilen Tarkan'ın spor ayakabı ve kot pantolon giydiği, eşofmanı ve siyah kapişonlu montuyla yüzünü gizlediği görüldü. Burada da kelepçesiz olan Tarkan'ın her iki yanında birer polis yer aldı. Tarkan'ın şoförünün, siyah renkli Chevrolet marka cipini adliyenin yanındaki otoparka çekip, burada beklediği de gözlendi.

'KULLANIYORUM, PİŞMANIM'

45 dakika süren savcılık sorgusu tamamlanan Tarkan'ın ifadesinde uyuşturucu kullandığını kabul ettiği ve pişman olduğu öne sürüldü. Arkadaşlarına uyuşturucu temin edip etmediği sorulan Tarkan, bu suçlamayı kabul etmedi. Tarkan'ın ifadesinde, uyuşturucuyu Ayyıldız Mayo'nun hissedarlarından gözaltındaki Murat Erdoğan'dan temin ettiğini söylediği ileri sürüldü. Erdoğan'ın ise uyuşturucuyu Tarkan'dan aldığını söylediği öğrenildi. Tarkan, savcılık sorgusunun ardından dün akşam serbest bırakıldı. Adliye çıkışında gazetecilere, "Beni bütün destekleyenlere çok sonsuz teşekkürler. Onların sevgisi sayesinde çok mutluyum. Bundan sonra her zamanki gibi nasılsam öyle bir Tarkan olacağım. Çok yakında avukatlarım gerekli açıklamayı yapacaklardır" dedi. Adliyeden korumaları eşliğinde bir jiple ayrılan Tarkan, annesi Neşe Tevetoğlu'nun evine gitti. Tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 8 kişiden Recep Aytek ve Abdülmelik Geniş uyuşturucu sattıkları gerekçesiyle tutuklandı. Kubilay Keskin, Tarık Miras, Gökhan Yüzbaşıoğlu, Ömer Faruk Miras, Murat Erdoğan ve Fiona Heriş ise serbest bırakıldı. 'KAÇMA ŞÜPHESİ YOKSA KELEPÇEYE GEREK YOK'

İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın: Yönetmeliğe göre, polise karşı mukavemet veya kaçma şüphesi varsa kelepçe takılabilir. Bunu belirleyecek olan polistir. Ama bunda keyfiliğe yer olmamalı. Topluma mal olmuş kişilerin kaçma şüphesi yoksa kelepçe takılması gerekmiyor.

'EŞİTLİK DUYGUSUNU RAHATSIZ EDİYOR'

Kadir Has Üniversitesi Prof. Dr. Süheyl Donay: Kural olarak şüpheliler mahkemeye kelepçesiz götürülmeli. Ancak, kaçma, kendisini veya bir başkasını yaralama şüphesi varsa kelepçe takılır. Bir kişiye kelepçe takılmamış, diğerlerine takılmış. Eşitlik duygusunu rahatsız ediyor.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
neden, takilmadi, takılmadı, tarkana


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kelepçe Desmont Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 13 Ocak 2015 23:02
Kelepçe Bilezikler Ay Ah Kadınlar 1 17 Şubat 2012 16:28
Kelepçe takılmadı! Feronia Haber Arşivi 5 29 Aralık 2009 14:50
Kelepçe Sandaletler Heidi Ah Kadınlar 0 03 Temmuz 2008 19:00