IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mart 2010, 04:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Altaylı ağız burun düz gidecekmiş





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Altaylı kalemi yerine bu kez yumruklarını konuşturacak. Bu öyle böyle bir uyarı da değil. İşte duyanı korkutan o sözler;


Gazete Habertürk birinci yaşını doldurdu. Gazetenin yayın yönetmeni Fatih Altaylı Bloomberg HT ekranlarında Gülin Yıldırımkaya'nın sorularını yanıtladı. Altaylı sıra kendisiyle ilgili eleştirilere girince "ileri gideni pataklarım hem de kodummu oturturum cinsinden" deyince şaşırttı!

İşte Bloomberg HT ekranlarında yayınlanan o programdan bazı bölümler;
Gülin Yıldırımkaya: Fiyat düştü söylediğiniz gibi. Bu okurlara 1. yıl armağanı herhalde. O konuda çok soru geliyor. Bu tiraj kaygısıyla mı yapıldı? Reklam verene bağımlı olmamak için yüksek fiyat demiştiniz, şimdi neden düştü?


Fatih Altaylı: Şunu biliyordum bir gazete çıkar çıkmaz çok fazla reklam almaz. Baktığınız zaman Hürriyet dışındaki gazeteler halen reklam almakta oldukça zorluk çekiyorlar. Biz de bu düşünceyle, bizim gibi böyle dik duruşu olan, bağımsız duruşu olan bir gazetenin reklam almasının zor olacağını tahmin ediyorduk. Ama gazete çok etkin hale geldi. Gazete çok sempatik bir gazete olarak çıktı. Üst gelir gruplarında, etkin okur gruplarında çok yüksek bir tiraja ulaştı. Bugün Türkiye’de AB Grubu dediğimiz sosyo-ekonomik grubun en fazla tercih ettiği gazete Habertürk oldu. O grupta birinci gazeteyiz.
İSTEDİĞİMİZ REKLAM GELİRİNE ULAŞTIK
Sükûnet kardeşim, sükûnet!..
Ya meyve vermekten vazgeçip taşlanmaktan kurtulacaksın…
Ya da meyve vermeye devam edip bazen kaşının gözünün yarılmasına razı olacaksın…
Gaz verenleri dinleme…
Ve unutma!..
İnsana “cömertsin” deyip maldan, “yiğitsin” deyip candan edenler “dost” postuna bürünmüş yalakalardır…

Adnan Berk Okan

Biz beklentimizden önce bir reklam gelirine kavuştuk. Dedik ki artık biz okurdan daha fazla para istemeye, bağımsız olmak için, özgür olmak için daha fazla para istemeye hakkımız yok. Çünkü şu anda bizim okurun sırtından geçinme ihtiyacımız yok. Çünkü hiçbir pazarlık yapmadan bağımsız olmadan hiçbir ödün vermeden reklam gelirlerimizle mali dengeyi oturtunca bunu okura yansıtabildik.
RAKİPLERİMİZ HABERTÜRK’ÜN DAHA FAZLA SATMAMASI İÇİN ORTAK MÜCADELE EDİYOR!

Turgay Ciner gibi birini patron olarak görmek de hakikaten keyifli. Kriz olacağını bile bile bu gazeteyi çıkardı Turgay Ciner. Turgay Ciner ülkede krizi en erken görebilmiş bir işadamıdır. 2007 yılında tüm herkes yakından takip edebilmiştir. Krizi öngörerek elindeki işlerin bir bölümünü o dönemde henüz daha kriz ortada yokken çok iyi fiyatlarla elinden çıkardı. Habertürk çok büyük bir yatırımdır. İki büyük televizyon kanalı, Türkiye’nin dört ilinde dünyanın en modern matbaaları, Taksim’in göbeğinde şu içinde bulunduğumuz binalar kompleksi, Sefaköy’de dev stüdyo komplekslerine baktığınız zaman bu dev bir yatırım. Bu dev yatırımı biz sıfırdan yani hiçbir yerden en ufak bir destek almadan, hiçbir bankadan bir kuruş kredi almadan tamamen öz kaynakla yaptık. O da bağımsızlığımızın garantisi olsun diye. Kimseyle bir alışverişimiz olmasın diye.
YAZAR GEREKLİ DEĞİL, BEN HÜRRİYET’TEN AYRILDIM DİYE HÜRRİYET YIKILDI MI?

Gülin Yıldırımkaya: Bu süreçte bir yanılgınız yazarlar olabilir mi? Çünkü gazete çıkmadan önce ‘çok az yazar olacak’ dediniz ‘ bu bir muhabir gazetesi olacak’ dediniz. Ama sürekli yazarlar transfer oluyor çok önemli isimler geliyor iyi ki de geliyorlar ama . Bir gazete için çok yazar gereklimiymiş fikriniz değişti mi?

Fatih Altaylı: Bana göre hala gerekli değil. Ben başlangıçta yazarlığa çıkmadım neden çıkmadım. Ben bir yazarım ve Türkiye’nin en çok okunan yazarlarından biriyim ama yazarlar gazetelerde süstür. Ben şunu gösterdim bir gazete yazarsız da olur. Şu hava kötüdür bu bende de var ‘Ben olmasam olmaz’. Olur ağabeyim ben olmasam da olur sen olmasan da olur. Ben Hürriyet’ten ayrıldım yıkıldı mı, Emin Çölaşan ayrıldı yıkıldı mı, Bekir ağabey ayrıldı yıkıldı mı? Yani yazar demek gazete demek değildir. Gazete gazetedir yazar olur baharatıdır, lezzetidir. Ben onu göstermek istedim. Başlangıçta ben buraya yirmi yazarda alabilirdim. O dev yatırım içerisinde yazarların ücretleri bizi çok rahatsız etmezdi. Ama biz ne yaptık gazete tuttu daha sonra yazar aldık.

Gülin Yıldırımkaya: Peki bunun tiraja katkısı olur mu? Bu hep tartışılır ya, yazarlar tiraj götürür mü, getirir mi?

Fatih Altaylı: Bir yazarın getirdiği tiraj ile götürdüğü tiraj birbirine eşittir.

İŞİN CILKINI ÇIKARIRLARSA BİR TOKAT
PATLATIRIM, KODUM MU OTURTURUM!



Gülin Yıldırımkaya: Fatih Bey bir de şunu merak ediyorum. Bulunduğunuz pozisyon, kalemizin sert olması nedeniyle sürekli erleştirilen ve çok sert polemiklerin içerisinde yer almak zorunda kalan bir isimsiniz. Bu bir yayın yönetmeninin psikolojisini nasıl etkiler? Yani okuduğunuz zaman sinirleniyor musunuz? Yoksa gülüp geçiyor musunuz?

Fatih Altaylı: Şöyle bir huyum var. Çocukluktan kalma bir huy. Ben hiçbirşeyi takmam. Sevmediğim, benim için değeri olmayan insanların benim hakkımda söylediklerini takmam. Değeri olanları da bir yere kadar. Dış etkenlere kapalıyım. Bunlara takılmamak lazım. Ben kendi doğru bildiğimi yapmaya devam ederim. Birileri söver, birileri sever. Söven eğer kötü niyetliyse onunla hiçbir ilişkim olmaz. Kötü niyetli değildir, öyle düşünüyordur o zaman onunla ilişkimi de bozmam. Gördüğüm zaman sarılır öperim. Ama kötü niyetli bana böyle adilik olsun diye bir şey yapıyorsa, kıskançlıktan, fesatlıktan başka niyetlerle yapıyorsa..
"BİR TANE PATLATAYIM..."
Bazen içimden şu geçmiyor da değil onu da itiraf etmek lazım. Bir tane patlatayım. Çükü eskiden olurmuş bunlar. Gazeteciler birbirini dövermiş zamanında. Benim de içimden şuna bir tane çakayım dediğim adamlar oluyor. Medeniyetsiz bir tavır olacağını söyledikleri için yapmıyorum ama açıkcası bazen dövmek istediğim hakikaten, eski sporculuk da var, kodum mu oturturum. Bir tokat atabilirim mesela. Çok fazla değil şöyle pat diye bir tane vursam falan dediğim adamlar var.
GÖRDÜĞÜ YERDE DALACAK
İşin cılkını çıkarırlarsa kişiliğime, aileme, çoluğuma, çocuğuma dil uzatırlarsa hakikaten döverim. Bir yerde yakalar döverim. Öyle gizli, bir yerde değil. Bir lokantada bir tokat patlatırım. Döverim derken ayağımın altına alıp parçalayacak halim yok ama şöyle bir Osmanlı tokadı patlatırım.

SONSUZA KADAR BU GAZETEYİ YÖNETEMEM

Gülin Yıldırımkaya: Fatih Bey gazetede olduğu gibi televizyonda da tanınıyorsunuz. Yazılarınız hit rekoru kırıyor. Televizyon programlarınız reyting rekorları kırıyor. Bu kadar tanınmak bir genel yayın yönetmeni için avantaj mı dezavantaj mı?

Fatih Altaylı:
Avantajları var. Restoranda yer arttığınız zaman size iyi bir masa veriyorlar, otoparka gittiğinizde ağabey dolu demiyorlar. Başka bir faydasını görmedim. Bir gazeteci için okunmak çok kıymetli bir şey programının izlenmesi söyledikleriniz okurlar tarafından kaale alınması, izlenmesi iyi bir şey. Okunmadığım gün Allah bana yazdırmasın. Benden sonraki genel yayın yönetmeni ben o zaman hala yazarsam ve okunmuyorsam bana git desen ya da ben bunu anlayım gidiyim. Ama herhalde buna daha var hala bir okunma potansiyelim var ben doğmadan yazanlar hala devam ediyorlar ama onlar kadar kalmaya niyetim yok.

Gülin Yıldırımkaya: Öyle bir laf ettiniz ki “benden sonra gelen genel yayın yönetmeni” diye her yere çekilir.

F.A: Sonsuza kadar bu gazeteyi yönetemem.

HABERTÜRK BİR YIL İÇİNDE EN ÇOK SATAN GAZETE OLACAK

Gülin Yıldırımkaya: Çok teşekkür ediyorum, birinci yaş gününde bize vakit ayırdığınız için...

Fatih Altaylı: Sadece bizim değil, hepimizin yaş günü. Siz de o gazetenin önemli parçasısınız. Gazetenin en çok okunan yerlerinden polemik sayfasını büyük bir başarıyla bir yıldır hazırlıyorsunuz. Editoryal sayfamızı büyük başarıyla bir yıldır yönetiyorsunuz, büyük bir keyifle okuyoruz. Biz size teşekkür ediyoruz.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ağız, agiz, altayli, altaylı, burun, duz, düz, gidecekmis, gidecekmiş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dudak Ağız Burun ve Yüz Biçimlerine Göre Kişilik Tahminleri Lcia Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 24 Kasım 2014 16:02
Burun Kanaması, Burun Kanamasının Nedenleri?, Burun Kanamasında Ne Yapmalı? Violent Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 19 Nisan 2014 17:22
PMYO Kulak, Burun, Boğaz, Ağız ve Diş Sağlığı CtrL Sınavlar ve Hazırlık 0 18 Şubat 2014 19:34
Ağız Kokusu İçin Bitkisel Çözümler - Ağız Kokusu Bitkisel Çözüm - Ağız Kokusu Hakkın Zen Ağız ve Diş Sağlığı 0 05 Şubat 2013 16:18