IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Mart 2010, 07:16   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ABD ile ipler geriliyor




ABD ile ipler geriliyor

Ermeni tasarısının kabulünün ardından Ankara'dan ardı ardına sert mesajlar geldi...

ABD Dış İlişkiler Komitesi'nde Ermeni iddialarının kabul edilmesinin ardından, Başbakanlık'tan, Cumhurbaşkanı Gül'den ve Meclis Başkanı Şahin'den açıkmalalar geldi.

ANKARA-Başbakanlık, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi tarafından kabul edilen tasarıyı üzüntüyle karşıladığını belirterek,
Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan’ın istişareler için hemen Ankara’ya çağrıldığını açıkladı.

3 dakika sonra açıklama geldi

Türkiye, Ermeni tasarısının kabulünün ardından jet hızıyla tepki gösterdi. Tasarının oylamasının kabul edilmesinden yaklaşık 3 dakika sonra Başbakanlık internet sitesinden “Hükümet Açıklaması” adıyla bir bir bildiri yayınlandı. Açıklamada, “Türk ulusunu işlemediği bir suçla itham eden bu tasarıyı kınıyoruz. Bu tasarıyı destekleyenler, tarihi gerçekler ve uzman tarihçiler arasındaki konuyla ilgili fikir ayrılıklarını görmezden gelerek siyasi saiklerle yanlış ve haksız bir tutum benimsemişlerdir” denildi.

Tasarının, 1915 olaylarına ilişkin olarak içerdiği somut tarihi hataların yanı sıra, tamamen tek yanlı bir yaklaşımla hazırlandığı belirtilerek, Türkiye’nin, 1. Dünya Savaşı sırasında Anadolu halkının tümünün yaşadığı acı olayların tarihçiler tarafından önyargısız,tarihi kaynak ve arşivlere dayanılarak incelenmesi gerektiğine inandığı vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yerverildi: “Siyasetçilerin tarihçilerin alanına yönelik müdahaleleri her
zaman olumsuz etkiler yaratmıştır. Tasarının, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde kabulünün arzu edilmeyen sonuçlara yol açacağına esasen konuya ilişkin girişimlerimiz sırasında açıklıkla işaret edilmişti. Tüm uyarılarımıza rağmen Komite tarafından kabul edilen bu tasarının Türkiye-ABD ilişkilerine zarar vermesinden ve Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi yönündeki çabaları sekteye uğratacak olmasından ciddi kaygı duyuyoruz. ABD ile geniş bir ortak gündem çerçevesinde yürüttüğümüz çalışmaları olumsuz etkileyebilecek bu karar maalesef bir stratejik vizyon eksikliğine de işaret etmektedir. Washington Büyükelçimiz Namık Tan bu gelişme çerçevesinde bu akşam istişareler için Ankara’ya çağırılmıştır.”


Gül: Esefle karşılıyorum

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermeni tasarısının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde kabul edilmesini kınadı. Gül, yaptığı yazılı açıklamada, “Kararı makul bulmuyorum ve esefle karşılıyorum. Kararın Türk halkı nezdinde hiçbir itibarı bulunmamaktadır” derken, tarihsel gerçeklikten uzak tek yanlı metnin kabul edilmesinin Türkiye-ABD ilişkilerine yakışan bir tutum olmadığını vurguladı.

Gül şunları ifade etti: “Bu
gelişme, Güney Kafkasya’da barış ve istikrar tesisi; halklar arasında kalıcı dostane ilişkiler kurulması doğrultusunda yürütülmekte olan çabalara zarar verecektir. Siyasi çıkarlar gözetilerek alınmış olan böyle bir kararı tarihe ve tarih bilimine karşı haksızlık olarak telakki ediyorum. Bu oylamanın her alanda neden olabileceği olumsuz sonuçların sorumlusu Türkiye olmayacaktır.”



"ABD PARLAMENTOSU'NUN BU HATASINI DÜZELTMESİ GEREKMEKTEDİR"

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin,
ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde Ermeni iddialarını içeren tasarının kabul edilmesini, "Sözde Ermeni soykırımı iddialarının bir yalama olduğunu, inandırıcılığını yitirdiğini görmekteyiz" sözleriyle değerlendirdi.

Roma'da resmi temaslarda bulunan Şahin, gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine şunları söyledi:
"Parlamentolar özellikle çağdaş parlamentolar yasa yaparlar. Daha doğrusu yasa yazarlar, tarih koymazlar, tarih yazmazlar. Amerikan parlamentosu maalesef tarih yapmaya kalkışmıştır. Tarih yazmaya kalkışmıştır. 'Bu kabul edilemez bir hatadır' diye düşünüyorum.

Ayrıca oylamanın sonucuna bir başka açıdan bakıp değerlendirdiğimizde, sözde Ermeni soykırımı iddialarının bir yalama olduğunu, inandırıcılığını yitirdiğini görmekteyiz. Dünya parlamentolarının artık bu tür artık inandırıcılığı kalmamış iddiaları konu yapmaması gerektiği kanaatindeyim ve Amerikan parlamentosunun bu tarihi hatayı bir şekilde kısa sürede düzeltmesini temenni ediyoruz ve bekliyoruz.



vtn

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 05 Mart 2010, 10:50   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ABD ile ipler geriliyor




Alıntı:
Türk ulusunu işlemediği bir suçla itham eden bu tasarıyı kınıyoruz. Bu tasarıyı destekleyenler, tarihi gerçekler ve uzman tarihçiler arasındaki konuyla ilgili fikir ayrılıklarını görmezden gelerek siyasi saiklerle yanlış ve haksız bir tutum benimsemişlerdir”

Hükümet'in aciklamasini ayakta alkisliyorum , son zamanlarda okudugum en güzel haberlerden birisi.Uzun süre sonra , iki büklüm olmadan yalan'a yalandir diyen bir yazi beni cok gururlandirdi...

Alıntı:
"Sözde Ermeni soykırımı iddialarının bir yalama olduğunu, inandırıcılığını yitirdiğini görmekteyiz"

Inanilcak bisey yok'tu zaten ortada...

Alıntı:
"Parlamentolar özellikle çağdaş parlamentolar yasa yaparlar. Daha doğrusu yasa yazarlar, tarih koymazlar, tarih yazmazlar. Amerikan parlamentosu maalesef tarih yapmaya kalkışmıştır. Tarih yazmaya kalkışmıştır. '

Ebleh bir milletten ne beklenirdiki , isi gücü ücgüzarlik.Isine nasil geliyorsa ..
"Okumak'la cahillik gider , esseklik baki kalir."..



__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 

 

Etiketler
abd, geriliyor, ile, ipler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İnsanoğlunun Zekası Geriliyor Kralice Genel Paylaşım 0 13 Haziran 2008 09:54