IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Mart 2010, 18:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Alman bankasi İslamİ bankacilik lİsansi aldi




Mücahid Yıldız-Almanya / Dünya Bülteni

Dünyanın en büyük İslam fonu piyasası Malezya’da Alman bankası ‘Deutsche Bank’ İslami finanz ürünleri satışı için Malezya Merkez Bankasından lisans aldı. ‘Deutsche Bank’ Malezya’da ülkenin para değeri Ringgit karşılığında şer’i kurallara uygun hisse senetleri ve tahviller satacak.

‘Deutsche Bank’ın Ortadoğu ve Afrika sorumlu menejeri Husseyin Hassan, Malezya’daki ayak izlerini genişletmek istediklerini söyledi. ‘Sukuk’ adı verilen İslami hisseleri satın alan müşteriler faizsiz şirket ortaklığı yapıyorlar. İslam’da faizin haram olması nedeniyle kredi verilemediğinden İslami bankacılık yapan kurumlar, müşterilerine örneğin bir evi satın alarak üzerine kar koyup taksit karşılığı satıyorlar. Böylece ik tarafta aynı rizikoya ortak oluyor. Ayrıca İslami fonlar yine İslam’da yasak olan alkol, tütün, silah ya da domuz eti gibi ürünleri de içermiyorlar.

Şu anda İslami bankacılığın finans piyasalarında en hızlı gelişen sektör olduğu gözleniyor. Yıllık gelişmenin yüzde 15-20’lerde olduğu tahmin ediliyor. Rating ajansı Moody’nin tahminlerine göre dünyada İslami finans yapan 250 kuruluş var ve toplam sermayeleri 300 Milyar dolar civarında. Bloomberg haber ajansının verdiği bilgiye göre İslami hisse satışlarında birinci sırayı ‘Deutsche Bank’ alıyor. Alman bankasının en büyük rakipleri ise Amerikan bankası Citigroup ile İngiliz bankası HSBC.

İslam bankacılığında dünyanın en büyük piyasası Malezya. Geçen seneki emisyon hacmi yüzde 54’ü buldu. Avrupa’da ise İngiltere ve Fransa’da İslami finans konusunda yoğun çalışmalar yapılıyor.

__________________
Keşke dedim, ateşten, yazıdan önce insanlığı bulsaydılar
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aldi, alman, bankacilik, bankasi, islami, lisansi, lİsansi, İslamı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık