IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mart 2010, 04:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Komite Obama'ya posta mı koydu?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sözde Ermeni Soykırım Tasarısı, ABD'de de geniş yer buldu. En ilginç yorum Washington Post gazetesinden geldi.

Washington Post gazetesi, ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi'nin, Obama yönetiminin, ABD'nin anahtar rolündeki müttefiki Türkiye ile arasını açabileceği yönündeki son dakika uyarısını önemsemeden 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarıyı kabul ettiğini yazdı.

Tasarının ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi'nden geçmesine değinilen yazıda, komitenin, "Obama yönetiminin, ABD'nin anahtar roldeki müttefiki Türkiye ile arasını açabileceği yönündeki son dakika uyarısını önemsemeden" 22'ye karşı 23 oyla tasarıyı kabul ettiği ifade edildi.

"OLUMSUZ ETKİLEYEBİLİR"
Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın Komite Başkanı Howard Berman'ı aradığı hatırlatılan yazıda, oylama sonucuna tepki gösteren Türk hükümetinin de Washington Büyükelçisi Namık Tan'ı istişare için Ankara'ya çağırdığı ve kararın "ABD ile geniş bir ortak gündem çerçevesinde yürütülen çalışmaları olumsuz etkileyebileceğini" vurguladığı belirtildi.

"Ermeni konusunun Obama yönetimini çıkmaza soktuğu" ifade edilen yazıda, Obama, Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Clinton'un senatörken, Beyaz Saray'dan "1915 yılındaki 'ölümlerin' 'soykırım' olarak kınamasını istediği" hatırlatıldı. Ancak, yönetimin bir dizi cephede Türkiye'nin işbirliğine ihtiyacı olduğu dile getirilen yazıda, Türkiye'nin Afganistan'a birlik gönderdiği, ABD güçlerinin Irak'a tedarik için hava üssünü kullanmasına izin verdiği ve BM Güvenlik Konseyi'nde Türkiye'nin komşusu İran'a yönelik yaptırımların oylanacağı anlatıldı.

ERMENİ TASARISI...

Yazıda, daha önce benzeri tasarının, 2007 yılında da 6 oy farkla aynı komiteden geçtiği, ancak harekete geçen o dönemki George Bush yönetiminin "şiddetli zarar-kontrol çabalarıyla", tasarının Genel Kurul'a gelmesini engellediği anımsatıldı.

ABD'li yetkililerin bu yıl da tasarının aynı şekilde durdurulmasını umdukları belirtilen yazıda, bir yetkilinin, "Bunun daha fazla ileriye gitmemesi önemli" dediği ifade edildi.

Yazıda, "yüzbinlerce Ermeninin Birinci Dünya Savaşı ve sonrası öldürüldüğü yönündeki iddialara bazılarının şüpheyle yaklaştığı", Türk yetkililerin ve bazı tarihçilerin ölümlerin, "Ermenilere yönelik bir kampanya şeklinde" değil, 600 yıllık Osmanlı imparatorluğunun yıkılışı sırasındaki savaş ve tehcir nedeniyle olduğunu söylediği bildirildi.

Hem Demokrat hem de Cumhuriyetçilerin, tasarının ABD'nin insan hakları konusundaki liderliğini göstereceğini belirttiği ifade edilen yazıda, tasarıya karşı oy kullanan Milletvekili Dan Burton'un "Ermeni mağdurlara" sempati duyduğunu ama tasarının geçirilmesi halinde İncirlik üssünün kaybedilebileceğini söylediği hatırlatıldı.

"CALIFORNİA'DA ÖNEMLİ VARLIK GÖSTERİYORLAR"

Yazıda, Ermeni Amerikalıların California'da önemli varlık gösterdiği ve davalarının Berman ve Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi gibi politikacılar tarafından desteklendiği belirtildi.

Bunun yanında, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philiph Crowley'in, tasarının, imzalanan ancak henüz onaylanmayan Türkiye-Ermenistan arasındaki protokolleri karmaşık hale getireceği uyarısına yer verilen yazıda, ABD Başkanı Barack Obama'nın da iki gün önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme sürecine yönelik çabalarına yönelik desteğini ifade ettiği kaydedildi.

Yazıda, Obama'nın seçim kampanyasında, Başkan olması halinde "soykırım"ı tanıyacağını söylediği ancak, bu ana kadar bu sözü kullanmadığı, Beyaz Saray Sözcüsü Mike Hammer'ın ise oylama öncesindeki açıklamasında Obama'nın tarihe yönelik bakışının değişmediğini söylediği belirtildi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
komite, koydu, , obamaya, posta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gıda fiyatlarını izleyecek olan komite kuruldu Desmont Haber Arşivi 0 09 Aralık 2014 10:16
Tunus'ta partiler ortak komite kuracak Seth Haber Arşivi 0 01 Kasım 2014 11:51
DİSK 1 Mayıs için komite oluşturdu PassioN Haber Arşivi 0 23 Mart 2012 20:19
Obama kanlı savaşa son noktayı koydu Dilara Haber Arşivi 0 01 Eylül 2010 13:31
Cumhuriyeti kuran gizli komite YapraK Tarih 0 04 Ocak 2010 17:07