IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mart 2010, 23:22   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Soykırım' iddiaları yeniden CNN'de




A.A.

Amerikan CNN televizyonunun yayınladığı ve yakın tarihteki soykırımların ele alındığı bir programda, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına da değinildi.

Yayına, zamanlamasına da dikkati çekerek tepki gösteren ABD'deki Türk çatı kuruluşu Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) Başkan Yardımcısı Ali Çınar, kanalın protesto edilmesi çağrısında bulundu.
CNN televizyonu, gazeteci Christiane Amanpour tarafından sunulan ve ilk olarak 4 Aralık 2008'de yayınlanan "Scream Bloody Murder" (Kanlı Cinayet Diye Haykır) adlı programı dün gece tekrar ekrana getirdi.
Yahudi soykırımı, Kamboçya, Iraklı Kürtlere Saddam Hüseyin rejimi tarafından düzenlenen kimyasal saldırı, Bosna, Ruanda ve Darfur'da yaşananların kapsamlı olarak ele alındığı programın başında, kısaca 1915 olaylarına da değinilerek, o dönemde, “Hristiyan Ermeni vatandaşların, sekiz yıl boyunca katledildiği ve göçe zorlandığı, bunun sonucunda 1 milyon Ermeni kadın, erkek ve çocuğun öldüğü” iddiasında bulunuldu.
"Türk hükümetinin, olanları soykırım olarak nitelemeyi ve sorumluları adalete teslim etmeyi reddettiği" görüşü de programda savunuldu.
Polonyalı Musevi hukukçu Raphael Lemkin'in, "soykırım" kelimesini ilk kullanan kişi olduğuna değinilen programda, "Lemkin'in, haberlerden Hristiyan Ermeni vatandaşların katledildiğini öğrendiği" ifade edildi ve bu sırada görüntüde dönemin İngilizce gazetelerinden konuyla ilgili bazı başlıklar gösterildi.
Programın 1915 olaylarını ele alan kısmındaki görüntülerde, ayrıca, asılmış, öldürülmüş kadın, erkek ve çocuklar ile kurukafa resimleri gösterildi, bunların arasında Osmanlı üniformalı bazı askerlerin elinde silah, önlerinde öldürülmüş insanların kafalarının bulunduğu bir fotoğrafa yer verildi.

TÜRK ÇATI KURULUŞUNUN TEPKİSİ
Programla ilgili bir açıklama yayımlayan ATAA Başkan Yardımcısı Ali Çınar, sözkonusu yayınla ilgili olarak CNN'in acilen protesto edilmesi gerektiğini belirtti.
Programın, ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesindeki Ermeni tasarısı oylamasının hemen sonrasında gösterildiğine dikkati çeken Çınar, yayının, Türk-Amerikan ilişkilerine zarar vereceğini ve kamuoyunda Türkiye'yi zorda bırakacağını kaydetti.
CNN'in aynı programı 4 Aralık 2008'de de gösterdiğini hatırlatan Çınar, "Amerikan televizyon kuruluşlarının, Ermeni diasporasının maddi desteğiyle tek yanlı tutum sergilemesinin objektiflik ve basın ahlakına uymadığını" belirtti.
Çınar, "Amerikan basınındaki bu taraflı tutumu engellemek için, Türk-Amerikan toplumu olarak yılmadan tepkimizi göstermeye devam edeceğiz. CNN'in zaman zaman PKK'lı teröristleri de 'Kürt isyancılar' olarak tanıtması, Türkiye için nasıl bir yayın politikasını izlediğini de ortaya koymaktadır" dedi.
"Scream Bloody Murder" başlıklı belgeseldeki Türkiye hakkında yayınlanan bölümlerin "uydurma" olduğunu belirten Çınar, Yahudi soykırımı dahil olmak üzere, Kamboçya, Ruanda, Irak ve Darfur'da yaşananlarla 1915 olaylarını bağdaştırmanın "büyük bir cehalet" olduğunu kaydetti.
Çınar, 1915 olaylarına dair bilgi ve görüntülerin, Yahudi soykırımı görüntülerinin hemen ardından yayınlanmasına dikkati çekerek, programın sunucusu Amanpour'un daha önce Ermeni basınında Türkiye'yi suçlayan demeçlerinin yayınlandığını ifade etti.
Çınar, vatandaşların konuyla ilgili tepkilerini CNN'in programla ilgili internet sayfasına girerek ortaya koymalarını istedi.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 09 Mart 2010, 11:55   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Soykırım' iddiaları yeniden CNN'de




tarihin.. bir oyla karara varilmasi ne kadar komik bir olay.

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

Alt 09 Mart 2010, 12:10   #3
Çevrimdışı
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Soykırım' iddiaları yeniden CNN'de




Saçmalıkki ne saçmalık. Tarihten bihaber insanların Tarihi bir karar vermesi nerede görülmüş ? Hani dün Karar cıkarsa şunu yaparız bunu yaparız diyen Kaoscular neredeler ? Süt dökmüş kedi misalince ortalarda hiç gözükmüyorlar...

 

 

Etiketler
cnnde, iddialari, iddiaları, soykirim, soykırım, yeniden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Apple iddiaları araştırıyor! Deep Apple 0 16 Şubat 2012 16:45
Şia ve Hz. Ali'nin halifeliği konusundaki iddiaları... Kalemzede İslamiyet 0 09 Temmuz 2011 12:33
Windows 8 iddiaları Ocean Windows 6 18 Şubat 2011 13:14