IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mart 2010, 23:27   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünya Kadınlar Günü’nde bir başarı öyküsü




Sebile ÇETİN/BURSA, (DHA)

BURSA’nın Yıldırım İlçesi’nde yaşayan 54 yaşındaki Ayşe Mavili, eşini kaybettikten sonra oğlunun hastalığına rağmen mikrokrediyle hayata tutundu.

Aldığı 700 TL kredi ile tekstil atölyesi açan Mavili, 2 yılda İran ve Azerbaycanlı firmalarla ihracat anlaşması yapacak kadar işlerini büyüttü. 19 kişiye istihdam sağlayan Mavili’nin yeni hedefi sığınma evi ve cezaevindeki kadınlara destek olmak.

Ayşe Mavili, 20 yıl önce trafik kazasında eşini kaybedince oğlu İhsan Volkan Feriken ile tek başına hayat mücadelesi vermeye başladı. Yıldırım İlçesi Demirtaşpaşa Mahallesi’nde ‘Vafe’ adlı tekstil atölyesini, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından yürütülen Türkiye Grameen Mikrokredi programı ile açan Mavili, hobi olarak yaptığı dikiş işi ile para kazanmaya başladı. İlk açtığı atölyeyi 2001 krizinde kapatmak zorunda kalan Mavili, 2002’de askerden dönen oğlu ile birlikte yeniden atölye açmayı planladı. Mavili, 2008 yılında ailesinden kalan miras ile atölye açmak için hazırlanırken oğluna kas hastalığı tanısı konuldu.
Oğlunun tedavisini aksatmadan, televizyonda izlediği mikrokrediden yararlanarak 700 bin TL tutarında kredi aldığını, bu parayla kiraladığı 15 metrekarelik işyerinde atölye açtığını belirten Ayşe Mavili, aldığı krediyi 46 haftada geri ödediğini anlattı.

ESKİ ATÖLYE KAPATILDI YENİSİNDE İŞLER İYİ

Eski atölyesini kapatarak yeni yer açan Mavili, 2010 yılında Bursa İl Özel İdaresi’nin Arap ülkelerine hazırladığı tanıtım programında sesini dünyaya duyurdu. İranlı ve Azerbaycanlı tekstil firmalarından, 0- 13 yaş çocuk giysisi ve ev tekstil ürünleri için talep alan Mavili Bosna, Rusya, İngiltere’ye tül perde satan bir marketler zinciri ile de 10 bin perde için anlaştı.

CEZAEVİ VE SIĞINMAEVİNDEKİ KADINLARA PROJE

Atölyesinde 6 makinesi bulunan ve 4 kişi çalıştıran Ayşe Mavili, dışarıdan 15 kadına da iş vereiyor. Ayşe Mavili, “Ben atölyeme gelen her işi kabul ediyorum. Hiçbir kadın, anne bunları başaramaz diye bir şey yok. Bir şeyler yapmak isteyen kadınlara örnek olmak çok güzel” dedi.

Çalışmak isteyen kadınlara dikiş dikmeyi öğreten ve mikrokrediye yönlendiren Mavili, mikrokredi kadınları için satış pazarı kurulmasını istedi. Mikrokredi miktarlarının da arttırılması gerektiğini söyleyen Ayşe Mavili, Dünya Kadınlar Günü’nde girişimci kadınlara örnek olacak projeler üretilmesini istedi. Mavili, gelecek için hedef büyüttüğünü de belirterek şöyle konuştu:

“Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nın, Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü’nün ve Adalet Bakanlığı’nın desteği ile cezaevindeki kadınlara ve sığınma evlerinde kalan kadınlara elimi uzatmak istiyorum. Sığınma evlerindeki kadınlara sesleniyorum. Temsilcileri, elerli ayakları olabilirim. Çünkü ben hiç kimseden destek görmeden bu günlere geldim. Sığınma evlerindeki kadınların buna ihtiyacı var.”

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
basari, başarı, dunya, dünya, gunuand#8217nde, günü’nde, kadinlar, kadınlar, oykusu, Öyküsü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünya KadınLar Günü konTes Ah Kadınlar 1 08 Mart 2009 12:03
Dünya Kadınlar Günü WideSteel Haber Arşivi 0 08 Mart 2007 09:53