IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mart 2010, 23:28   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Irak'ta ilk sonuçlar: Maliki önde gidiyor




Irak'ta genel seçimlerin resmi olmayan ilk sayım sonuçlarına göre, Başbakan Nuri El Maliki'nin liderliğindeki ittifak yüzde 40'la önde gidiyor.

Durumu ciddi anlamda değiştirme ihtimali olan Bağdat bölgesinden henüz tahmini sonuçlar gelmedi. Öte yandan yerel yetkililer Maliki liderliğindeki cephenin Irak’ın 18 eyaletinin dokuzunda durumu önde götürdüğünü ifade etti. Maliki'nin yardımcıları Bağdat'ta da zafer ilan etti.
Resmi olmayan ilk sayım sonuçlarına göre, şu ana kadar açılan sandıklardan çıkan oyların yüzde 40'ını Maliki'nin başkanlığındaki Hukuk Devleti, yüzde 25'ini eski Başbakan İyad Allavi başkanlığındaki Irakiye Koalisyonu, yüzde 18'ini Şii Irak Milli İttifakı, yüzde 7'sini Sünni Irak Uzlaşma Cephesi ve yüzde 4'ünü de İçişleri Bakanı Cevad El Bolani'nin başkanı olduğu Irak Birliği'nin aldığı kaydedildi.
AFP haber ajansının bölgedeki yerel yetkililerden edindiği tahmini rakamlara göre Maliki güneydeki Şii bölgelerinde, Irakiye listesinin liderliğini yapan İyad Allavi ise Sünni bölgelerinde önde gidiyor.
Resmi sonuçların Mart ayından önce açıklanması beklenmiyor. Eğer herhangi bir grup seçimlerden hükümeti kurmaya yetecek çoğunlukla çıkamazsa aylar süren pazarlıklar yaşanması bekleniyor.

Maliki seçimlerden önce yaptığı açıklamalarda partisinin Şii kökenlerini öne çıkarmak yerine kendisini Irak’ta güvenliği yeniden tesis eden bir lider olarak göstermeyi yeğledi. Ancak analistler bu iddianın Bağdat’ta son dönemde yaşanan bir dizi saldırıyla yalanlandığı görüşünde.

Irak'ın genelinde Pazar sabahı yoğun güvenlik önlemleri altında başlayan ve halkın büyük ilgi gösterdiği seçimlerde, oy verme işlemi ülkenin 18 vilayetinde TSİ 16.00'da sona erdikten sonra sandıklar açılmaya başlandı.

Ülkede bulunan 19 milyon seçmenin büyük bölümünün, 51 bin seçim merkezinde oy kullandığı bildirildi. Irak parlamentosundaki 325 sandalye için 167 partiden oluşan 12 koalisyon ve 74 partiden 6 bin 200 aday yarıştı.

Irak genel seçimlerinin şeffaf bir ortamda gerçekleşmesi için Irak devletinin daveti üzerine yüzden fazla ülkeden ve Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Arap Birliği, İslam Konferansı Teşkilatı ve çok sayıda uluslararası kuruluştan 500'den fazla gözlemci seçimleri izledi. Türkiye'den de 46 gözlemcinin katıldığı bildirildi.

Bu arada, Iraklı yetkililer sandıkların ve oy sayımının güvenliği için alınan güvenlik önlemlerinin bir süre daha devam edeceğini açıkladı.

Irak İçişleri Bakan Yardımcısı Korgeneral Aydın Halid Beyatlı, araçların trafiğe çıkma yasağının bu akşam yerel saatle 20.00'den yarın sabah 06.00'ya kadar ve sokağa çıkma yasağının da gece 22.00'den yarın sabah saat 06.00'ya kadar devam edeceğini söyledi.

Bağdat güvenlik planı sözcüsü Tümgeneral Kasım Ata da bugün düzenlenen saldırılarda 17 ses bombası kullanıldığını, olası 4 saldırıyı önlediklerini ve saldırı düzenlemek isteyen 5 kişiyi de yakaladıklarını bildirdi.

Bugün başkent Bağdat'ta düzenlenen saldırılarda 38 kişinin öldüğü ve 110 kişinin de yaralandığı belirtildi.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
gidiyor, ilk, irakta, maliki, onde, sonuclar, önde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Irak'ta Maliki dönemi kapanıyor mu? Seth Haber Arşivi 0 12 Ağustos 2014 01:50
BlackBerry ve Apple önde gidiyor! Deep Cep Telefonlar 0 25 Nisan 2012 20:01
İtalya'da Berlusconi önde gidiyor TheLara Haber Arşivi 2 14 Nisan 2008 18:46