IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mart 2010, 23:40   #1
Çevrimdışı
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İzmir ‘kadın dostu kent’ seçildi




İZMİR, kadın-erkek eşitliğini sağlayıcı çalışmalar ve etkinlikler nedeniyle ‘Birleşmiş Milletler kadın ve kız çocuklarının, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi ortak programı’ çerçevesinde ‘Kadın Dostu Kent’ seçildi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Türkiye'nin diğer kentlerine örnek olduklarını, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise sadece 8 Mart Dünya kadınlar gününde değil, yılın 365 günü kadın dostu kent oldukların söyledi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Türkiye Kadın Hakları Koruma Derneği İzmir Şube Başkanı Engin Demir, İzmir'in aldığı ünvanı basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladı. Basın toplantısına, Vali Kıraç'ın eşi Berrin Kıraç, Başkan Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu, İzmir'deki kurum ve kuruluş temsilcileri ile sivil toplum örgütleri temsilcileri de katıldı.

Vali Kıraç, konuşmacıları anons yapan görevliye önce saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması uyarısı yaptı. Toplantı sonrasında basın toplantısı olması nedeniyle bir zorunluluk bulunmadığını, ancak aynı zamanda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması nedeniyle bu uygulamayı yaptığını söyledi.

Vali Kıraç, Birleşmiş Milletler, İçişleri Bakanlığı, Sabancı Vakfı tarafından yürütülen ve 2006 yılında başlayan ‘Birleşmiş Milletler kadın ve kız çocuklarının, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi ortak programı’ çerçevesinde İzmir'de 3 yıl boyuncu çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Bu kapsamda İl Genel Meclisi ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kadın-erkek eşitliğini yönelik Kadın-Erkek Yerel Eşitlik Planı hazırladığını, komisyon kurduğunu belirten Vali Kıraç, “İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu oluşturuldu. Stratejik planlara toplumsal eşitlik gözeten hedefler yeraldı. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nde kadınlara hizmet verecek kişiler görevlendirildi. İlçe belediyelerin 10'u yerel eşitlik komisyonu kurdu. Öğretmenlere, eşitlik, kadına uygulanan şiddetin önlenmesine yönelik eğitimler verildi” dedi.

İzmir'de 15 yaş üzeri 84 bin kadının okuma-yazma bilmediğine dikkat çeken Kıraç, okuma-yazma kurslarıyla bu sayıyı düşürmeye çalıştıklarını, Valilik ve belediyeler bünyesinde 161 kapasiteli 7 kadın sığınma evi olduğunu belirtti. Vali Kıraç, İzmir'in kadın dostu kent ünvanını almasının bir anlamda kentin yöneticilerinin de kadın dostu yönetici sıfatı kazanması anlamına geldiğini söyledi. İzmir'in daha önce de doğum, annelere yönelik yaptığı sağlık çalışmalarıyla, ‘Bebek dostu kent’ ünvanı aldığını belirten Kıraç, “Önemli olan bu ünvanların alınması kadar korumaktır. Uygulamanın diğer illere de yayılması için öncü olmalıyız” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde değil yılın 365 günü zorda kalan insanın, kadın-erkek ayrımı yapmadan yanında olunması gerektiğini söyledi. Bu çerçevede İzmir'in bir tek gün değil 365 gün kadın dostu kent olduğunu belirten Kocaoğlu, “Kadın dostu kent sertifikası tabii ki bir başarıdır. Ancak, İzmir olarak kızlarımızın, kadınlarımızı sosyal-ekonomik özgürlüğe kavuşturmak, ekonomide, siyasette, yönetiminde söz sahibi olmasının mücadelesinin veriyoruz. Bu hedef doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz. Ekonomik anlamda kadını üretken hale getirmek, ürettiğini değerlendirmek, ücretlendirmede eşitliği sağlamak gerekiyor.

Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Müdürlerin yarısından fazlası kadındır. Kadın Genel Müdürlerimiz var. Ben başkan olarak aldığım övgü ve ödülleri kadınlara borçluyum” dedi. Kocaoğlu, Kurtuluş Savaşı'nı kazandıran kadınların bugünkü Türkiye'de yaygın olan ötekileştirmeyi de kadınların önleyebileceğini söyledi.

Türkiye Kadın Hakları Koruma Derneği İzmir Şubesi Başkanı Engin Demir ise İzmir'in yerel eşitlik eylem planı başta olmak üzere kadın-erkek eşitliğini sağlamak için önemli çalışmalar yaptığını söyledi. Basın toplantısının sonunda Vali Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve Engin Demir İzmir'in ‘Kadın Dostu Kent’ sertifikasıyla birlikte basın mensuplarına poz verdi.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 09 Mart 2010, 11:49   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İzmir ‘kadın dostu kent’ seçildi




Diger bolgelerimizde ayni seyler olsa.

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
‘kadın, and#8216kadin, dostu, izmir, kent’, kentand#8217, secildi, İzmir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İran’ın Türkiye’ye Teklif Ettiği ‘Feza Anlaşması’ Kabul Edilecek mi? Afrodit Haber Arşivi 0 23 Eylül 2010 02:02
Yeni Çılgınlık Kan Falı: ‘0’ Cesur, ‘A’ Sinirli Kralice Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 05 Aralık 2008 15:39
‘Kadın Indiana Jones’ olacak Dilara Haber Arşivi 0 23 Eylül 2008 21:01
Batman’da AB’li konuk öğrencilere ‘Nataşa’ yakıştırması Angel Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2008 15:21