IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mart 2010, 23:43   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Akfen'in tahvillerine talep yağdı




Akfen Holding'in tahvil halka arzında 100 milyon liralık arza karşılık 538,6 milyon liralık talep toplandığı bildirildi.

Akfen Holding'ten yapılan yazılı açıklamada, 2008 yılından bu yana gerçekleşen ilk tahvil halka arzı olan Akfen Holding arzına yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği belirtilerek, İş Yatırım aracılığıyla gerçekleştirilen 100 milyon lira tutarındaki tahvil arzına, gerek bireysel gerekse kurumsal yatırımcılardan yoğun talep geldiği kaydedildi.
Talep miktarının arz tutarının 5,4 katını bulduğu vurgulanan açıklamada, “Akfen Holding arzında toplam 538,6 milyon liralık talep oluşurken, bu tutar, Türkiye'de bugüne kadar gerçekleştirilen tahvil arzlarında toplanan en yüksek talep oldu. İki yıl vadeli, değişken faizli ve kupon ödemeli olarak planlanan tahvil arzında ek getiri oranı 250 baz puan olarak belirlendi” denildi.
Açıklamada, halka arzda toplam 266 bireysel yatırımcıdan 97,8 milyon lira, 53 kurumsal yatırımcıdan ise 440,8 milyon liralık talep toplandığı ifade edildi. Oluşan yoğun ilgi ve talep nedeniyle bireysel yatırımcı taleplerinin ortalama yüzde 51,2'sinin, kurumsal yatırımcı taleplerinin ise ancak yüzde 11,3'ünün karşılanabildiği bildirildi.
Yatırımcıların 5 Mart 2010 tarihinden itibaren faize hak kazanmış durumda olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Altyapı ve imtiyaz yatırımları konusunda kanıtlanmış 34 yıllık tecrübe ve bilgi birikimi olan ve günümüzde ana faaliyet konuları arasında havalimanı, inşaat, liman yapım, yatırım ve işletmeciliği başta olmak üzere enerji ve diğer altyapı yatırımları ile gayrimenkul yatırım projelerinin geliştirilmesi yer alan Akfen Holding'in tahvil ihracı için 3-5 Mart 2010 tarihlerinde arasında talep toplanmıştı. Halka arz izahnamesinde 250-300 baz puan olarak, aralık şeklinde belirtilen Yıllık Ek Getiri Oranı, gelen yoğun talep nedeniyle 250 baz puan olarak, aralığın tabanından kesinleştirildi.
Kesinleştirilen Ek Getiri oranına göre ilk kupon ödeme dönemine ilişkin faiz oranı yüzde 5,66 olarak belirlendi. İlk kupon ödeme dönemine ilişkin faiz oranına göre hesaplanan yıllık bileşik faiz oranı ise yüzde 11,67 oldu.”
Açıklamada, İMKB Yönetim Kurulu'nun kararına bağlı olarak Akfen Holding tahvillerinin 12 Mart 2010 tarihinden itibaren Borsada işlem görmeye başlamasının beklendiği dile getirilen açıklamada, dileyen yatırımcıların Akfen tahvillerini, İMKB'de alıp satabilecekleri bildirildi.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
akfenin, tahvillerine, talep, yağdı, yagdi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Arz-Talep Yasası Desmont Felsefe 0 11 Kasım 2014 14:48
Talep Burce Ödev ve Tezler 0 13 Mayıs 2014 18:06