IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mart 2010, 02:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
En yaşlı Türk'ün kemik yaşı 130





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Kimlik yaşı 125 ama kemik yaşı 130'u gösteriyor. Üç padişah gören Nuri Amca, torunun torunlarını bile görmüş!


Antalya'da yaşayan Nuri Öztunç, 60 hükümet, 3 padişah ve 11 cumhurbaşkanı gördü. 125 yaşındaki Şırnaklı Öztunç, tek istediğinin Türklerin ve Kürtlerin kardeşçe yaşamaları olduğunu söyledi.

Nüfus kayıtlarına göre, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 1 Temmuz 1885'te dünyaya gelen Nuri Öztunç, 125 yaşında. Oğlu Kazım Öztunç ise, kemik yaşının 130 olduğunu söylüyor.

SAĞLIĞI HALA YERİNDE
Antalya'da oğlunun yanında yaşayan ve ciddi sağlık sorunu olmayan 125 yaşındaki Nuri Öztunç, memleketi Şırnak'a dönmek için sürekli dua ediyor. 1 Temmuz 1885 yılında Beytüşşebap'ta doğan Öztünç, birçok tarihi olaya şahitlik etmiş.

ÜÇ PADİŞAH GÖRDÜ
Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülhamid, Sultan Mehmed Reşad ve Sultan Mehmed Vahidettin'i gördüğünü söyleyen Öztunç, o yıllarda herkesin kardeşçe yaşadığını ifade etti.

Türkiye'de yaşanan terör olaylarından dolayı çok üzgün olduğunu belirten Öztunç, "Barış olsun artık. Hepimiz Müslüman'ız. Artık kavga olmasın. Zamanında ağabey, kardeş gibi yaşıyorduk. O zamanlar düşmanlık yoktu. Türkiye'de artık Türk- Kürt kavgası olmasın, tek isteğim bu. En büyük duam bu. Müslümanlar kavga etmesin, günahtır. Antalya o zamanlar İtalyanların elindeydi, biz birlikte kazandık burayı." şeklinde konuştu.

TORUNUN TORUNUNU GÖRDÜ
Yaşadığı dönemde padişahları gördüğünü anlatan Nuri Öztunç, Mustafa Kemal Atatürk'ü ise görmediğini söyledi. Eski günleri özlediğini ifade eden Öztunç, memleketi Şırnak'a dönmek istediğini belirtti. Sekiz çocuğu, 120 torunu ve 20 torununun torunu olduğunu söyleyen Öztunç, bunlardan sadece birkaç tanesinin adını bildiğini kaydetti.

Nuri Öztunç'un oğlu Kazım Öztunç da, babasının sürekli yaşanan çatışmalardan dolayı üzgün olduğunu ifade etti. Babasının, eskiden yaşadıklarını anlattığını belirten Kazım Öztunç, "Babam bize sürekli eskiden kardeşçe yaşadıklarını anlatıyor. Bize hep, 'Kardeşlik olsun. Müslüman Müslüman'a vurmasın. Türk- Kürt kardeştir, bu kavga dursun. Eskiden herkes birlik beraberlik içerisindeydi. Ben 125 yaşındayım, Türkiye son zamanlarda hep kaos yaşıyor. Ben buna üzülüyorum. Bu kan dursun birlik beraberlik olsun.' diyor. Bize padişahları anlatıyor. O zaman gördüklerini anlatıyor." dedi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
130, en, kemik, turkun, türkün, yasi, yasli, yaşlı, yaşı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gebelik Yaşı Hesaplama, Gebelik Yaşı Nasıl Hesaplanır Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 01 Kasım 2012 16:33
Kayağa Başlama Yaşı Kemik Gelişimine Bağlı YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 05 Mart 2010 03:11