IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mart 2010, 11:49   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Obama: Acımasız Osmanlı ordusu




Kanlı Yunan isyanını demokrasi mücadelesi olarak nitelendirdi.
10 Mart 2010 / 18:50









Sözde Ermeni soykırımı oylaması sırasında takındığı tutum nedeniyle Türkiye'nin tepkisini çeken Obama, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolaysıyla Beyaz Saray'da özel bir resepsiyon verdi.
Obama, Osmanlı'dan bağımsızlığını ilan etmesine neden olan kanlı Yunan isyanını 'demokrasinin beşiğinde demokrasiyi yeniden temin etmek için verilen mücadele' olarak tanımladı.
BASINA KAPALI RESEPSİYON
Resepsiyonda konuşan Yunan Ortodoks Kilisesi'nin Amerika Başpiskoposu Demetrios da, Osmanlı ordusunu acımasız olarak niteledi. Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Amerika ziyaretinin ikinci gününde ABD Başkanı Obama ile Beyaz Saray'da bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmenin ardından yine Beyaz Saray'da Yunanistan'ın Bağımsızlık Günü dolaysıyla bir resepsiyon verildi. Resepsiyona, Obama ve eşi Michelle Obama'nın yanı sıra Yunan Başbakanı, din adamları, bazı kongre üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Obama'nın Asya gezisi dolaysıyla öne alınan resepsiyonda konuşan Papandreu, ekonomik krizi atlatmak için ne gerekiyorsa yapma sözü verdi. ABD Başkanı'na Balkanlarda istikrarın temini, Kıbrıs sorunun çözümü ve Türk-Yunan ilişkilerinin güçlendirilmesi gibi konularda verdiği destekten dolayı teşekkür eden Papandreu, "Yunanistan, her türlü zorbalık ve baskı yönetimine karşı ortak adalet arayışında ve dünyayı daha yaşanabilir bir yer haline getirebilmek için, Amerika'nın yanında yer almaya devam edecektir" diye konuştu.
ACIMASIZ OSMANLI ORDUSU
Papandreu'dan sonra konuşan Yunan Ortodoks Kilisesi'nin Amerika Başpiskoposu Demetrios ise kanlı Yunan isyanını överek, 'sıradan insanları olağanüstü savaş planlayıcıları haline getiren, Osmanlı'nın deneyimli kumandanlarını yenen zekaya' teşekkür etti. Demetrios şöyle konuştu: "Yüzyıllar boyunca kudretli ve acımasız Osmanlı İmparatorluğu'nun işgali altında yaşadıktan sonra, zorlukla bir araya gelmiş devrimci Yunanlıların sayısı, büyük ve iyi organize olmuş Osmanlı askerlerinin karşısında çok azdı, silahımız yoktu ve bazı Avrupa ülkeleri bize düşmanca tepkiler veriyordu. Tüm bunlara rağmen, 1821'in kahramanları imkansızı başardı. Büyük bir imparatorluğu yenerek 4 asır boyunca yabancı hükmü altında yaşadıktan sonra yeni bağımsız Yunanistan'ı kurmayı başardılar."
EKÜMENİK PATRİKHANE
Obama'ya din özgürlüğü ve Ekünemik patrikhanenin var olma hakkını desteklediği ve bu desteği görevinin ilk yılında sürekli olarak dile getirdiği için teşekkür eden Demetrios, geçen seneki kutlamalar sırasında, Kıbrıs'ın birliği ve Makedonya'nın adı gibi hala çözüm bekleyen sorunların halledilmesine yönelik Obama'ya verdikleri sözleri yenilediklerini dile getirdi.
KANLI YUNAN İSYANINA OBAMA ÖVGÜSÜ
Obama ise konuşmasında hakkındaki sözlerinden dolayı Başpiskopos Demetrios'a teşekkür etti. Yunan isyanını öven Obama, "189 yıl önce başka bir piskopos, dağlardaki bir manastırda ağaya kalktı, Yunan bayrağını eline alarak bağımsızlık ilan etti ve demokrasinin beşiğinde yeniden demokrasiyi temin etmek için mücadeleye başladı. (Burada) sadece kısa bir anı kutlamayacağız aynı zamanda Yunanistan ve halkını tanımlayan o ruhu da hatırlayacağız." dedi.
189 yıl önce Amerikalı Yunanlıların okyanusu aşarak Yunan bağımsızlık savaşına katıldıklarını vurgulayan Obama, günümüzde de iki ülke arasındaki ilişkilerin halen güçlü olduğunu belirtti. Obama, "Başbakan Papandreu buradayken Yunanistan'ın, güvenlik ve bölgesel istikrar alanında yaptıklarına, Kıbrıs'ta kalıcı barış çabalarına ve Başbakan'ın Türkiye ile ilişkileri geliştirmek için gösterdiği kişisel çabalara teşekkür etmeme izin verin. Liderliğiniz için teşekkür ederiz." diye konuştu.
YUNAN İSYANI
Yunanlıların Bağımsızlık Savaşı olarak adlandırdığı isyan 1821 yılında başladı. Binlerce sivil Türkün öldürüldüğü isyan Yunanlılara bağımsızlık getirdi. Yunanlılar, Osmanlı idaresi altında bağımsızlığını ilk elde eden halk oldu. Osmanlı'nın dağılmasında ayrı bir role sahip olan isyan sırasında, ele geçirilen yerlerde Türklere karşı kitlesel katliamlar yapıldı. Tripolis şehrinde 30 bin, Navarin'de de 3 bin Türk, kadın-çocuk ve erkek katledildi.


ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 11 Mart 2010, 12:10   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Obama: Acımasız Osmanlı ordusu




Bunlar gibi Allah'siz olmaktansa , acimasiz olalim.
Yusuf - yusuf desin bunlarda.

Ha birde su var ; Ne dinmez bitmez kuyruk acilari varmis.

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 

Alt 11 Mart 2010, 12:48   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Obama: Acımasız Osmanlı ordusu




Tarihsel bir gerçek var, yönetiminiz ne denli insancıl olursa olsun, aynı milliyeti, milliyet olmuyorsa dini, o da olmuyorsa dili paylaşmadığınız sürece, nüfus açısından çoğunluk olmadığınız siyasi bölgeleri elinizde tutmanız çok zor.

Yunanistan farklı bir dine, farklı bir dile ve farklı bir millete sahip bir bölge olduğu için Osmanlı bu bölgeyi acımasızcada yönetse, şevkatlede yönetse er veya geç bir ayaklanma ve ayrılık gerçekleşecekti.

Bu yüzden din, dil ve millet bütünlüğü (çağımızda millet bütünlüğünü vatandaşlık bağı almaya başladı, etnik farklılıkların demokratik talepleri doğrultusunda) olmadıkça parçalanma ve toprak kayıpları kaçınılmazdır.

Osmanlı'nın acımasızlığı konusu bir bakış açısıdır, bize ilk öğretimde orta okulda öğretilen tam tersine Fatih Sultan Mehmet han'dan başlayarak diğer dine ve milletlere mensup teb'a lara karşı son derece hoşgörülü olunduğu şeklindeydi.
Yinede tam olarak bilemeyiz, yüzyıllar önceki olaylar ne olmuş ne bitmiş, arşivlerin ortaya çıkartılması lazım karşılıklı olarak. Ki o arşivlerde ne derece objektifdir o da belli değil.

Amerikan yönetimine gelince, aldıkları kararlar kendilerini bağlar, ortadoğu projeksiyonlarında 10 milyonluk bir Yunanistanın önemi isteselerde istemeselerde 80 milyonluk dev bir ülke olan Türkiye'nin -birde boğazları elinde tutan Türkiye'nin- önemi ile boy ölçüşemez, bize her zaman bağımlılar ortadoğu dengeleri açısından..

 

 

Etiketler
acimasiz, acımasız, obama, ordusu, osmanli, osmanlı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Osmanlı Ordusu Sipahi Zen Tarih 0 24 Mayıs 2014 22:48
Osmanlı Ordusu Lağımcılar Zen Tarih 0 22 Mayıs 2014 15:00
Osmanlı ordusu Zen Tarih 0 07 Mayıs 2014 21:46
Osmanlı Devleti Ordusu Rhytia Tarih 0 15 Haziran 2012 22:06