IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mart 2010, 18:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kaçak ve sahte sigara kullanımında artış





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



IPSOS KMG araştırma şirketinin araştırmasına göre, sigarada vergi zammı öncesine oranla kaçak ve sahte ürünlerin tüketiminin yaklaşık yüzde 20 arttığı bildirildi.


Konuya ilişkin yazılı açıklamada, IPSOS KMG araştırma şirketinin Türkiye’de tütün ürünlerinden alınan nispi verginin yüzde 58’den yüzde 63’e, asgari maktu vergi oranının da paket başına 2,05’ten 2,65’e çıkarılmasının ardından araştırma yaptığı belirtildi.

Türkiye’de sigara tüketim alışkanlıklarını belirlemek için düzenlenen Tütün Mamulleri Araştırması’na 30 ilden 4500 kişinin katıldığı dile getirilen açıklamada, araştırma kapsamında bir günlük tutan 18-65 yaş grubundaki sigara tüketicilerinin, satın aldıkları ürünlerin marka ve benzeri bilgilerinin yanı sıra barkodlarını da bu günlüklere kaydettikleri ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu barkod kayıtları incelendiğinde, tütün ürünlerinde vergisi ödenmemiş sigara kullanımının önemli oranda arttığının görüldüğü kaydedildi.

Araştırma sonuçlarının Türkiye’de “vergi ödemeyen” (kaçak ve sahte) sigara kullanımının artış eğiliminde olduğunu gösterdiği belirtilen açıklamada, “IPSOS KMG’nin aylık bazda 4500 kişi ile yaptığı araştırma sonuçlarına göre Aralık 2009’a (vergi zammı öncesi) oranla ’vergi ödemeyen’ ürünlerde volüm olarak yaklaşık yüzde 20 gibi bir artış görülmektedir” denildi.

Philip Morris / Sabancı Kurumsal İlişkiler Direktörü Oebel Harmsma, konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları ifade etti:

“Bu araştırma ilginç soruları beraberinde getiriyor. Yüksek ve sık vergi artışları tüketicilerin vergi ödemeyen ve dolayısıyla daha ucuz olan, kaçak ve sahte ürünler satın almasını teşvik edebilecek etkenlerden biridir. Bu durumda kayıt altındaki tüketimin azalması genel anlamdaki sigara tüketiminin azalması anlamına gelmediği gibi devletin vergi geliri kaybetmesine ve vergi hedefinden uzaklaşmasına neden olabilmektedir. Perakendeciler ve Türkiye’de yatırım yapan, istihdam yaratan, vergi ödeyen lisanslı üretici şirketler ise bu durumdan etkilenmektedir.”

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
artis, artış, kacak, kullaniminda, kullanımında, sahte, sigara, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kaçak elektrik kullanımında son nokta MasteR06 Haber Arşivi 0 05 Şubat 2014 21:20
Düzce'de kaçak sigara operasyonu Zen Haber Arşivi 0 18 Şubat 2013 18:16
Kaçak Sigara Operasyonu Liaaa Haber Arşivi 0 03 Nisan 2012 13:14
Ağrı'da kaçak sigara operasyonu PassioN Haber Arşivi 0 24 Mart 2012 17:04
Gevaş'ta kaçak sigara operasyonu Cemalizim Haber Arşivi 0 10 Nisan 2009 18:17