IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mart 2010, 17:14   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
13 Mart 2010 Seyyar satıcılıktan fabrikatörlüğe giden yol




Konya'da, 39 yaşındaki iş adamı Hıfzı Soydemir, babası ve kardeşleriyle birlikte seyyar arabada sebze satarak 9 yaşında atıldığı iş hayatında şu an, fabrika, hastane ve 40'tan fazla ilde kömür dağıtım ağı olan bir iş adamı.

Hıfzı Soydemir, Ermenek'te madenci bir ailenin 4. çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lisenin ardından üniversite eğitimini Selçuk Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı.

Ticarete, kardeşleri gibi küçük yaşta babası ve kardeşleriyle birlikte kent merkezinde üç tekerlekli arabayla sebze meyve satıcılığı yaparak başlayan Soydemir, 1980'li yılların sonuna doğru kömür sektörüne girdi. Soydemir, kardeşi ile birlikte köylerde ve mahalle aralarında pikap üzerinde kömür sattı. Ardından Konya Kömürcüler Sitesi'nde dükkan açan Soydemir, işini zaman içinde daha da büyüterek, 90'lı yılların sonunda ithal kömür toptancılığı yapmaya başladı, Türkiye genelinde bayi ağı kurarak, tanınan bir kömür dağıtımcısı oldu.

Yeni arayışlar içine giren ve üretime yönelen Soydemir, son 2 yıl içinde döküm malzemeleri ve otomobil yan sanayi ürünleri üreten 2 ayrı fabrikanın da sahibi oldu.

İş hayatına 9 yaşında atıldığını ifade eden Soydemir, şunları kaydetti:

“HFS Madencilik olarak, 2001 yılında ithal kömür sektörüne girdik. Beş yılda çok hızlı büyüdük. Altı farklı limandan emtia tedarik edip 45 ilde pazarlıyoruz, 12 ilde de aracı kuruluş vasıtasıyla müşterilerimize ulaşıyoruz. Motus Döküm de, şu an iş makineleri yedek parçası, lokomotif yedek parçası ve krank yarı mamulü üreten bir fabrikaya dönüştü. Konya 3. Organize Sanayi Bölgesinde 17 bin metrekare büyüklüğündeki tesiste faaliyetini sürdürüyor. Ayrıca 19 ayrı branşta 38 doktor ve 25'e yakın personeliyle Konya'da hizmet veren bir hastanemiz, ambulans filosu ile medikal şirketimiz bulunuyor. Şimdi insanlara iş kapısı olan, ülkeye döviz sağlayan, katma değeri çok yüksek olan sanayi üretimine daha fazla ağırlık vermek istiyoruz. Üretimi son derece zor olan ve ağır sanayi sınıfına giren krank üretimi ile iş makinelerinde kullanılan çelik tırnakların üretimini yapıyoruz.”

BAŞARI VE PRENSİPLER.

“Ticaret ahlakımız nesillerimize bırakacağımız en önemli mirastır” felsefesinden bugüne kadar hiç bir şekilde ayrılmadıklarını anlatan Soydemir, “Elde ettiğimiz bu başarıyı girişimciliğimden çok, aldığım üniversite eğitimine bağlıyorum. Biraz klasik olacak ancak 'eğitim şart. Özellikle genç sanayicilerimizin çok iyi bir eğitim almaları gerekiyor” diye konuştu.

Soydemir, idarecileri görevlendirirken “deneyim, eğitim ve ehliyete” büyük önem verdiğini, kaliteli işin kaliteli yöneticiler ve işçilerle yapılabileceğine inandığını sözlerine ekledi.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
13, 2010, fabrikatorluge, fabrikatörlüğe, giden, mart, saticiliktan, satıcılıktan, seyyar, yol


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ağır Giden Yol Alır Hızlı Giden Yolda Kalır Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Amelia Atasözleri ve Deyimler 0 07 Temmuz 2014 14:32
Lindsay Wixson (Haziran 2009 - Mart 2010) Afrodit Mankenler 0 21 Eylül 2011 17:12
19 2010 mart cuma günün hikayesi, Ölümsüz Aşk mı Ay Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 19 Mart 2010 08:54
19 2010 mart cuma günün sözü tutsak Ay Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 19 Mart 2010 08:52
27 Mart 2010 Tarihinde Devlet Tiyatroları Ücretsiz YapraK Tiyatro 0 15 Mart 2010 09:08