IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mart 2010, 17:19   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
SHP ve EDP birleşti




Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) Genel Başkanı Ziya Halis, “Bir kesim, 'solu ve CHP'yi böldüğümüzü' ifade ediyor, 'AKP'yi güçlendirdiğimizi' söylüyor. CHP, 20 yıldır Türkiye siyasetinde aktif olarak yer almaktadır. CHP'nin bugüne kadar iktidar olmasının önündeki engel biz değildik” dedi.

Yeni kurulan EDP ile SHP'nin birleşmesinin öngörüldüğü, SHP 3. Olağanüstü Kurultayı, Anadolu Gösteri Merkezi'nde başladı.
Atatürk posteri ve Türk bayrağının yanı sıra SHP ve EDP liderlerinin posterleriyle süslenen kurultay salonunda, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından kürsüye gelen Halis, yaptığı konuşmada, SHP, “Yeni Sol” ve “Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz” gruplarının bir araya gelerek, kurultaya bir çatı altında katılmalarının tarihi bir adım olduğunu belirtti.

Halis, 1980 Anayasası'nın halkın iradesiyle değiştirilmesini, emekçi halk kesimlerinin ekonomik ve demokratik haklarını en gelişmiş düzeyde yaşayabilecekleri bir ortamın sağlanmasını, bütün inançlara eşit hak ve özgürlükleri getirecek bir yapılanmayı hedeflediklerini ifade etti.
“Kürt sorunu”nun çözümü ve kalıcı barışın sağlanması için emek ve demokrasi güçleri olarak barışçıl politikaların yaratıcısı olacaklarını dile getiren Halis, “Dağdakileri ovaya indirerek sosyal ve siyasal yaşama katılmalarını sağlamak, gerçekleştirmemiz gereken hayati bir görevdir” dedi.

Halis, başlattıkları yeni siyasi harekete bazı olumlu ve olumsuz tepkiler aldıklarına değinerek, şunları kaydetti:
“Gelen tepkilerin bir bölümü hareketimizi destekleyen ve bizi onurlandıran kimseler. Diğer bir kesim, 'solu ve CHP'yi böldüğümüzü' ifade ediyor. 'AKP'yi güçlendirdiğimizi' söylüyor. CHP, 20 yıldır Türkiye siyasetinde aktif olarak yer almaktadır. CHP'nin bugüne kadar iktidar olmasının önündeki engel biz değildik. Bize, 'AKP'nin ekmeğine yağ süreceksiniz' diyenler yanlış adrese mektup yazıyorlar. Onların mektup yazacağı adres, şüphesiz ki Baykal ve CHP'nin kendisidir.”
EDP'nin sadece bir bölgenin partisi olmadığını vurgulayan Halis, “Demokrasiye inanan bir Türkiye partisi olarak ülkemizin her köşesinde yaşayan bütün halkımızın partisi olacağız” diye konuştu.

SHP'LİLERE VEDA

SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün de vefat eden eşine 2009 yılında genel başkanlığı bırakacağını söylemesine rağmen, ancak onun ölümünden bir kaç ay sonra bunu gerçekleştirme fırsatı bulduğunu ifade etti. Ergün, “Şimdi senden af dilemek neye yarar? Yine de bağışla beni, ışıklar içinde yatan sevgili eşim” sözleriyle gözyaşları içerisinde duygularını ifade etti.

Türkiye'de siyasi yelpazenin solunda yaşanan boşluğa ve yeni hareketin bu boşluğu doldurmaya aday olduğuna işaret eden Ergün, “bölünerek çoğalmaktan, bütünleşerek çoğalmaya geldiklerini” söyledi.

Ergün, artık siyasette yol ayrımına geldiğini belirterek, “partidaşlarından haklarını helal etmelerini” istedi.
Bundan sonra, yakınlarıyla daha fazla vakit geçirmeye çalışacağını ifade eden Ergün, “Bu yürüyüşte bundan sonra bize Sayın ve sevgili Ziya Halis önderlik edecek” dedi.

Konuşmaların ardından, SHP ve EDP'nin birleşmesine ilişkin oylama yapıldı. Oy birliğiyle iki partinin birleşmesi kararlaştırıldı. Daha sonra, genel başkan seçimine geçildi. Seçime, tek aday olarak Ziya Halis katıldı.
Kurultayda, BDP Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, KESK Genel Başkanı Sami Evren, diğer bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile milletvekilleri yer aldı.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
birlesti, birleşti, edp, shp, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ati & Amd Birleşti AnsweR Haber Arşivi 1 29 Temmuz 2006 13:16