IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Mart 2010, 17:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hizmetlilere üvey evlat muamelesi!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) eğitim hizmetlerinde hizmetli, şoför, bekçi, teknisyen, memur ve idari personelin şikayetlerine dikkat çekti.


Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Yakutiye İlçe Başkanı Selami Aydın, memur ve hizmetli personelin sorunlarının çözümü için yetkililere çağrı yaptı.

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Yakutiye İlçe Başkanı Selami AYDIN , eğitim hizmetlerinin yürütülmesinde büyük katkı ve emekleri geçen, çocuklarımızın yetişmesinde canla başla hizmet veren; hizmetli, şoför, bekçi, teknisyen, memur ve idari personel kadrolarındaki eğitim çalışanlarının kendilerini "üvey evlat" olarak gördüklerine tanık olduğunu ve bu duruma çok üzüldüğünü söyledi.

MEMUR VE HİZMETLİLER FEDAKÂRLIK SERGİLİYOR

Eğitim hizmetlerinin görünmez kahramanları olan memur ve hizmetlilerin, 800 YTL maaşla, haftanın hemen her günü, ek bir ücret almadan çalıştıklarını, döner sermayeden pay alamadıkları, üniversite ve yüksekokul mezunu olup halen YHS olarak çalıştırıldıklarını söyleyen Aydın, "900 bin kişilik eğitimci ordusunun yüzde 30'unu oluşturan hizmetli, şoför, bekçi, teknisyen, kaloriferci, memur ve üniversitelerde ki idari personel olmadan kaliteli bir eğitim hizmeti verilmesi mümkün değildir. Onursal konumu bakımından bir hizmetli ve bir müsteşar eşittir. Ayrı yemekhaneler, makamların kutsal birer mekan olarak sunulması, insanın değil makamın yüceltilmesidir ki bu durum onur eşitliğine aykırıdır.

Lojmanlarda memur ve hizmetlilere bodrum katlarının layık görülmesi, bir aşağılama ve insan hakkı ihlalidir. Kölelik dönemlerinden kalma bu ilkel kast sistemi uygulamaları artık bırakılmalıdır".diye konuştu.
Aydın, memur ve hizmetli personelin sorunları ve çözümü konusunda şunları belirtti: “Öğrenim yılı başında yalnızca idarecilerin ve öğretmenlerin aldığı eğitim-öğretim ödeneği YÖK, ÖSYM, Yurt-Kur ve üniversitede çalışan akademik ve idari personele, memur ve hizmetlilere de ödenmelidir. Üniversite ve yüksek okul mezunu olup da halen YHS kadrosunda bulunan arkadaşlarımızın bir an önce görevde yükselme sınavı yapılarak intibakları sağlanmalıdır.
Sabah 07.30'dan akşam 21.30'a kadar eğitim kurumlarında çalışan hafta sonlarında ve bayram tatillerinde göreve gelen memur ve hizmetlilere her fazla mesai saati için 10 TL mesai ücreti ödeme yapılmalı, Yılın 6 -7 ayı kış olan Doğu Anadolu Bölgesinde görev yapan kamu çalışanlarına da yılda bir kez olmak üzere yakacak yardımı yapılmalı. Eğitim kurumlarında çalışan memur ve mutemetlere iş takibi dolayısıyla harcadıkları yol ücretlerine karşılık yolluk ödenmelidir. Memur ve hizmetlilere bilgisayar, iletişim, mesleki ve kişisel gelişim v.b. alanlarda hizmet içi eğitim semineri imkânları sunulmalı ve teşvik edilmelidir. Kadrosuzluktan dolayı iki-üç kişinin yapacağı işi tek başına yapmak zorunda kalan, memur ve hizmetlilere ek ödeme verilmelidir. Eğitim çalışanlarının kangren haline gelmiş bu sorununun çözümü hususunda sayın Bakanımız Nimet ÇUBUKÇU dan Eğitim çalışanlarının sorunlarına müdahil olmasını beklemekteyiz.”

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 16 Mart 2010, 01:32   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hizmetlilere üvey evlat muamelesi!




Oyle gorenler, onlarin kadar kalbi ve anlayisi var midir acaba

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
evlat, hizmetlilere, muamelesi, uvey, Üvey


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beren'e prenses muamelesi Violent Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2013 09:28
Astsubaylar Üvey evlat değiliz PassioN Haber Arşivi 0 15 Nisan 2012 20:28
Angelina Jolie'ye Üvey Evlat Şoku Bulut Haber Arşivi 0 01 Nisan 2012 12:17
Google'a Virüs Muamelesi! Rüzgar Google 0 17 Şubat 2012 06:57