IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mart 2010, 11:02   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ankara için felaket haritası!




Ankara için felaket haritası!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bush'un güvenlik danışmanı Allison'dan Ankara için nükleer saldırı uyarısı

DHA/

NATO'ya bağlı Terörle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi tarafından düzenlenen `Küresel Terörizm ve Uluslar arası İş Birliği Sempozyumu-3'de konuşmacı olarak katılan dünyanın sayılı terör uzmanlarından Harvard Üniversitesi'nde görevli Prof.Dr. Graham Allison, herhangi bir nükleer saldırı halinde dünyanın herhangi bir yerinde yüzbinlerce insanın hayatını kaybedebileceğine söyledi. Prof.Dr Allison, olası nükleer saldırı örneklerine New York'un yanısıra Londra, Moskova ve Ankara'yı da ekledi. Allison, konukların sandalyelerine, Ankara'ya olası bir nükleer saldırı halinde etkilenecek bölgeleri içeren bir harita da bastırdı.

`Nükleer Terörizm' başlıklı konuşma yapan Allison, bu konuda yazdığı kitabından da alıntılar yaparak bugün devletler için en büyük tehdidin terör örgütlerinden gelebilecek nükleer saldırı olduğunu, nükleer terörizmin, ABD'nin karşı karşıya olduğu en büyük güvenlik konusu olduğunu söyledi. George Bush döneminde ABD yönetimine ulusal güvenlik danışmanı olarak hizmet verdiğini hatırlatan Allison, bu dönemde New York'a nükleer saldırıda bulunacağına ilişkin istihbarat bilgisi geldiğini belirterek, "Bu saldırıda 500 bin insan 2 dakika içinde hayatını kaybederdi. Uzmanlar, kente giderek radyasyon taraması yaptı. Bush, Waşington'da aynı şeyin olabilmesi ihtimaline karşı Cheney'den başkentten ayrılmasını istedi" dedi. Prof.Dr. Allison, konukların sandalyelerine, Ankara'ya olası nükleer saldırı halinde etkilenecek bölgeleri içeren bir harita da bastırarak koydurdu. Prof.Dr. Graham Allison, "Nükleer bomba nerede patlatılırsa patlatılsın 100 binin üzerinde insan öldürür. Bu ülkenin ekonomisini, yaşam biçimini sarsar, değiştirir" dedi.

Nükleer saldırının sadece o ülkeyi değil, dünya ekonomisini de altüst edebileceğine ve bundan herkesin etkileneceğini anlatan Prof.Dr. Graham Allison, şöyle devam etti:

"Biz böyle devam edersek, 5 yıl içinde teröristler başarılı olacak. 2014 yılı sonuna kadar nükleer terör eyleminin büyük bir kentte olma ihtimali yüzde 51."

Allison, nükleer saldırıyı kimlerin yapacağına ilişkin soruya "Usame Bin Ladin ve El-Kaide terör örgütü" yanıtını verdi.

NATO KOMUTANI: AMACIMIZ YURTTA SULH, CİHANDA SULH

Sempozyumun diğer onur konuğu NATO Yüksek Müttefik Dönüşüm Komutanı (SACT) Orgeneral Stephane Abrial de, terörle mücadelede işbirliğinin öneminini anlattı. Abrial, Orgeneral İlker Başbuğ'un terörle mücadelede istihbaratın önemine ilişkin değerlendirmelere benzer değerlendirmeler yaparken, sözlerini, "Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, yurtta sulh, cihanda sulh bizim temel amacımızdır" diyerek tamamladı.

HURŞİT TOLON DA İZLEDİ

Bu arada sempozyumu izleyen Ergenekon davası sanıklarından emekli Orgeneral Hurşit Tolon, hasta olduğu için değil hukukun gereği olarak dışarıda olduğunu söyledi. Sempozyuma verilen öğle yemeği arasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile ayaküstü kısa bir sohbet gerçekleştiren Tolon, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Ergenekon davasındaki suçlamalarla ilgili konuşmak istemeyen Tolon, "Dışarıda olmamın nedeni sağlık sorunları değil. Medyada tahliye sebebim yanlış gösteriliyor. Ben hukukun sonucu olarak ben dışarıdayım" demekle yetindi.




vtn

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ankara, felaket, haritasi, haritası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bursa için felaket senaryosu Stan Haber Arşivi 0 15 Aralık 2011 00:50
Küresel ısınma için yol haritası huri Haber Arşivi 0 12 Aralık 2011 20:35
Barzani'nin Kandil için yol haritası Feronia Haber Arşivi 0 08 Kasım 2011 10:59