IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   PKK Avrupa'dan çocuk kaçırıyor (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/322472-pkk-avrupadan-cocuk-kaciriyor.html)

Feronia 16 Mart 2010 12:44

PKK Avrupa'dan çocuk kaçırıyor
 
PKK Avrupa'dan çocuk kaçırıyor


Terör örgütü PKK'nın kadro sıkıntısını aşmak için çocuk kaçırma faaliyetlerini yoğunlaştırdığı bildirildi.










Belçika'da çocuğu kaçırılan bir baba, uluslararası kuruluşlara "acil yardım" çağrısında bulundu.
ACILI BABA GÜVENLİK GÜÇLERİNE BAŞVURDU
Brüksel'in Anvers kentinde yaşayan Kürt kökenli Zülküf K. isimli baba, 15 yaşındaki oğlu Ş.K.'nın [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] terör örgütü tarafından kaçırıldığını iddia ederek, güvenlik güçlerine başvurdu.
Zülküf K'nın, 15 yaşındaki oğlu Ş.K'nın üç aydır kayıp olduğu belirlendi.
KAMPLARDA EĞİTİLİYORLAR
Geçen hafta [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adına aradığını söyleyen bir kişinin, Zülküf K'yı polise gitmemesi yönünde tehdit ettiği belirtildi. Telefon eden kişinin, Ş.K'nın örgütün Irak'ın kuzeyindeki örgüt kamplarında eğitim gördüğünü söylediği kaydedildi.
Çocuğu kaçırılan Zülküf K'nın güvenlik güçlerinin yanı sıra uluslararası kuruluşlara da çocuğunun bulunması için "acil yardım" çağrısında bulunduğu bildirildi.
Teröristler tarafından Irak'ın kuzeyindeki örgüt kamplarına kaçırılan çocuklara, önce psikolojik eğitim verildiğini vurgulayan yetkililer, eylem kadroları ile görüştürülmeyen çocukların, silah, bomba eğitimi verdikten sonra kaçak yollardan Avrupa ülkelerine tekrar getirildiğini kaydetti.
Yetkililer, çocukların sabotaj, uyuşturucu ticareti, kuryelik, intihar, gasp, kapkaç, örgüte kadro temini gibi çok çeşitli amaçlar için kullanıldığına dikkat çekiyor.
Birleşmiş Milletler tarafından çeşitli tarihlerde yayınlanan raporlarda, terör örgütü [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nın, aralarında Avrupa ülkelerinde yaşayan Kürtlerin yanı sıra, Alman ailelerin de küçük yaşlardaki çocuklarını kaçırıp, eğitim kamplarında ideolojik/silahlı eğitim verdiğine dikkat çekilerek, ilgili makamlar ve aileleri, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nın "çocuk kaçırma" eylemlerine karşı uyarılmıştı.
Belçika Brüksel Hakimi Patrick De Coster, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen geniş çaplı operasyon kapsamında gözaltına alınan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sorumlularının "terör örgütü faaliyetlerini yönetmek", "terör örgütü adına gençleri zorla eğitim kamplarına götürmek" gibi suçlamalarla tutuklandığını açıklamıştı.

ensonhaber


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:20.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net