IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mart 2010, 21:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ahmet Kaya'nın katili o manşet mi?




Ertuğrul Özkök'ün attığı bir manşet, Ahmet Kaya'yı ölüme götüren olaylar zincirinin ilk halkasıydı!

Ahmet Kaya'yı Hürriyet'in manşeti bitirdi! Bu sözler Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya'ya ait! Kaya, Hürriyet gazetesinin eşi Ahmet Kaya için 20 Temmuz 1999’da attığı "Vay ********” manşetinden sonra hayatlarının bittiğini söyledi.
Habertürk'te gazeteci Balçiçek Pamir’in sorularını cevaplayan Gülten Kaya, Hürriyet Gazetesi’nin eski genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök’e sert tepki gösterdi.
Özkök’ün Hürriyet’e attığı “Ayıp ettin gözüm” ve “Vay ********” manşetlerini hatırlatan Gülten Kaya, “Vay ********’den sonra bizim hayatımız bitti” dedi.
"SALİMEN AVRUPA’YA GİDİŞİ MUCİZEVİ"
Pamir’e “Yarın Habertürk gazetesinde birisi için böyle bir manşet atarak deneyin bakın o insanın hayatını nasıl yok etmiş olursunuz. Sizin marifetinizle her an öldürülebilir. Ahmet Kaya’nın buradan salimen Avrupa’ya gidişi son derece mucizevî.” diyen Kaya, “vay şerefiz manşetinden sonra” neler yaşadıklarını şöyle anlattı:
“O başlıktan sonra inanılmaz şeyler oldu bizim hayatımızda. Sokağa çıkamaz olduk. Açıkçası çok konuşmadık böyle şeyleri. Yüzüne yerleşen ifadeyi unutmuyorum ben. Hayatım boyunca da unutmayacağım. Çok kısa mesafeler arasında olan evimizle ofisimiz arasında gidip gelememeye başladı Ahmet. Sokaktaki insanlar gazeteler bir şey yazınca onu tartışmasız doğru kabul ediyorlar.”
“DİNK GİBİ ÖLDÜRÜLECEKTİ”
Hrant Dink için yapılan yayınlara da göndermede bulunan Gülten Kaya, Ahmet Kaya’nın da ö dönem Dink gibi saldırıya uğramasının an meselesi olduğunu söyledi. Gülten Kaya Kaya, Ahmet Kaya için o dönem yapılan yayınlara “dolaylı cinayet” dedi.
“DOLAYLI CİNAYET”
Kaya şunları kaydetti: “ Hrant Dink olayında olduğu gibi siz bir süreci köpürtüp bir noktaya getiriyorsunuz. Sonra “buyurun” diye atıyorsunuz önlerine. Kuşkusuz oradan çıkıp, sevgili Rakel’in (Rakel Dink – Hrant Dink’in eşi) deyimiyle bebekten yaratılmış bir katilin Ahmet’e fiilen zarar vermesi an meselesiydi. Onun için bazı gazeteciler Ahmet Kaya’nın aramızdan ayrılışına “dolaylı cinayet” diyorlar. Çok kabul ediyorum bu tanımı. Bu bir dolaylı bir cinayettir. Bunda çok ciddi payı vardır o insanların. Onun için böyle ekranda falan ben konuşurken bile kirlendiğimi hissediyorum. Yani bu insanların bahsi geçtiğinde kirlendiğimi hissediyorum. Kirleniyorum adeta. Bu insanlar hala gazete yönetiyorlar hala ekranlarda olabiliyorlar ve hala konuşabiliyorlar.”
"DAHA YUMUŞAK ATABİLİRDİM"
Ertuğrul Özkök geçtiğimiz günlerde 32. Gün Programında Mehmet Ali Birand’ın soruları cevaplamış ve Ahmet Kaya için attığı “Ayıp ettin gözüm” ve “vay ********” manşetlerinin ağır olduğunu söylemişti.
Özkök şunları söylemişti: “En büyük hata değil de, hata diyelim. Mesela Ahmet Kaya, çok sevdiğim bir müzisyendi; magazinciler gecesinde ben de oradaydım; ama o konuşmayı yapmadan kalkmıştım. Bugün olsa, onun hakkındaki o iki manşeti, daha yumuşak atardım. Gerçi, aynı şey Ahmet Kaya için de geçerli, keşke öyle bir gecede düşüncelerini biraz daha yumuşak tonda dile getirseydi.”

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 16 Mart 2010, 22:52   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ahmet Kaya'nın katili o manşet mi?




İşin garip yanı o fotoğraf fake. Emniyet olay fotonun yayınlanmasından sonra Hürriyet'ten o fotoğrafı, varsa ses ya da video kaydını ister. Hürriyet antetli bir kağıda Hürriyet adına bir avukat, elimizde/arşivimizde söz konusu kayıtlar yoktur diye imzalı cevap yollar. Ve bahsi geçen foto ve söylediği farzedilen sözler nedeni ile (yazıdakileri kastediyorum) Ahmet Kaya'ya dava açılmamıştır.

Tüm bunları Taraf Gazetesi'nden Rasim Ozan Kütahyalı ismini hatırlayamadığım bir TV proğramında belgeleri ile açıklamıştı.

 

 

Etiketler
ahmet, katili, kayanin, kayanın, manset, manşet, mi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ahmet Kaya şarkıları. BeLa IF Sözlük 15 29 Haziran 2019 14:31
Erdoğan Ahmet Kaya'yı unutmadı AngeL Haber Arşivi 2 16 Kasım 2013 23:45
Ahmet Kaya Biyografi Rüzgar Müzisyenler 0 17 Ocak 2012 23:05