IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Mart 2010, 11:01   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye için önemli karar




Türkiye için önemli karar

NATO İzmir'deki karargahı için harekete geçti

NATO dağılmak üzere. Karargahlarını kapatmayı planlayan örgütün hedefinde İzmir'deki üs var. Türkiye karargahın kapatılmaması için diplomasi başlatti. NATO kaynak arayışına girdi.

Akşam Gazetesi'nde Utku Çakırözer imzası ile yeralan habere göre, yılsonuna kadar stratejik konseptini yenileyecek olan NATO'nun küresel kriz nedeniyle bazı ülkelerdeki karargahlarını kapatmayı planladığı öğrenildi. Kapatılacak karargahlar NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in Haziran ayında açıklanacak raporuyla ortaya çıkacak. Türkiye, kapatılma ihtiali
yüksek olan İzmir'deki Hava Unsur Karargahı'nın korunması için diplomatik seferberlik başlattı.


TALEP ABD'DEN GELDİ

Edinilen bilgilere göre İstanbul'da yapılan NATO Savunma Bakanları gayri resmi toplantısı sırasında ABD Savunma Bakanı Robert Gates sürpriz bir çıkışla, ittifakın karargah yapısının yeniden gözden geçirilmesini istedi. Diğer bazı ülkelerin de desteklediği talep doğrultusunda NATO Genel Sekreteri Rasmussen'e Haziran ayına kadar kapatılacak karargahların belirlenmesi görevi verildi.


GEREKÇE EKONOMİK KRİZ


Karargah sayısının azaltılmasının ardındaki gerekçe toplantıda 'küresel ekonomik kriz' olarak gösterildi. Üye ülkelerin savunma harcamalarına ayırdıkları payların azalmasının NATO bütçesine olumsuz etki yaptığı değerlendirmeleri NATO kulislerinde hakim görüş.


HEDEF STATİK KARARGAHLAR
NATO 1990'larda 65 olan karargah sayısını 2008'de tamamlanan son kuvvet değerlendirmesinde 22'ye düşürmüştü. Rasmussen'in yürüttüğü çalışma kapsamında 'statik karargah' olarak adlandırılan karargahların kapatılması, ya da yakın coğrafyadaki diğer karargahlarla birleştirilmesinin gündemde olduğu öğrenildi. İzmir'deki Hava Unsur Komutanlığı da, gündemdeki 'statik karargah'lardan biri. Daha önce yaklaşık 2 bin personeli bulunan karargahın büyüklüğü son komuta yapılanmasıyla 664'e düşürülmüştü.


KAPATILMASIN SEFERBERLİĞİ

Son durumu doğrulayan dışişleri kaynakları AKŞAM'a şu değerlendirmeyi yaptı: 'İzmir'deki karargah şu anda faaliyette. Ama Genel Sekreter'in raporundan nasıl etkilenecek kestirmek zor. Mevcut NATO harekatları nedeniyle İzmir'in de aralarında bulunduğu statik karargahlar biraz geri planda kalmış gözüküyor.

Türkiye ve bazı yeni üyeler bu karargahların korunmasından yana. Biz ülkemizdeki NATO tesislerinin devamından yana olduğumuzu NATO içindeki her platformda söylüyoruz ve güçlü biçimde söylemeye devam edeceğiz. İzmir'deki karargahın korunması için elimizden geleni yapacağız' ZAMAN TARTIŞMASI Karargah yapılanmasının ne zamana yetiştirilmesi gerektiği konusunda da NATO içinde iki farklı kanaat oluşmuş durumda. ABD'nin başını çektiği grup Kasım ayında belirlenecek yeni strateji belgesi ile birlikte yeni komuta yapısının da şekillenmesi gerektiği görüşünde.

Türkiye'nin aralarında olduğu diğer grup ise yeni komuta yapısının benimsenecek yeni stratejiye göre 'uzun soluklu bir değerlendirme' sonrasında ortaya çıkması gerektiği görüşünde.


SON KARAR LİZBON'DA ALINIR

Kaynaklar komuta yapısının değişip değişmeyeceğinin 18 - 19 Kasım'da Lizbon'da yapılacak NATO Liderler Zirvesi'nde ortaya çıkacağını belirttiler.


ESKİŞEHİR KAPANMADI

NATO'nun iki sene önce benimsenen kuvvet yapılanması çerçevesinde Türkiye'deki ikinci NATO unsuru olan Eskişehir'deki komutanlığın kapatılması öngörülmüştü. Ancak NATO içinde Türkiye ile Yunanistan arasında uzlaşma sağlanamadığı için bu karargah henüz kapatılmadı.



vtn

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 18 Mart 2010, 11:04   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye için önemli karar




Ben cok skldm bu ABD'den yahu.. Cok sey yazipta laf kalabaligi yapmak istemiyorum artik.
Siradan vatandas biliyor ABD'nin ne nane oldugunu , biz ne desekde degisecek unsur olmuyor..

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 

 

Etiketler
karar, onemli, türkiye, önemli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cep telefonları için önemli karar! Deep Cep Telefonlar 0 15 Mart 2014 12:49
Bakanlıktan +18 filmler için önemli karar Violent Sinema Dünyası 0 04 Ocak 2014 14:02
Karar çıkarsa Türkiye için sahiden kötü haber olur Katherina Haber Arşivi 0 29 Kasım 2012 11:18