IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mart 2010, 11:16   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Toprak sınırlarımızı genişleteceğiz'




'Toprak sınırlarımızı genişleteceğiz'

'Dış Türkleri toprakları ile Türkiye’ye katacak bir ordu ile yeni stratejiler geliştirilecek.'

ANKA

Milliyetçi ve Muhafazakâr Parti(MMP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, milletten yetkiyi alır almaz Misak-ı Milli sınırlarına geri dönme konusunda zerre kadar tereddüt göstermeyeceklerini savundu. Yılmaz, “Dış Türklerin yaşadığı topraklarla beraber anavatana eklenmesi ile ilgili her türlü Siyasi ve Askeri manevra ajandamızda olacak” dedi.

MMP Lideri Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, partisinin dış politikasını açıkladı. MMP’nin dış politika programının Misak-ı Milli üzerine kurulu olduğunu söyleyen Yılmaz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“80 yıldır sınırının dışına bir siyasi lider zorlaması ile hareket yapan ve Türk milletine son 300 yılda tek toprak kazanımı sağlayan bunun haricindeki zamanını ve mesaisini içerde harcayan bir ordu değil daha atak sınırının hemen diğer yanındaki Türkleri toprakları ile Türkiye’ye katacak bir ordu ile yeni stratejiler geliştirilecek. Savunma yapan anlayıştan çıkan gerektiğinde atak yapan bir dış politika izleyerek hakkımız olan toprakları geri almakta tereddüt etmeyecek askeri anlayış ile Türkiye’yi yöneteceğiz. Lozan büyük bir aldatma ve büyük bir kayıptır. Lozan da çalınan toprakları geri alacak güce çok fazlasıyla sahibiz. Müslüman Türk milletine yalanlar üzerine kurulu bir tarih dayatıldı. Lozan Türklere Avrupa’nın attığı en büyük kazıktır. Türkler tarih boyunca üzerinde yaşadığı en küçük toprak parçası olan bugünkü sınırlarına Lozan sayesinde hapsedilmiştir.”

Türkiye’nin bugünkü sınırlarının yetersiz olduğunu savunan Yılmaz, “Nüfus çok fazla toprak ise çok azdır. Sınırımızın yanı başlarında çok fazla Müslüman Türk unsuru vardır. Türkiye artık sınırlarını nasıl büyüteceği üzerine siyasi ve gerekirse askeri senaryolar kurmak zorundadır. Cumhuriyet tarihi ne yazık ki milletimizi elindeki ile yetinme ve içeride yaşamaya mahkûm etmiştir" dedi.

Yılmaz, artık "Yurtta sulh cihanda sulh" ile Türkiye'nin yönetilemeyeceğini savunarak, "Savaşanın kazandığı savaşmadan güce sahip olunamayan ve güce sahip olmadan da barışı tesis etmeye muktedir olamayacağınız bir dünyada yurtta sulh cihanda sulh sözü bir felsefi ütopyadan öteye geçememiştir. Sınırlarımızda petrol ve gaz sahaları üzerinde yaşayan ve Türk nüfusa sahip bölgeler referanduma zorlanmalı gerekirse askeri seçeneklerle yeniden vatan toprağına eklenmelidir” diye konuştu.




vtn

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 19 Mart 2010, 11:38   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: 'Toprak sınırlarımızı genişleteceğiz'




Ancak rüyasında görebilir. Bu saatten sonra dünyanın hiçbir ülkesi Türki Devletlerin topraklarının bizim topraklarmızla birleşmesine müsade etmez. Ekonomik ve siyasi ortaklıklarımıza bile müdahele ederken birileri toprak bütünlüğünü yani Turan'ı dünya politikası kabul etmez. Ahmet Reyiz Yılmaz sadece laf söylemek için laf söylemiş. Başka birşey değil.

 

 

Etiketler
genisletecegiz, genişleteceğiz, sinirlarimizi, sınırlarımızı, toprak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Toprak Çeşitleri Flora Genel Coğrafya 1 05 Temmuz 2013 20:08
Kim bu toprak ya ? Selale Komik Loglar 0 28 Temmuz 2012 04:00
Su, toprak ve insan. Aur Serbest Kürsü 0 13 Kasım 2011 14:00