IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Emekliye her an 230 lira zam gelebilir (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/323251-emekliye-her-230-lira-zam-gelebilir.html)

Lucifer 19 Mart 2010 21:59

Emekliye her an 230 lira zam gelebilir
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yaklaşık 4 milyon emekli bu kararı bekliyor. Yasalaşırsa emekli maaşı 230 lira artacak. En düşük emekli maaşı 1200 lira olacak!


İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği Başkanı Hamdi Öz eski ile yeni emekli arasındaki maaş farkının Anayasa'nın 10'ncu Maddesi'ne aykırı olduğunu ileri sürdü. Bu nedenle maaşının düşük olduğunu ifade edip bunun düzeltilmesi için Ankara 5. İş Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme inceleme yapıp dosyayı bilirkişiye gönderdi. Bilirkişiden gelen rapor da emeklinin lehine oldu.

BİLİRKİŞİ EMEKLİNİN LEHİNE RAPOR VERDİ

Bilirkişi, raporunda maaş farkının adaletsizliğini kabul etti. Rapor üzerine Mahkeme Anayasa Mahkemesi'ne yazı yazıp bu konuda görüş belirtip belirtemeyeceğini sordu.

DURUŞMA 30 HAZİRAN'DA!

Öz'ün avukatı da dosyanın Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesini istediklerini söyledi. Anayasa Mahkemesi'nden gelen yazıda da dosyanın incelenip karar verilebileceği ifade edildi. Mahkeme dosyanın konuyla ilgili karar vermesi için Anayasa Mahkemesi'ne gönderme kararı verdi.

Mahkeme kararında şu görüşlere yer verdi:

'1-Davacı asilin talebi doğrultusunda ve uygulanan kanun hükümlerinin kanun önünde eşitlik ilkesine aykırı olduğu olduğu anlaşıldığından dosyanın gerekçesi yazılmak suretiyle Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesine.

2-Anayasa Mahkemesi'nden verilecek karardan sonra dosya hakkında karar verilmesini.

3- Duruşmanın ise 30 Haziran'a bırakılmasına'

230 LİRA EKSİK

Davayı açan Öz ise bununla Birlikte İntibak Yasası'nın çıkarılmasında sona doğru gelindiğini kaydetti. Öz, 'Bu arada bilirkişinin raporuna göre maaşında 230 liralık bir eksik ödemenin bulunduğu görüşüne vardı' dedi.
EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 1200 LİRA OLACAK

Cafesiyaset'e konuşan Öz, İntibak Yasası'nın çıkması durumunda ise en düşük emekli maaşının 1200 liraya yükseleceğini kaydetti.
Öz 6 milyon emekliden düşük maaşlı en az 4 milyonunun bu yasayı beklediğini belirtip, 'Ancak bu yasa çıkarsa emekli biraz rahatlar' dedi.

atakurtul 19 Mart 2010 23:57

Cevap: Emekliye her an 230 lira zam gelebilir
 
Tabi verilmesi lazım aynı şartlarla emekli olanlar arası da 1200 lira var bu hükümet makkeme kararından sonra verebilecekmi bir aralık çıktı girdi yaptılar hükümet hemen kanun çıkardı millet avcunu yaladı bu seferde avuç yalamayalım seçime az kaldı

Cemalizim 20 Mart 2010 00:03

Cevap: Emekliye her an 230 lira zam gelebilir
 
Sanmam , Bu Zam işlerine kafam almıyor. En Son Zam geldi , babamım emeklisine 10 Tl Yansıdı. 100 küsür deniliyordu.

devrimhoca 20 Mart 2010 00:16

Cevap: Emekliye her an 230 lira zam gelebilir
 
inanmayınız kanmayınız seçimler yaklaşıyor seçim zamanı bi 100 lira arttırırlar sonra 5 yıl daha avucumuzu yalarız tüm siyasetçiler gibi bunlarda siyasetçi ...


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net