IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mart 2010, 22:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çalışmak İstiyoruz Kampanyası





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



KAGİDER 2010 yılında kadın istihdamını artırmak için ''Çalışmak İstiyoruz'' adıyla bir kampanya başlattı.


Türkiye Kadın Girişimciler Derneği
Kampanyanın tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan KAGİDER Başkanı Gülseren Onanç, başta hükümet olmak üzere toplumu, kadınları ve şirketleri kadın istihdamını artırmak için harekete geçirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Onanç, kampanyayla ayrıca siyasi aktörleri, işverenleri, sivil toplum örgütlerini, medyayı ve kadınları bilinçlendirmek için kısa dönemli değil, yıllara yayılacak, geniş ve kapsamlı bir seferberlik yaratmayı da planladıklarını vurguladı.

Kampanya için pek çok mecra kullanılacağını, sessiz reklam filmiyle televizyonlarda yer alınacağını ifade eden Onanç, reklam kampanyasının, sorunu özetleyen radyo spotları, çarpıcı gazete ve dergi ilanlarıyla destekleneceğini, outdoor ve açık hava reklamları aracılığıyla da sokaktaki vatandaşla buluşulacağını söyledi.

Gülseren Onanç, Türkiye'de çalışma yaşındaki kadın nüfusunun 24 milyon civarında, istihdam edilen kadın sayısının ise 6 milyon 47 bin olduğunu belirterek, kentli kadın istihdam oranının yüzde 16,7 seviyesinde olduğunu ve kentteki her 6 kadından sadece birinin çalıştığını ifade etti.

Gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında Türkiye'de kadın istihdam oranlarının oldukça düşük olduğuna dikkati çeken Onanç, ''Türkiye, dünyadaki en düşük kadın istihdam oranına sahip 10 ülkeden biridir. Kentlerde çalışan kadınların yaklaşık yüzde 40'ı beyaz yakalı iken niteliksiz işlerde ve yoğun olarak hizmet sektöründe çalışan kadınların oranı da yüzde 40 seviyelerindedir. Mavi yakalı kadınlar ise yüzde 20'ye yakın bir orana sahiptir. Kadınların sadece yüzde 3'ü üst düzey yönetici, müdür veya kanun koyucu olarak çalışmaktadır'' şeklinde konuştu.

Onanç, Türkiye'de iş gücü piyasası ve erkek egemen toplumsal yapının kadın istihdamının önünde engel oluşturan temel dinamiklerden biri olduğunu vurgulayarak, ücretli işçi statüsünde çalışan kadınlar arasında kayıt dışılığın ciddi bir sorun olduğunu ve kadınların 4'te birinin kayıt dışı çalıştığını söyledi.



-''KADIN DOSTU GİRİŞİMİ''-



Gülseren Onanç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başta olmak üzere bakanlıkların danışma kurullarında toplumsal cinsiyet uzmanlarının yer alması gerektiğini belirterek, ''Hükümetin aktif bir kadın istihdamı stratejisi olmalı, yaratılacak yeni istihdam alanlarının kadınlara açık olması sağlanmalıdır. Kadın istihdamı konusu partilerin seçim propagandalarına entegre edilmeli, siyasi partiler seçmenlerinden oy isterken kadın istihdamını artırmadaki somut hedeflerini ve çözüm önerilerini sunmalıdır'' diye konuştu.

KAGİDER'İN kadın dostu kurumlar yaratmak için yeni bir girişim başlattığını ifade eden Onanç, projeye destek veren iş yerlerine ödül verilerek kamuoyunda görünürlüklerinin sağlanacağını söyledi.

Onanç, ''kadın dostu'' sertifikası alan şirketlerin ürünlerinin genel tüketici kitlesi ve özellikle kadın tüketici tarafından tercih edilir hale getirilmesinin önemli bir başarı göstergesi olacağını dile getirerek, girişimle Türkiye'de özel sektörün kadın istihdamına ve toplumsal cinsiyet eşitliğine ne kadar duyarlı olduğunun da somut bir resminin çekilmiş olacağını kaydetti.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
calismak, Çalışmak, istiyoruz, kampanyasi, kampanyası, İstiyoruz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yalın - Aşk İstiyoruz Amelia U, Ü, V, Y, Z 0 10 Ağustos 2014 21:30
Çok çalışmak değil "zeki çalışmak" para ediyor Violent Haber Arşivi 1 12 Nisan 2012 11:44
Sağlıkçı Sığınma Evi İstiyoruz System Sağlık Köşesi 0 10 Eylül 2011 21:33