IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Mart 2010, 03:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bu da 'elektrikli oto' açılımı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Elektrikli araç üretimi ve vergilendirilmesi konusunda çalışma yürüten Sanayi Bakanı Ergün, otomotivcileri Ankara'ya çağırdı.

Türkiye'de elektrikli araç üretimi ve elektrikli araçların vergilendirilmesine yönelik çalışma yürüten Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin elektrikli araç yol haritasını otomotivcilerle paylaşmaya hazırlanıyor.

Sanayi Bakanlığı, otomotiv sektörünün temsilcileriyle Ankara'da bir araya gelecek. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün katılması beklenen toplantıya, Tofaş, Oyak Renault, Mercedes-Benz Türkiye ve Ford Otosan davet edildi. Bakanlık, sektörün çatı örgütlerinden sadece Taşıt Araçları Yan Sanayi Derneği'ni (TAYSAD) toplantıya çağırdı. Otomotiv Sanayicileri Derneği'nin (OSD) 36'ncı Genel Kurulu'nda elektrikli araçlar konusunda yürütülen çalışmaları anlatan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün konuşmasının ardından görüştüğümüz TAYSAD Başkanı Celal Kaya, Ankara'daki toplantıda Türkiye'nin elektrikli araçlar konusundaki yol haritasının belirlenmesini beklediklerini açıkladı.

AR-GE'YE DESTEK VERECEK

Nihat Ergün, geçen hafta sonu OSD Genel Kurulu'ndaki konuşmasında elektrikli araçlar konusunda yapılan çalışmaların son aşamaya geldiği mesajını verdi. Elektrikli araçların Türkiye'de yaygın kullanımı ve üretilmesi için çalışma yaptıklarını söyledi. Ergün, "Şarj istasyonları, motor hacmi olmayan bu araçları nasıl vergilendireceğimize dair çalışmalar yapıyoruz. Bu düzenlemeleri kısa sürede hayata geçireceğiz. Türkiye'de elektrikli araç yatırımlarına ve Ar-Ge çalışmalarına da ciddi teşvikler vereceğiz" diye konuştu.

Şarj istasyonları teşvik edilecek

BAKANLIK, şarj istasyonlarıyla ilgili bir çalışma yapıyor. Bu konuda yatırım yapacak olan girişimciler teşvik edilecek. Akaryakıt bayileri, yerel yönetimler ve elektrik dağıtım firmalarının işbirliği yapması sağlanacak.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acilimi, acılımı, bu, da, oto


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Elektrikli Balıklar Liaaa Hayvanlar Alemi 1 09 Nisan 2012 01:34
Elektrikli Kaykay Ein Esrarengiz Olaylar 0 02 Aralık 2010 16:24