IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Mart 2010, 15:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cep telefonunda indirim hamlesi!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Öneri kabul edilirse cep telefonundan alınan yüzde 25 oranındaki özel iletişim vergisi düşecek...

BTK, telefon hizmetleri ve internette vergi oranının eşitlenmesini istedi. Öneri kabul edilirse cep telefonundan alınan yüzde 25 oranındaki özel iletişim vergisi düşecek.

Farklı teknolojiler ile sunulan hizmetlerin bütünleşmesi Maliye Bakanlığı'nın kafasını karıştırırken, bakanlığın ortaya çıkan her yeni hizmet için yüksek vergi istemesi üzerine harekete geçen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) telefon hizmetleri ve internette vergi oranının eşitlenmesini önerdi. Ulaştırma Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı telefon görüşmelerinden alınan yüksek vergilerin düşürülmesi için sıkı bir pazarlığa başladı.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldım ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in telefon hizmetlerinden alınan yüksek vergiler ve yeni hizmetlerde yaşanan kafa karışıklığını ortadan kaldırmak için biraraya geldiği toplantıya her iki bakanlık bürokratları ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri de katıldı.


BTK: VERGİLERİ EŞİTLEYELİM
Toplantıda, BTK, farklı teknolojiler ile sunulan hizmetlerin birbirine geçtiği, farklı hizmetler için alınan farklı vergiler nedeniyle sektörde kafa karışıklığı yaşandığını bildirdi. Cep telefonu görüşmelerinden yüzde 25 Özel İletişim Vergisi (ÖİV) alınmasına karşın sabit telefondan yüzde 15 ÖİV, internetten ise yüzde 5 ÖİV alınıyor. Telefon hizmetini internet üzerinden veren şirketler yüzde 5 ÖİV öderken, telefon hizmeti verenler yüzde 15 ÖİV ödüyor. İnternet üzerinden web TV hizmetinin internet mi, yoksa haberleşme hizmeti mi olduğu tartışılıyor.


Özellikle üçüncü nesil ile internet üzerinden verilen bazı hizmetlerin vergi oranlarında ciddi uçurumlar ortaya çıkıyor. Maliye Bakanlığı, sadece internet bağlantısından yüzde 5 ÖİV alırken, internet üzerinden bazı hizmetlerden yüzde 25 ÖİV istiyor. Bu durum da BTK'nın yeni teknoloji hizmetleri sürekli tanımlamasına neden oluyor. Tartışmalara son verilmesini isteyen BTK, "Vergi kaybı olmadan" cep telefonu, sabit telefon ve internetten alınan vergilerin eşitlenmesini teklif etti. Toplantıda bu teklif üzerinde çalışma yapılması kararı alındı. BTK'nın önerisi kabul edilirse; cep telefonundan alınan yüzde 25 ÖİV düşecek. ÖİV'nin eşitlenmesi durumunda internetteki vergi oranı artacak. Sabit telefon hizmetlerindeki verginin de düşmesi bekleniyor.


10 YILDA 23 MİLYAR TL TOPLANDI
1999'da yaşanan deprem felaketlerinin ardından geçici bir süre için konulan, ancak 2004'te sürekli hale getirilen uygulamayla, son 10 yılda 23 milyar 17 milyon liralık Özel İletişim Vergisi (ÖİV) toplandı.


Sanal operatör kâr üzerinden Hazine payı ödeyecek

Maliye ve Ulaştırma Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sanal mobil hizmetlerden alınan Hazine Payı'nı mükerrer olmaktan çıkaran bir formül geliştirdi. Sanal operatör abonelerinin yaptığı konuşmalar için iki defa Hazine Payı alınıyordu. BTK, aynı görüşmeden iki defa Hazine Payı alınmasının önüne geçmek için bir formül hazırladı.
Buna göre sanal operatörler ise elde ettikleri gelirden cep telefonu operatörü olan şirkete ödediği bölümü çıkardıktan sonra kalan bölümü üzerinden yüzde 15 Hazine Payı ödeyecek. Yani sanal operatörler elde ettikleri kâr üzerinden Hazine Payı ödemiş olacak. Mevcut düzenlemede sanal operatörler mobil operatörlere göre en az yüzde 7 daha fazla vergi ödemek zorunda kalacaktı.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cep, hamlesi, indirim, telefonunda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cep telefonunda yaşıyorlar! Zen Cep Telefonlar 1 04 Ocak 2015 01:08
Cep telefonunda bir ilk! dreamy Cep Telefonlar 0 09 Kasım 2011 17:35
Cep telefonunda bir ilk! Slipknot Cep Telefonlar 0 21 Nisan 2010 19:33
Cep Telefonunda İnanılmaz Boyut Heidi Cep Telefonlar 0 30 Haziran 2008 12:07
Cep telefonunda Skype Lin Bilim Dünyasından Son Haberler 0 01 Mayıs 2008 14:02