IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Mart 2010, 10:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Diva'ya 263 bin lira vergi cezası




Vergi rekortmenlerinden Bülent Ersoy, Maliye'ye bu kez vergi cezası için uğrayacak. Şişirilmiş faturalar saptayan vergi dairesi, 'Diva'ya 263 bin liralık ceza kesti.

Bülent Ersoy, genellikle ekranda ve gazetelerin magazin eklerinde görmeye alışık olduğumuz bir isim. Ancak 'Diva' lakaplı ünlü sanatçı Bülent Ersoy'un başı Maliye ile derde girince iş ekonomiye düştü.

Sanatçının 2005 yılı hesaplarını inceleyen Maliye uzmanları çeşitli kurumlardan alınan faturalarla giderlerin şişirildiğini tespit etti. Hazırlanan inceleme raporu sonrasında ünlü sanatçıya 263 bin lirası vergi aslı, 250 bin lirası da gecikme cezası olmak üzere yaklaşık 500 bin lira vergi cezası kesildiği öğrenildi. Diva'nın cezayı ödemeyi kabul ettiği ve uzlaşma komisyonuna başvurduğu da gelen haberler arasında. Ersoy'un uzlaşma sonrasında cezasının ciddi anlamda düşeceği tahmin ediliyor. Bülent Ersoy, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı (İVDB) tarafından açıklanan 2008 vergi rekortmenleri listesinde 13'üncü sırada yer almıştı. 1 milyon 306 bin lira gelir beyan eden Ersoy, 451 bin lira vergi tahakkuk etmiş, giderler düşüldükten sonra toplam 43 bin lira vergi ödemişti. 2007'de 1,9 milyon lira gelir ile listenin 8'inci sırasında yer alan sanat müziğinin güçlü sesi, 202 bin lira vergi ödeyerek Maliye'nin yüzünü güldürmüştü. Sanatçı 2005 ve 2006 döneminde ise 25 kişilik listeye girmeyi başaramamıştı. İVDB tarafından açıklanan 2008 vergi rekortmenleri listesinde sanatçılar arasında Seda Sayan (Aysel Şan) birinci olmuştu. Ekranların sevilen yüzlerinden Sayan, 8.2 milyon gelir beyan etmiş ve devlete 1.9 milyon lira vergi ödemişti. Acun Ilıcalı ise 2.1 milyon kazanç ve 867 bin lira vergi listede ikinci sırada yer almıştı.

Maliyeciler en çok Günaydın okuyor

SANATÇILARA yönelik denetimlerini sıklaştıran Maliye uzmanları gazetelerin magazin ekleri ile dergileri çok yakından inceliyor. Sanat ve magazin dünyasının önde gelen isimlerinin yaşamları ile tüketim alışkanlıklarını takibe alan Maliyecilerin gözdesi ise SABAH'ın Günaydın eki. Burada yayımlanan haberlerin kendileri açısından büyük önem taşıdığını ifade eden bir yetkili, " Günaydın bizim için önemli bir kaynak" yorumunu yaptı. Çıkan haberler sonrasında görüşmeye çağrılan sanatçıların sorular karşısında soğuk terler döktüğü ifade ediliyor.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
263, bin, cezasi, cezası, divaya, lira, vergi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cem uzan'a vergi kaçakçılığından hapis cezası MoSFeT Haber Arşivi 0 01 Temmuz 2010 17:50
Her araç alana 100 lira vergi FLu Haber Arşivi 0 23 Ekim 2009 03:59